A színésznő és Stuart Townsend kilenc éve vannak együtt, ami Hollywoodban kiemelkedő teljesítménynek számít. Kapcsolatukat eddig az sem tudta beárnyékolni, hogy Theron karrierje jóval sikeresebb, hogy kettejük közül ő az idősebb, vagy hogy többet keres színész-rendező barátjánál. Most úgy tűnik, mégsincs minden rendben.

A 34 éves színésznő 2007-ben, hatévi együttélés után kapott gyűrűt a 27 éves színész-rendezőtől. Ekkor nyilatkozták azt, hogy maga a házasság nem bír túl nagy jelentőséggel számukra, nekik nincs szükségük papírra. „Stuart az összetartozásunk jeleként adta ezt a gyűrűt. Soha nem veszem le” – állította a kék nefelejcsekkel díszített, viktoriánus stílusú ékszerről. Ezt Townsend is megerősítette: „Házas vagyok. Nem volt templomi esküvőnk vagy ilyesmi, de férj-feleségként tekintünk egymásra. Szeretjük egymást, együtt akarjuk leélni az életünket, és ehhez nincs szükségünk jóváhagyásra az államtól vagy az egyháztól”.

Múlt hétvégén azonban, a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére szervezett telefonos tévéműsorban, ahol hírességek – többek közt George Clooney, Sigourney Weaver, Colin Farrell vagy maga Theron – vállalták, hogy fogadják a hívásokat, a színésznő kezén már nem lehetett látni a gyűrűt. Szerdán, a Los Angeles-i Spago étteremben, ahová édesanyja 75. születésnapját ünnepelni érkezett a családjával, továbbra sem látták rajta. A Daily Mail az állítja, tudják is, miért.

Már csak testvéreként szereti

„Stuartot nagyon megrázta ez az egész, de Charlize azt mondta, a karácsonyi mexikói nyaralásuk alatt rájött, hogy köztük mindennek vége. Mostanra már inkább voltak testvérek, mintsem szeretők. Ő vetett véget a dolognak” – idézik az ilyenkor szokásos Közeli Ismerős megnevezésű forrást. „Charlize maradt a Hollywood Hills-i házukban, ami az ő nevén van, Stuart pedig minden cuccával a malibui tengerparti közös házukba költözött. Jelenleg épp a pénzügyeiket próbálják különválasztani, mert olyan rég voltak már együtt, hogy egy rakás bevételük össze-vissza keveredett”.

Nem a pénz miatt

A pár karrierje egy ideje elég jelentősen elágazott. Míg Theron ma már 13 millió dollárt is kap egy-egy filmjéért, addig Townsend dolgai pechesen alakultak. Először a Gyűrűk Urából ejtették ki, ahol helyette kapta meg Aragorn szerepét – és az ezzel járó karrier-felívelést és árfolyamemelkedést – Viggo Mortensen. Ezután a következő lehetőség, a Thor című képregény-feldolgozás főszerepéből is kipottyant, bár nem tudni, pontosan mi állhat a szakítás mögött: hivatalosan „művészeti kérdésekben nem egyezett” a véleményük a stábbal.

Theron egy régebb interjújában elmondta, milyen nehézségek adódhatnak abból, ha az ember párja szakmabeli: „Egy másik színésszel élve mindig bűntudatod van, ha neked jobban mennek a dolgaid, miközben neki nem”. Ismerősei szerint azonban sose zavarta, hogy jobban keres Townsendnél, és ennek a szakításhoz sincs semmi köze: „Charlize ebből sose csinált nagy ügyet, de tény, hogy ő volt a fő kenyérkereső kettejük közül. Igazán szerette Stuartot, de a kapcsolatukban ennyi volt. Stuart teljesen odavan, de Charlize továbbra is úgy gondolja, hogy ennek vége”.

Azért várjuk ki a végét

Az infó mindenesetre még nem hivatalos: szerdán, a Spagóba érkezvén Theron csípőből hárította a szakításra vonatkozó kérdéseket, egyedül a Mail On Sundaynek vetett oda annyit, hogy „Őrültség!”. A Daily Mailnek nyilatkozó forrás szerint a színésznő egyelőre azért nem akarja megerősíteni a híreket, mert úgy gondolja, majd a megfelelő időpontban ő maga jelenti be. A lapok megkeresték a sajtósát, aki csak annyit mondott: „A magánéletével kapcsolatban sosem nyilatkozom”; Townsend sajtósa pedig nem vette fel a telefont az érdeklődő újságíróknak.

Ugyanakkor Theron legutóbb épp pár hete, január elején szerepelt a lapokban, és akkor még szó sem volt szakításról: a Splash Newsnak arról beszélt, lassan most már szeretne gyerekeket, és apjukként csakis Townsendet tudja elképzelni: „Érzem, hogy elérkeztem az életemnek ehhez a szakaszához, és tudom, hogy Stuart az a férfi, akivel szeretném megtenni ezt a lépést”.

A fénysugár az életében

A pár 2001-ben, a Csapdában című filmjük forgatásán ismerkedett meg, de azóta is sikerült elég visszavonultan élniük, ritkán szerepelnek a pletykalapokban. Theron egyszer úgy fogalmazott, Townsend jelentette addigi életében a fénysugarat.

A dél-afrikai születésű színésznő mindössze 15 éves volt, amikor német származású anyja, Gerda az orra előtt lőtte agyon az apját. Az asszony önvédelemből cselekedett, Charles Theron ugyanis gyakorló alkoholistaként rendszeresen terrorizálta családját, ez utolsó alkalommal rájuk támadt és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket. A rendőrség megalapozottnak találta az önvédelmet, és nem is emeltek vádat Theron édesanyja ellen. A színésznő később annyit mondott erről: „Tovább kellett élnünk az életünket. Ez olyasmi, ami örökké bennem marad, valami, amin már nem tudok változtatni”.

Theron színésznői karrierje 2003-ban ívelt fel meredeken, amikor a Szörnyeteg című filmben alakított főszerepéért a következő évben megkapta nagyjából az összes filmes díjat, az Oscart is beleértve.