A golfbajnok péntek hajnali karamboljának vizsgálatakor felmerült, hogy sérüléseit esetleg dühös neje okozta egy kiadós veszekedés során. Bár a golfos azóta sem tett vallomást, weboldalán pedig teljes mértékben magára vállalja a felelősséget, a rendőrség elképzelhetőnek tartja, hogy csak fedezi temperamentumos asszonyát. Ha a bizonyítékok megerősítik ezt a gyanút, Nordegren ellen akkor is vádat emelnek házastársi erőszakért, ha férje, a bántalmazott fél nem tesz feljelentést.

Tiger Woods péntek hajnali karambolja és az ekkor szerzett sérülései körül egyelőre csak fokozódik a rejtély. A golfbajnok az első sztori szerint egy tűzcsapot elsodorva fának ütközött városi terepjárójával floridai otthona közelében, majd neje szabadította ki a roncsból egy golfütőt használva. A sportoló arcát borító karmolások, valamint a kocsi sérülései alapján azonban a rendőrök arra gyanakszanak, egy kiadós házastársi vita hevében az asszony verte össze férje autóját, és okozta a balesetet. Woods egyelőre nem tett vallomást - bár weboldalán magára vállalja a felelősséget -, de ettől még a rendőrség letartóztathatja a nejét, Elin Nordegrent, ha bebizonyosodik, hogy ő hogy bántalmazta férjét.

A bizonyítékok majd megmondják

A karambolos kocsin ugyanis golfütőtől származó ütésnyomokat találtak, a kormányon ugyanakkor nem volt vér, ami az ütközéskor szerzett arcsérülések verzióját támasztaná alá. Egyelőre inkább az tűnik valószínűnek, hogy Nordegren a veszekedés hevében még a házban összekarmolta férje arcát, majd kívülről ütötte a kocsit, miközben Woods indulni próbált, és a sportoló ezért vesztette el uralmát a jármű fölött.

Woods verzióját egyelőre nem ismerjük, hétvégén a rendőrség többször is kiszállt hozzájuk, hogy kihallgassák, de Nordegren azzal küldte el őket, hogy a kórházból sérüléseinek ellátása után hazaengedett férje épp alszik.

A TMZ infói szerint azonban a nő megváltoztatta az első lendületben tett vallomását, ami szerint a balesetet látva visszaszaladt a házba, és egy ott talált golfütővel indult férje kiszabadítására, és ezzel verte ki a kocsi szélvédőjét, hogy ki tudja húzni eszméletlen férjét. Új vallomása szerint Nordegren látva, hogy Woods felkenődik a fára, egy kis golfautóra pattant, hogy gyorsabban utolérje. A kis golfkocsi beleszövése a történetbe egyelőre nem igazán érthető, a Woods autójáról készült helyszínelős fotókon nem látszik a SUV mellett semmilyen golf-kisautó, meg amúgy sem ez változtat azon a tényen, hogy milyen szándékkal kerültek Woods kocsijára a golfütőtől származó ütésnyomok.

Amikor az asszony veri meg a férjét

Woods egy ismerőse, aki telefonon beszélt a golfbajnokkal, azt állítja, hogy a golfbajnok azt mondta neki: az asszony támadt rá a National Enquirer hétvégi cikke miatt, melyben azt állítják, a sportoló megcsalta őt egy Rachel Ulcitel nevű New York-i hostessel. Bár ezt a nő tagadja, Woods neje vélhetően nem elégszik meg az ő véleményével, ezért - mint a sportoló a barátnak telefonon elmondta - a vita hevében előbb összekarmolta a képét, majd követte őt egy golfütővel és ütötte a mozgó autót, ő pedig ezért csapódott a fának. Bár a rendőrségenk Woods még mindig adós a hivatalos vallomással, ha a bizonyítékok is alátámasztják, hogy így történt a dolog, a rendőröknek kötelességük lesz eljárást indítani házastársi erőszak miatt Nordegren ellen akkor is, ha az őt fedező férje nem óhajtana feljelentést tenni.

