Alig néhány órával Brittany Murphy szívleállás utáni halálát követően elárasztotta az internetet a vélekedés, miszerint az énekesnő halálát anorexiája okozta. A Los Angeles-i hatóságok a boncolást követően vizsgálatba kezdenek, egyelőre nincsenek megerősített válaszok.

Harminckét éves korában váratlanul elhunyt Brittany Murphy színésznő - hozta a hírt a TMZ. A színésznő férje Los Angeles-i idő szerint vasárnap reggel nyolckor hívott mentőket Brittany Murphyez, akit a TMZ információi szerint az anyja talált meg eszméletlenül a zuhany alatt.

A kiérkező mentősök megállapították, hogy a színésznőnek leállt a szíve, újraélesztésbe kezdtek, és közben beszállították a Cedars-Sinai kórházba, de életét nem tudták megmenteni. A Los Angeles-i hatóságok bekérték a kórháztól a holttestet, hogy kivizsgálhassák a halál körülményeit. A halottkém és a rendőrség is jelezte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

"Ebben a gyászterhes időben a család megköszöni a szeretetüket és a támogatásukat. Azt kérik, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket" - nyilatkozta a TMZ-nek Murphy sajtósa, ezzel még egyszer megerősítve a halálhírt.

Alig néhány órával a színésznő halála után az internetet elárasztotta a vélekedés, miszerint Murphy halálát nemrég kialakult anorexiája okozhatta. Legutolsó filmjét, az Across the Hallt december elsején mutatták be, a premieren készült képek alapján borzasztóan lesoványodott, alig emlékeztetett néhány évvel ezelőtti önmagára.

A színésznőt az elmúlt években többször találták meg az anorexiával, általában cáfolta az étkezési zavarairól szóló feltételezéseket. "Ugyanakkora vagyok, mint voltam a Spinédzserek idején. Csak arról van szó, hogy ahogy öregszel, megváltoznak az arcod vonásai. Régebben zavart, hogy túl kicsi vagyok. Egy időben volt egy sajtósom, aki azt mondta, hogy a fotózásokkor takarjam a karjaimat. Azt gondolta, ha így teszek, akkor leszállnak majd rólam. Jót akart, de nagyon félénk lettem tőle. Aztán végiggondoltam a dolgot... Ez az én testem. Büszke vagyok rá, szóval kit érdekel? Úgyhogy már nem is akarok reggelire egy tucat tojást lenyomni. Egészséges vagyok, és ez a legfontosabb" - mondta 2006-ban a színésznő.

A hatósági vizsgálatok lezárultáig azonban semmi biztosat sem lehet mondani arról, mihez lehetett köze Murphy szívleállásának.

Az anorexia mellett több helyen gyógyszerről vagy kábítószerről beszélnek, többek között Perez Hilton is ezt feszegeti a blogjában. A vasárnap elhunyt színésznőt 2005-ben azzal támadták, hogy kokainnal fogyókúrázott. Murphy akkor azt mondta, még sosem kokainozott, a legtöbb gyógyszerre, szervezetébe jutó kemikáliára érzékeny.

Az utóbbi időben két híresség is nagyon hirtelen, a későbbi vizsgálatok alapján valamilyen gyógyszer használatát követően halt meg, ezért merülhetett fel Murphy szívleállása kapcsán, hogy valamit beszedett. Heath Ledger alvási problémáit igyekezett kezelni legalább ötféle gyógyszerrel, melyek végül infarktust okoztak nála. Michael Jackson halálát szintén egy nem megfelelően adagolt altató okozta.