A civil életben ingatlanközvetítőként dolgozik a Csillag születik egyik továbbjutója, aki a rúdon pörögve, akrobatikus mozdulatokat bemutatva nyűgözte le a zsűrit. Kollár Betty jövőre Magyarországot képviseli Amszerdamban a nemzetközi versenyen. A tehetségkutatóra azért jelentkezett, mert kíváncsi volt arra, átmegy-e a közönségnek, hogy ez a fajta rúdtánc sportnak számít, és semmi köze nincs az erotikához.

Végzettsége szerint közgazdász és üzleti informatikus, a civil életben pedig most ingatlanközvetítéssel foglalkozik a Csillag születik 31 éves versenyzője, aki a múlt szombaton egy itthon még meglehetősen új sportágnak számító rúdtánc előadással szállt versenybe. Kollár Betty három éve, Angliában találkozott először ezzel a mozgásformával, ahol már abban az időben is teljesen elfogadott volt a poledance, mint egy kemény sport, és szinte minden edzőteremben van rúdterem is.

„A napi stressz levezetésére találta ki a barátnőm, hogy menjünk rúdtáncolni, és hát a szenvedélyemmé vált” – mesélte Kollár Velvetnek, és kiderült, civil foglalkozása mellett szakít időt arra is, hogy mesterénél, Pirner Almánál trénerkedjen, szintén hobbi szinten. „Szeretem a rúdtáncot csinálni is és tanítani is, de nem ebből élek.” Hozzátette, soha nem sportolt semmit, és most is csak ezt csinálja.

Ezt viszont kétségkívül jól, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az idei Miss Poledance Hungary-n Kollár krómrúdon előadott produkcióját ítélte legjobbnak a zsűri, így ő lesz az, aki jövőre Magyarországot képviseli Amszterdamban a nemzetközi versenyen. „4-5 hónapig készültem arra a gyakorlatra, és a világbajnokságra is legalább ennyit szánok. A koreográfia közös munka, az erőgyakorlat kombinációkat viszont egyedül én találom ki, mert én tudom, hogy mennyit bírok el egymás után. Az összekötésben, táncos mozdulatokban az összes Dollhouse-os kollégám segít, Almával az élen. Mindenki másban jó, így én mindenkitől ellesem azokat a dolgokat, amik úgy érzem, közel állnak hozzám, mert csak így tud működni a koreográfia. Vannak elemek, amiket én találtam ki, és erőgyakorlat kombinációk is. Ez nem jelenti azt, hogy ezeket valahol a világon még senki nem csinálta meg, de én még soha nem láttam senkitől, és ebben mindig lehet kreatívnak lenni.”

Kollár cseppet sem bízott abban, hogy előadásával bekerülhet a Csillag születik élő adásába, de nagyon kíváncsi volt a zsűri és a nézők reakciójára, ezért tette próbára magát a tehetségkutató versenyben is: „Érdekelt, átmegy-e, hogy amit én csinálok, az akrobatika, és már semmi köze az erotikához. Maximum nőiesnek nevezném, de semmiképpen nem erotikusnak. Ezek szerint sikeres volt a küldetésem, nem válogattak volna be, ha az erotikát látják a produkciómban, nem pedig a sportteljesítményt és azt, hogy ez a műfaj látványos és szórakoztató is. Nem csak annak, aki nézi, hanem aki csinálja.”

Rúdtánc! Klikk!

A versenyző így azt is természetesnek veszi, hogy a hálószobában például nem szokta alkalmazni a tudását, hiszen a férje maximum egy hűhával értékelné a látványt, de nem az erotikus jellege, hanem az erőgyakorlatok miatt. „Ő inkább nagyon büszke rám, ha lát tőlem egy teljes gyakorlatot egy fellépésen, de inkább a sportteljesítményt értékeli, és nem utolsó sorban a rúdtánc alakformáló hatását.”

„Bettynek már volt rúdtáncos múltja, amikor közös munkába fogtunk: a tavalyi Miss Poledance Hungary-n való szereplése után kerestem meg őt, hogy lenne-e kedve elvégezni egy trénerképzést nálunk, és esetleg tanítani „ – emlékezett vissza Pirner Alma, aki 2006-ban megnyerte a Miss Nude Canada sztriptízverseny, de azóta már visszavonult, és saját tánciskolát nyitott, immáron sportot űzve a rúdon való pörgésből. „Rögtön igent mondott, azóta dolgozunk együtt és támogatom az előrejutását a rúdtáncban. Szerencsére most már nemcsak itthon, de külföldön is ismerik a nevét."

Pirner úgy véli, Kollár nagyon kemény csaj, és nem fogja érdekli a lehúzó kritika a különleges sport üzése miatt. „Már csak azért sem, mert külföldön élt évekig, ahol a rúdtánc már sportnak számít, ahol elismerik. Ő is a magyarok beszűkült látókörének fogja betudni a negatív véleményeket, és annak, hogy a legtöbb ember csak a közértig megy el itthon, nem az országhatárig. Fogalmuk nincs, mik a trendek a világban, főleg nem új mozgásformák tekintetében. Ha pedig valaki ezt a műfajt könnyűnek tartja, várom szeretettel iskoláimban egy ingyen órára, és megmutathatja, mit tud. Ki vagyunk éhezve az új tehetségekre!”

Újabb poledance tánciskola nyílt

Pirner Alma a nagy érdeklődés, és a teltházas csoportok miatt döntött úgy, hogy a XIII. kerületben is nyit egy új táncstúdiót, hogy tanítványaik kényelmesebben tanulhassanak. Ugyanazokra az alapokra épül, mint az előző stúdió, kis csoportos oktatás, és sokszínűség, ami az órákat illeti. Az új iskola repertoárjában megtalálható lesz a jóga-poledance és polestretch óratípus is a szokásos poledance és pole-fitness órák mellett, az előbbi jóga mozdulatok,az utóbbi pedig nyújtás a rúd segítségével. Továbbá egy új tanfolyammal is bővül a kínálatuk, a Showgirl Poledance tanfolyammal, ami pedig egy igazán izzasztó cardió edzés, rengeteg tánc a rúd körül, forgásokkal fűszerezve. Az órákra bárki csatlakozhat, semmilyen előképzettség nem szükséges.

Mindezek mellett az első Dollhouse Franchise Stúdió november 6.-án Győrben nyit, Budán pedig a Folyondár Vasas Sport és Táncközpontban lesznek elérhetőek az órák november 9.-től folyamatosan heti több alkalommal, délelőtt, délután és hétvégén is.