Woods egyébként maga is bajba kerülhet még: a segélyhívás hétfőn reggel nyilvánosságra hozott hangfelvétele alapján a balesetkor többször is elvesztette az eszméletét. Ami persze lehet az ütközés miatt is, de amiatt is, hogy – mint egy barátjának említette – erős fájdalomcsillapítókat szed. Ez utóbbi esetben viszont befolyásolt tudatállapota miatt nem is vezethetett volna járművet: ha ez bebizonyosodik, a rendőrség ellene is eljárást indíthat.

A TMZ szerint a rendőrség körözés elrendelését fontolgatja, mivel vasárnap délután ismét hiába szálltak ki Woodsék házához, hogy kihallgassák őket és felvegyék a látleletet a sportoló sérüléseiről.

Woods mindent magára vállal

Woods ugyanakkor weboldalán egy közleményben teljes mértékben magára vállalja a felelősséget a helyzetért, és úgy tűnik, nem csak a balesetre értve.

Ember vagyok, és mint ilyen, nem tökéletes

"Ez az egész az én hibám, és nyilvánvalóan nagyon kellemetlen a családomnak és nekem. Ember vagyok, és nem vagyok tökéletes. De biztos vagyok benne, hogy ez nem fordul elő mégegyszer. Ez magánügy, és szeretném, ha az is maradhatna.

Bár megértem, hogy sokan kíváncsiak, de azok a hazug, megalapozatlan és rosszindulatú pletykák, amelyek a családomról és rólam szólnak, teljességgel hiteltelenek.

A balesetért egyedül én vagyok a felelős, a feleségem, Elin pedig nagyon bátran viselkedett, amikor látta, hogy megsérültem és bajban vagyok. Ő volt az első, aki a segítségemre sietett. Minden más állítás teljességgel hamis.

Ez az egész dolog nagyon megrázta Elint, a családunkat és engem, nehéz feldolgoznunk. Köszönöm az aggodalmat és a jókívánságokat, és egyúttal kérem a tolakodókat, tartsák tiszteletben a magánéletünket" - írja Woods weboldalán hivatalos közleményében.

Az pedig, hogy Woods nejét egy "Kobe Speciallel" akarja kiengesztelni, szintén arra utal, hogy a National Enquirer valamire mégiscsak ráhibázhatott Rachel Ulcitel és Woods állítólagos viszonyával.

Ulchitel ettől függetlenül ragaszkodik ahhoz, hogy ismerte ugyan a golfbajnokot, de nem feküdtek le, és hogy a National Enquirer 25 ezer dollárt fizetett az ezt állító nyilatkozóknak. A nő azt is állítja, amikor értesült a készülő cikkről, felajánlotta a lapnak, hogy poligráfos vizsgálattal egybekötött interjút ad nekik, de elhajtották, mondván, már nyomdában van az anyag. Ulchitel igaza bizonyítására már fel is bérelte a celeb-ügyfeleiről közismert Gloria Allred ügyvédnőt.

Egy Kobe Special mindig meggyőző bocsánatkérés lehet

Woods a baleset után egy haverját felhívva említette: az asszony megnyugtatására el kéne ugorjon a Zalesba "egy Kobe Specialért". A haver nem értette, mit takar ez, de Woods megmagyarázta: "Egy házat az ujjára".

Kobe Bryant 2003-ban egy 4 millió dolláros gyémántgyűrűvel vásárolta meg neje bocsánatát, amikor egy coloradói hotel női alkalmazottjának vallomása alapján vádat emeltek ellene nemi erőszakért. Bryant a ház árába kerülő vallomásában ugyanis csak annyit tudott felhozni mentségére: nem volt az erőszak, mindenki saját akaratából tette, amit tett; amivel csak a nemi erőszakot tagadta, neje megcsalását nem. Az ügy végül peren kívüli megegyezéssel zárult, úgyhogy vélhetően nem csak a nej bocsánata került egy (vagy több) ház árába.