Orlando Bloom topmodell csaját pucérra vetkőztette és fához láncolta a Rolling Stone, elképzelésük szerint azért, hogy ezzel a koalák természetes élőhelyeinek védelmére hívják fel a figyelmet. Kerr mellét a haja takarja, ölét keze, semmivel se mutat tehát többet, mint amit Victoria's Secret-pályafutása alatt már láthattunk belőle, viszont legalább beszélhet a környezetvédelem fontosságáról, és hogy a koalák cukik.

Egy fához láncolt, teljesen meztelen Miranda Kerrel a címlapján jelent meg a Rolling Stone környezetvédelmi különszáma, a Green Issue ausztrál kiadása. Orlando Bloom ausztrál származású csaja a Koala Alapítvány „No Tree, No Me” kampányára akarja felhívni a figyelmet, amihez a zenei szaklap környezetvédelmi témájú különkiadása boldogan asszisztál.

A 26 éves Victoria's Secret modell első alkalommal vállalt pucér fotózkodást, de úgy gondolta, ha már így döntött, akkor ennek legyen nemes célja, ezért hazájának címerállata, a koalák megmentése érdekében vetkőzött. Kerrből persze semmivel sem látszik több, mint amit a fürdőruhás vagy fehérneműs fotóiról már amúgy is ismer a világ: ölét keze, valamint egy méretes lánc és lakat takarja, melleit pedig a hosszú haja rejti.

Az egyébként is környezettudatos hírben álló modell a meztelen fotók mellé adott interjújában is megindokolta, miért pont környezetvédelmi megfontolásból vetkőzött le először: „Nagyon átérzem a környezet védelmének fontosságát, mivel ezen múlik az életünk – ez ennyire egyszerű”.

A fotózást még januárban, Sydneyben ejtették meg, és a fotóson, Carlotta Moye-on kívül egy valódi koala, Koral is résztvett benne. A fához láncolt Kerr a Greenpeace erdőirtás ellen tiltakozó akcióira utal, ugyanis az ausztrál koalákat leginkább az fenyegeti, hogy egyre fogynak az egyetlen táplálékforrásukat jelentő eukaliptuszerdők. Ez ellen próbál fellépni az Ausztrál Koala Alapítvány „No Tree, No Me” (kb. „Ha nincs fa, mi sem vagyunk”) kampányukkal, melynek Kerr egyébként is a hivatalos arca.

„Nagyon szomorú, de ma már alig 100 ezer koala maradt Ausztráliában. Mióta az európaiak megérkeztek ide, a koalák természetes élőhelyének közel 80 százalékát kiirtották” – mondta el a modell az interjúban, aki a Koala Alapítvány honlapján azt is elárulta gyerekkoráról: „Koalákkal a kertünk végében nőttem fel, így az elvesztésük különösen fájóan érintene”.

„Az a jó abban, ha ismertté válsz, hogy megpróbálhatod pozitív irányba befolyásolni a közvélekedést, és én pontosan ezt próbálom tenni, főleg a fiatal nők körében. Hiszek abban, hogy minden erőfeszítésünkkel ki tudunk váltani valamilyen válaszreakciót, és ha pozitív változásokat tudunk elérni, ha bármilyen, akár egész apró dolgot tudunk tenni a környezetünkért, azok összeadódva igazi nagy eredményt hozhatnak” – állítja rendes idealista módjára Kerr a Rolling Stone-nak.

Az egykor zenei szaklapként indult magazin évtizedes pályafutása alatt ráérzett, hogy a pucérnős címlapkép bármely rockbanda fotójánál jobb eladásnövelő tényező, úgyhogy a múltkori Lady Gagás produkción kívül levetkőztettek már egyéb hírességeket, például Britney Spearst vagy Jennifer Anistont is. Kerr világhírét Victoria’s Secret modellkarrierje alapozta meg, azóta a világ tíz legjobban fizetett topmodellje közé tartozik, és az se tett rosszat az ismertségének, mikor kiderült, hogy összejött Orlando Bloommal. 2008 novemberében - alig félévi randizgatás után – a színész állítólag feleségül is kérte évi 3 millió dolláros barátnőjét, de ezt a hírt hivatalosan azóta sem erősítették meg.