Fodor Zsóka csatornahűségből utasította el a Jóban Rosszban egyik szerepére való felkérést, na meg azért, mert a Barátok közt után már nem szeretne ismét napi sorozatban játszani, viszont szívesen vállalna vendégszerepeket különféle színházakban. A Jóban Rosszban producere, Nagy Tamás nem tagadta, hogy felmerült bennük Fodor Zsóka neve, de a korábbi hírekkel ellentétben nem fog a sorozatban játszani. A producer ennek ellenére nem zárja ki, hogy valaha is szerepet kapjon a sorozatban egy egykori barátok köztös, bár szakmailag ez nem lenne indokolt.

Fodor Zsóka a TV2-nél kopogtatott, ám hiába szeretett volna szerepelni a Jóban Rosszban című sorozatban, elküldték – értesült a Velvet. Megkerestük Nagy Tamást, a sorozat producerét, valamint Fodor Zsókát, egykori Magdi anyust. Míg Fodor cáfolta a fentieket, addig Nagy arról számolt be, hogy bár felmerült Fodor Zsóka neve, nem fog szerepelni a sorozatban. "Pillanatnyilag olyan karakterre castingolunk, aminek a megformálására Fodor Zsóka is alkalmas lenne. Szóba került a neve, mindkét oldalról voltak puhatolózások" - mondta a Velvetnek a Jóban Rosszban producere.

Fodor Zsóka csatornahű

Nagy Tamás hozzátette, a szereplőválogatás meghívásos alapon zajlik, de Fodor Zsóka végül nem volt a castingon, tehát a  jelenlegi állás szerint kijelenthető, hogy a színésznő mégsem fog a TV2 sorozatában játszani. A producertől azt is megtudtuk, nem valószínű, hogy a konkurens csatornán futó Barátok közt korábbi szereplői játsszanak a Jóban Rosszbanban, véleménye szerint egy ilyen lépés ugyanis szakmailag indokolatlan lenne, bár „a kivétel erősíti a szabályt” alapon a későbbiekben még bármi előfordulhat. Ahogyan már elő is fordult: 2007-ben a Barátok közt egykori szereplője, a korábban Berényi Ákost alakító Somorjai Tibor tűnt fel a Jóban Rosszbanban.

Fodor Zsóka a Velvetnek cáfolta, hogy jelentkezett volna a szerepre, valamint, hogy tárgyalna a csatornával, és tagadta a Jóban Rosszban producerének, Nagy Tamásnak ama kijelentését, miszerint puhatolózott volna a TV2-nél a szereppel kapcsolatban. „Eszembe sem jutna, hiszen ahogyan már többször elmondtam, mai napig nagyon ragaszkodom az RTL Klubhoz annak ellenére, hogy nem köt már hozzájuk szerződés. Nagyon sokat kaptam tőlük, a mai napig elkényeztetnek. Szerencsére sohasem szorultam rá, hogy színházigazgatókhoz kopogtassak, most sem tettem és ezután sem fogom. Nincsenek kenyérgondjaim, ha lennének, nem léptem volna ki a sorozatból.”

A saját becsülete fontosabb

A Magdi anyusként vagy Kertész Vilmosnéként is ismert 67 éves színésznőtől azt is megtudtuk, egyik régi ismerőse hívta fel azzal csütörtökön, hogy miután már nem játszik a Barátok köztben, lenne-e kedve elvállalni egy szerepet a Jóban Rosszbanban, mert ők igényt tartanának rá. „Megkértem, hogy ne is folytassa, sem a pénzzel, sem a szereppel nem tud rávenni, hogy menjek, mert képtelen lennék leszerződni a konkurens csatornával” – mondta Fodor. Hozzátette: negyedórával azután, hogy letette a telefont, már az egyik napilap hívta is, hogy a megkeresésről érdeklődjenek. „Nem értem, hogy futottak körbe ilyen gyorsan a hírek. Az újságíró telefonja után hívtam is Kalamár Tamást (a Barátok közt producere – a szerz.), hogy mi történt, de ő már mindent tudott. Örült, hogy nem fogadtam el, bár eddig is gerinces embernek ismert.”

Fodor Zsóka kiemelte, több oka is volt arra, hogy ne fogadja el a TV2 ajánlatát. „Nem tudtam volna tükörbe nézni, a saját becsületemért kellett ezt tennem. Ráadásul a korom miatt már nem szeretnék napi sorozatban játszani, színházban vendégszínészként viszont annál szívesebben. Jelenleg nem játszom semmiben, de rendszeresen hívnak beszélgetni különféle műsorokba, amikbe szívesen el is megyek. Ha minden igaz, hamarosan lesz egy vendégszerepem a Békés Megyei Jókai Színházban, ahová rendszeresen lejárok szívességből, miután felkértek kuratóriumi tagnak.”

Követi a TV2 sorozatát

A színésznőtől azt is megtudtuk, egyáltalán nem haragszik a konkurenciára, sőt nagyon jóban van a sorozat szereplőivel, és azt sem tagadja, hogy a Jóban Rosszban indulása óta rendszeresen követi is azt. „Azért nézem, mert borzasztó boldog vagyok, hogy még egy helyen kipróbálhatják, megmutathatják magukat a kevéspénzű színészek, hiszen én is sokáig közéjük tartoztam.” Fodor Zsóka jelenleg Tordason él, álommódra berendezett otthonában, ahol nemrég Venezuelában élő unokaöccsét és feleségét is fogadta, akik rávették, augusztusban utazzon ki hozzájuk.

Fodor ehhez csak egy feltételt tűzött ki maga elé: addigra legalább konyhanyelven beszéljen angolul. Korábbi tervei között szerepelt az internet közelebbi megismerése, de egyelőre ez is elmaradt, akárcsak gégeproblémájának kezelése, amivel a sorozat idején azért nem fordulhatott orvoshoz, mert megeshetett volna, hogy az esetleges operáció után hetekig nem tud beszélni. A színésznő a sorozatból való távozása előtt arról is beszélt, hogy szeretné eladni saját pénzéből vett, és édesanyja halála után rámaradt lakását. Fodor most elmondta, sajátjától már sikerült megválnia, édesanyjáéra viszont még nem talált vevőt. Mint mondta, a könyvírás is a tervei között szerepel, de egyelőre annyi dolga van, hogy nagyobb lélegzetvételű feladatra most nem jutna ideje.