A színésznő, aki a képektől karrierje újabb virágzását reméli, szexfotókat imitáló felállásban vett részt, mellyel Kate Moss és Johnny Depp kapcsolatát gondolták felidézni. A Muse magazin számára készült sorozathoz a biszex színésznő hozta a harmadik szereplőt, egy lányt. A fotós szerint Lohan nagy átéléssell alakította a szupermodellt, és ha valahol látszik a mellbimbója, az csupán a pillanat hevében, a művészi hatás érdekében volt szükséges.

Lindsay Lohan a Muse számára készített egy fotósorozatot, mellyel Kate Moss és Johnny Depp kapcsolata előtt szerettek volna tisztelegni. Az ötletgazda a fotós, Yu Tsai volt, aki szerint Lohan örömmel ugrott a fiatal Moss megformálására, és a másik csajt is ő hozta - írja a New York Post. „Mindig is elbűvölt Johnny Depp és Kate Moss, és amikor megkértem Lindsay-t, hogy csinálja meg a fotózást, lecsapott a lehetőségre. Szexinek kellett lennie, és a kilencvenes évek Kate-jét kellett megformálnia. Amikor javasoltam, hogy hívjunk még egy lányt, Lindsay szólt Sofiának, aki a barátja és Madonna táncosa” – idézte fel a kezdeteket Tsai, aki nem tért ki arra, hogy a harmadik lány kinek feleltethető meg Moss és Depp románcában.

A színész és a modell egyébként 1994 és 1998 közt alkotott egy párt, Depp szakításuk után ismerkedett meg jelenlegi nejével, Vanessa Paradisszal.

A magazin 18 oldalt szentel a Los Angeles-i Chateau Marmont szállóban készült Lohan-fotóknak, melyek között fekete-fehér és színes is akad. A Johnny Deppet alakító fiatal meztelen férfimodellt, Petey Wrightot a két lány leginkább kiegészítőként használja, többnyire csak simán magukra rántják, de ha kellőképp ki van ütve, akár amőbázni is lehet a hátán. A botrányhősnőként villantásokkal is elhíresült 23 éves színésznő azonban ezúttal keveset fedett fel magából, a címlapon a mellbimbóját csupán a Lindsay Exposed (Lindsay leleplezve) felirat takarja, és a többi felvételen is csupán a fenekét és mellének egy részét mutatja meg.

A fényképész szerint Lindsay Lohan tökéletesen átérezte a fotózás lényegét, vagyis azt, hogy a meztelenség nem a szenzációt, hanem a művészi hatást szolgálja. „Sosem beszéltünk a határok feszegetéséről. Teljesen elégedett volt a meztelenséggel, amíg az a művészi integritást szolgálta. Ha látszik a mellbimbója, az csak a pillanat hevében történt. Kate Moss szerepét játssza: egy buliban vagy, a pasival, akit nagyon szeretsz, meg egy másik lánnyal” – mondta a magazin januári számában visszaköszönő koncepcióról a fotós, aki szerint Lohan nagyon komolyan vette ezt a munkát, és azt reméli, ez talán jó irányba terelné a karrierjét.

A biszex, egy ideje épp ismét férfiakkal próbálkozó Lindsay Lohan egyébként nem most először bújik más bőrébe, már több alkalommal alakította példaképét, Marilyn Monroe-t. Egyszer a Playboy kedvéért fotózták újra vele a fiatalon elhunyt színésznő The Last Sitting néven elhíresült képsorozatát, majd idén a spanyol Vogue öltöztette be Monroe-nak. Ezután nem sokkal a Glamour magazin kérte fel a fiatal Madonna megformálására, és Lindsay Lohan örömmel másolta le az énekesnő 1984-es, az MTV-gálán a Like a Virgin című dala közben bemutatott vonaglását.