A Velvet egyik olvasója a beígért MLSZ-stadion helyszínén, a budapesti Fehér úti sporttelepen látta december elején Hajdú Pétert, ám gyanújával ellentétben a műsorvezető nem fegyvervizsgát tett. Hajdú Péter beszámolt róla, hogy Schobert Norbert biztatására ment el a sportklubba, de miután nem kötött életre szóló barátságot a fegyverekkel, nem iratkozott be.

„December 8-án Kőbányán, a Fehér úton tette le a fegyvervizsgát a celeb. A kb. 50 fős mezőnytől természetesen elkülönülve, egyedül csinálta az írásbeli vizsgát, aztán egyedül ment lőni is, elvégre hogyan is gondolhatná bárki, hogy elvegyül a pórnép között. Gondolom sikerült neki a vizsga” – írta meg tapasztalatait Sunny a Velvet Feljelentő rovatába.

Nem vizsgázott

Telefonos megkeresésünkkor Hajdú Péter elmondta, szó sincs arról, hogy fegyvervizsgát tett volna, mindössze annyi történt, hogy Schobert Norbert rábeszélte, iratkozzon be egy sportlövő klubba, mert ha a fitneszpápának tetszett, biztosan Hajdúnak is bejön majd. „A klubban egy külön asztalnál beszélgettem az egyesület elnökével többek között arról, hogy mik a feltételei a belépésnek” – mondta lapunknak Hajdú Péter, aki a megbeszélés után kipróbált a lőtéren egy fegyvert. Erről hitte azt olvasónk, hogy Hajdú gyakorlati vizsgát tesz.

Bár a Story TV-től távozó műsorvezető körülnézett a sportlövő klubban, nem tervezi, hogy később rendszeresen fogja látogatni a helyszínt, valamint azt sem, hogy leteszi a fegyverismereti vizsgát. Bevallása szerint ugyanis nincsenek ilyen jellegű ambíciói. „Nem hiszem, hogy ez az én sportom lenne, inkább síelek. Sokakkal ellentétben nincsenek militarista hajlamaim, még katonának is alkalmatlan voltam” – mondta Hajdú a Velvetnek.