Bár világéletében arra törekedett, hogy igazi rendes pasi váljon belőle, úgy tűnik, nem sikerült, Mayer ugyanis nem győz bocsánatot kérni rajongóitól a Playboynak adott interjúja miatt. Jennifer Aniston expasija nemcsak Jessica Simpsonnal való, szexuálisan túlfűtött kapcsolatára tért ki a nyilatkozatban, de elejtett egy-két rasszista megjegyzést is, majd utólag szabadkozva azt írta, nem úgy gondolta.

A Playboynak és Rolling Stone magazinnak adott nyilatkozatai után biztosan esett néhány helyezést a cool-listán John Mayer, aki nemcsak a szexuális szokásaiba engedett betekintést, de rajongói virtuálisan megkövezték a Twitteren, amiért elhagyta a száját a rasszista jelentéssel felruházott „n betűs szó”, a nigger. Miután Mayer megjegyezte, hogy talán azért szeretik a zenéjét a színes bőrűek, mert azok túlcsordulnak az érzelmektől, felidézett egy történetet.

A szó, amit nem mondunk ki

„Egyszer megkérdezte tőlem valaki, milyen érzés bekerülni a színes bőrűek bandájába. Azért ebben a kérdésben volt némi ellentmondás, ugyanis ha tényleg bekerültél, akkor akár niggernek is hívhatod őket” – mondta Jennifer Aniston expasija, John Mayer a Playboy újságírójának, majd megjegyezte, valójában persze nem tartozik közéjük, hiszen még sohasem fordult vele elő, hogy a bőrszíne miatt ne kapott volna asztalt egy étteremben.

A 32 éves énekes erős bírálatokat kapott a fentiek miatt, és miután nemcsak a sajtóban, de honlapján is letámadták, Twitter-oldalán bocsánatot kért. „Sajnálom, hogy használtam ezt a szót. És már csak azért is szégyellem magam miatta, mert ezzel a szóval épp az ellentétes értelmére szerettem volna felhívni a figyelmet. Önteltség volt tőlem, hogy úgy gondoltam, újabb jelentést aggathatok rá, ugyanis rájöttem, hogy ezt nem lehet megtenni egy olyan szóval, amihez ennyi indulat, érzelem kötődik."

Jennifer Aniston expasija utólag már megbánta, hogy ennyire nyersen nyilatkozott a Playboynak, de mint azt az interjúban is elmondta, az odamondós stílust arra használta, hogy kivívja magának a tiszteletet és – amint azt a Twitteren hozzátoldotta -, hogy kevesebb kritika érje. „De ez kicsúszott a kezem közül, és egy szörnyet kreáltam magamból.” Valószínűleg egy rasszista megjegyzés is elég lett volna az indulatok elszabadulásához, de Mayernek sikerült egy másikat is mellélőnie - írja az Associated Press.

A farka önállóan szelektál

Amikor azt újságíró azt kérdezte tőle, mennyire jön be a színes bőrű nőknek, Mayer így válaszolt: „Nem hiszem, hogy nyitott lennék rá. Olyan, mintha a farkam felsőbbrendűnek tartaná a fehéreket. Benetton szívem van, a kibaszott farkam pedig mintha David Duke-é lenne. Ezentúl anélkül fogok randizni” – poénkodta el a választ Mayer, aki a viccelődésével csak rontott az amúgy is kínos helyzeten.

A 32 éves, magát félig zsidónak valló zenész azt is megfogalmazta, szerinte mit jelent színes bőrűnek lenni. „Egy olyan pillanat sincs az életedben, amikor úgy érezhetnéd, hogy mindenki elfogadott. Olyan, mintha folyamatosan harcolnál, ha pedig nem veszel részt a csatában, meghalsz."

Miután sikeresen elásta magát az afroamerikaiak előtt, Jessica Simpsont húzta elő, azt részletezve, hogy volt csajával mennyire jó volt a szex. „Az a lány olyan volt nekem, mint a crack. Fenomenális volt vele a szex. Ennyit tudok mondani” – aztán mégis megtoldotta még egy „Olyan volt, mint egy szexuális napalm” mondattal. A zenész 2006-ban jött össze Jessica Simpsonnal, kapcsolatuk azután került napvilágra, hogy Mayer úgy döntött, nem foglalkozik a lesifotósokkal, beáldozza magát a celebbéválás oltárán.

Jennifer Aniston expasija arra is kitért, Simpsonnak köszönhetően komoly szemléletváltáson ment keresztül. „Voltál valaha olyan lánnyal, aki elérte nálad azt, hogy úgy érezd, bármikor feladnád érte az addigi életedet? Mondtad valaha, hogy bármikor feladnál mindent csak azért, hogy tovább dughasd? És azt, hogy, 'ha 10000 dollárba kerülne, hogy továbbra is szexelhessek veled, máris eladnék mindent, csak, hogy megtehessem'?” – felelt egy jó adag, Jessica Simpsonnal való kapcsolatára vonatkoztatható kérdéssel Mayer.

Igazából jófiú

Bár négy évvel ezelőtti exnőjéről készséggel kiteregette a szennyest, a nemrég szülinapozó Jennifer Anistonról már jóval diszkrétebben nyilatkozott - állítása szerint azért, mert rettenetesen tisztelik egymás érzéseit. „Mindig sajnálni fogom, hogy nem tartott tovább a kapcsolatunk. Néha még mindig azt kívánom, bárcsak együtt lehetnénk. De nem tudok változtatni azon, hogy 32 éves vagyok” – húzta elő szakításuk okát Mayer, és hogy ne tiporjon bele Aniston lelkébe, csak annyit fűzött hozzá, a színésznő technofób.

A mélyinterjúban Mayer arra is kitért, az a legnagyobb álma, hogy megírja egy pornófilm forgatókönyvét, mert hát ő azokat is nagyon szereti. A zenész nem aprózza el a dolgot, bevallása szerint előfordult, hogy 300 női nemi szervvel ismerkedett meg, mielőtt kikászálódott volna az ágyból. Mayer valószínűleg azért is fogyasztja ipari mennyiségben a pornót, mert számára a maszturbálás egyenértékű a szexszel, ami viszont épp annyira fontos neki, mint a nők meghódítása. Igaz, az utóbbi időben azt is elhanyagolta, Jennifer Aniston ex-csatolmánya ugyanis állítja, szakításuk óta mindössze öt nővel feküdt le.

A magát jófiúnak valló Mayer szorgosan bizonygatta, higgyük el, nem jó neki, hogy a címlapokon szerepel, mert így faszkalapnak és nőcsábásznak tartják. Ennek megcáfolására pedig nem csajozik, nem szexel, és minden erejével kerüli a US Weekly magazint, mert ez is azoknak a bulvárlapoknak a tömegét gazdagítja, amelyik 85%-ban hazugságokat írtak róla.