A rendőrség szerint a 33 éves Stephen Gately halála nem több egy tragikus balesetnél, az énekes valószínűleg saját hányásába fulladt bele. Egyesek szerint a korábban depresszióval küzdő híresség a halála előtti estét végigpiálta, és partnerével egy bolgár fiút is meghívtak apartmanjukba. Bár a 25 éves férfinak valószínűleg nincs köze Gately halálához, a vallomása sokat segítene. Konkrétumot persze csak a boncolás után tudnak mondani, amire majd kedden kerül sor.

A Sun információi szerint a Boyzone énekesének szombati halálát egy nyolc órán át tartó ivászat okozta. A lakásuk renovációját megünneplő Stephen Gately és Andy Cowles állítólag több koktélt és némi fehérbort is megivott egy mallorcai klubban, majd otthon tovább folytatták az ivászatot egy ismeretlen, 25 éves férfi társaságában. A szórakozóhely egyik vendége szerint Gately már a klubban is meglehetősen rossz állapotban volt. A Sun úgy tudja, hogy a három férfi kora hajnalban érkezett meg a pár Port d'Andratx városában található apartmanjához.

Nem tudta megmenteni

Az énekes ezután elaludt a kanapén, Andy Cowles fél hatkor pedig szintén nyugovóra tért, és csak ébredés után talált rá partnere holttestére. Az egyik nyomozó szerint úgy nézett ki, mintha Gately imádkozna, ugyanis a kanapé mellett guggolt, és feje az egyik párnán hevert. A rendőrség úgy véli, hogy a 33 éves híresség saját hányásába fulladt bele, és partnere hiába próbálta meg újraéleszteni őt. „Az orvosok később megállapították, hogy a tüdeje megtelt folyadékkal, így Andy-nek semmi esélye nem volt arra, hogy életet leheljen partnerébe” – nyilatkozta egy bennfentes, aki szerint Cowles ezután egy szomszédtól kért segítséget.

Fontos a harmadik férfi vallomása

A spanyol rendőrség eközben megpróbál nyomára bukkanni annak a férfinak, aki az énekes apartmanjában tartózkodott Gately halálának éjszakáján. Az énekes és partnere, Andy Cowles pénteken este egy meleg szórakozóhelyen találkozott a bolgár férfival, akit később meghívtak a lakásukba. Azt egyelőre nem tudni, hogy a bolgár férfi, bizonyos Giorgi Ducsev azelőtt hagyta-e el a szobát, mielőtt az énekes meghalt volna. A rendőrség úgy véli, hogy nem volt köze Gately halálához, de a vallomása mindenképpen fontos lenne az ügy szempontjából. „Semmi olyan nyom nem volt, ami erőszakra vagy öngyilkosságra utalt volna, vagy arra, hogy valamilyen szer okozta a halálát” – tette hozzá a rendőrség egyik munkatársa. A boncolást valószínűleg kedden végzik majd el, ugyanis Spanyolországban éppen munkaszüneti nap van.

A Boyzone Spanyolországba utazott

A Boyzone többi tagja, Ronan Keating, Keith Duffy, Mikey Graham és Shane Lynch még vasárnap Spanyolországba repült, és körülbelül egy órát tartózkodtak Gately apartmanjában. Az énekes rokonai egyelőre nem látogattak el Mallorcára, és remélik, hogy szerettük maradványait még ezen a héten Dublinba szállítják. A család nevében Gerald Kean ügyvéd nyilatkozott: „Úgy tudjuk, hogy egy tragikus balesetről van szó, és valamelyest megnyugtató, hogy ez a valódi ok. Semmi kínos részletről nem tudunk. Nem drogok okozták a halálát, ahogy nem is öngyilkosság, gyilkosság vagy bármilyen vita vezetett ehhez. Nekünk legalábbis ezt mondták”. Kean hozzátette, hogy a családot természetesen nagyon megrázták a történtek, és megpróbálják valahogy elfogadni családtagjuk halálát. Stephen Gately partnere egyelőre túlságosan zaklatott állapotban van ahhoz, hogy nyilatkozzon, helyette egy húszas éveiben járó szőke nő nyitott ajtót – írj a Daily Mail.

Depressziós volt

A Daily Mail egyik cikke szerint Stephen Gately számára nem volt ismeretlen a depresszió és a drogfüggőség, barátainak állítólag arról is mesélt, hogy az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Egy ismerős szerint Gately számára nagyon nehéz volt, mivel sokáig titkolnia kellett, hogy a saját neméhez vonzódik, hiszen a női rajongók valószínűleg nem nézték volna túl jó szemmel, ha kiderül, hogy esélyük sem lehet nagy kedvencüknél. A menedzsment természetesen számtalan fedősztorival rukkolt elő, többek közt azt állították, hogy Emma Buntonnal is randizott. Gately a siker érdekében persze belement ezekbe a játékokba, de titokban összejött a Caught In The Act egyik tagjával, Eloy De Jonggal, aki a turnékra el is kísérte a barátját. 1999-ben egy testőr azonban leleplezte a párt, és így az énekesnek be kellett vallania, hogy homoszexuális. Jonggal 2002-ben szakítottak. Bár a női rajongók jól fogadták a bejelentést, szülőhazájában, Írországban több atrocitás érte emiatt, és szülei sem fogadták túl jól a beismerést.

Kimászott a gödörből

Miután a Boyzone egy évvel később feloszlott, szólóban próbálkozott, de nem járt sok sikerrel. Az énekes már a zenekar tagjaként is depressziós volt, de a betegség a banda feloszlását követőn kiújult. Gately később bevallotta, hogy igazi zombi lett a sok antidepresszánstól. Végül Elton John segítségével mászott ki a gödörből, és ezután musical színészként próbált sikereket elérni. Andy Cowlest is Elton Johnnak, pontosabban az énekes párjának, David Furnishnek köszönhetően ismerte meg, és három évvel ezelőtt örök hűséget fogadtak egymásnak. Szülei nem vettek részt a ceremónián, mivel állítólag nem tudták, hogy melyik napon esedékes. Gately állítólag már évek óta nem látogatta édesanyját és édesapját, pedig férfinak egy baleset miatt 24 órás felügyeletre volt szüksége. Az énekes állítólag abban reménykedett, hogy a Boyzone felélesztése révén újra sikeres lesz. A tagoknak két hét múlva kellett volna elkezdeni új albumuk munkálatait. Egyúttal addig szerette volna befejezni azt a gyerekeknek szóló könyvet, amin már évek óta dolgozott.