Bár a nemrég napvilágra került képek azt bizonyítják, Orlando Bloom barátnője legalább annyira lefogyott, mint Lindsay Lohan, Miranda Kerr állítja, méretei még mindig ugyanazok, mint az elmúlt években. A huszonhat éves modell szerint a fotón felvett pózok miatt tűnhet túl vékonynak, az ugyanis elképzelhetetlen, hogy szánt szándékkal vált volna meg a számára hírnevet hozó vékony, de mégis gömbölyűbb idomaitól.

Az egészséges táplálkozás-fetisiszta Miranda Kerr drasztikusan lefogyott, mégpedig azért, mert mind a szupermodel-lét, mind a két héttel ezelőtti párizsi divatbemutatója ezt követelte tőle - állította fel az összefüggéseket a Daily Mail. Orlando Bloom hűtlen barátnője erre válaszul a Gazette Australiában kérte ki magának, hogy csonttá fogyott volna, bár az tagadhatatlan, hogy nagyon vékony a karja, és a bordái is kilátszanak. Kerr szerint azonban ez csak látszat, valójában a találgatásokért a Sydneyben készített fotósorozat pózai a felelősek, mert ezek miatt tűnik olyan iszonyú soványnak.

Támogatja az egészséges életmódot

„Nem fogytam, a méreteim évek óta változatlanok. Tudatosan támogatom és promotálom az egészséges életmódot” – mondta Kerr a magazinnak, majd hozzátette, nyüzsgő életvitele miatt kínosan odafigyel arra, hogy kellő mennyiségű ásványi anyagot, vitamint és ételt vigyen be a szervezetébe. Orlando Bloom nőjének szavait Kerr ausztrál fotózásának divattanácsadója, Mark Vassallo visszhangozta. „Ugyanolyan egészséges, mint más modellek. A szupermodellek egyébként is egy egészen más kategóriába tartoznak: hosszú lábaik vannak, és rendkívül vékonyak – ettől állnak úgy rajtuk a ruhák, ahogyan kell.”

A modell persze nem tagadja, hogy diétázik, de mint azt a Gazette Australiának elmondta, ez állandó, így a vércsoportjához igazított étrendtől nem fogyhatott le drasztikusan. Kerr védekező üzemmódja egyébként nem meglepő, miután a modell életrajzi könyve után idén egy újabb, ezúttal a táplálkozásról szóló irománnyal szeretné meglepni rajongóit. Orlando Bloom nője azt is megosztotta a jövő héten megjelenő magazin olvasóival, hogy bár vegetáriánus, néha beiktat az étrendjébe némi halat és csirkét, de az is előfordult, hogy steaket eszik. Miranda Kerr életmódjából a sport sem hiányzik, bevallása szerint gyakran jógázik, meditál, New York-ban pedig a személyi edzője segítségével veszi rá magát a testedzésre.

Jól jött a balhé

Kerr leszögezte, hogy udvarias vendégként mindent megeszik, amit elé tesznek, ugyanis úgy gondolja, nem lehet magához túl szigorú. „Az élet a szórakozásról szól, és arról, hogy jól tudd magad érezni, de azt is tudnod kell, mire van szüksége a testednek.” Kerr az interjúban arra is kitért, ismertségének ára van, keményen meg kell érte dolgozni. „Heti hatszor tizenöt órát dolgozom, és ez nem vicc” – erősítette magát Kerr, aki úgy véli, az emberek csak a csillogást és a hírnevet látják, az ehhez vezető utat nem.

A kóros soványsággal vádolt modellnek egyébként igazán jól jött a hírverés: a Victoria's Secret egyik angyala nemcsak új könyvvel jelentkezik a közeljövőben, de hamarosan bemutatja organikus alapanyagokból készült bőrápoló termékcsaládját, a Korát, amit egy buddhista meditációról nevezett el. Az új termékek népszerűsítéséhez Kerr azt tette, amit a környezetvédelem és a koalák védelmének hirdetésekor: vetkőzött.