A színházából kirúgott színésznő úgy érzi, a megélhetéséért egyelőre nem kell küzdenie, és munkát is eleget kap majd. Örül, hogy eddig tartott az alkalmazotti státusz, most majd megtanul vállalkozó lenni, viszont nem szeretne azért férjet cserélni, hogy legyen ki fizesse a számlákat.

Gregor Bernadettet menesztette anyaszínháza, a Pesti Magyar Színház, ahova tizennégy évvel ezelőtt, rögtön a főiskola elvégzése után szerződött. Érthető tehát, hogy kicsit összezavarodottan néz őzike szemeivel a világba, de nem fél attól, hogy ezentúl ne lenne munkája. A Velvet Szegeden érte utol, ahol jövő héten lesz színházi bemutatója. „Megszűnt a státuszom a Magyar Színháznál, de nem csak nekem, hanem nagyon sok kollégámnak is. Az az igazság, hogy valójában szerencsések vagyunk, hogy ez ilyen sokáig tartott, hiszen ma már szinte mindenki vállalkozó. Alkalmazottként nyáron is kaptunk fizetést, ideális helyzet volt, és én a főiskola elvégzése óta részesülhettem ebben a szerencsében – mondta. – Most ügyeskednem kell majd, magam után soha nem fizettem járulékot, azt se tudom mit jelent ez.”

Gregor szerint csak szeptemberben fog kiderülni, hogy mennyire van szüksége ahhoz, hogy meg tudjon élni, mert tizennégy év után már kap végkielégítést is színházától. „Vállalkozó leszek, ami egy egészen új szerep. Az biztos, hogy kalandos lesz az élet, de attól nem félek, hogy nem lesz elég munkám.”

A színésznő nem vált el haragban senkitől, tisztában van vele, hogy az ő szakmájában teljesen természetes, hogy folyamatosan változnak a dolgok. Tavaly januárban már fordult vele egyet a világ, akkor találta ki ugyanis a Jóban Rosszban című sorozat írói csapata, hogy nagyjából teljesen lecserélik szereplőgárdájukat, és ebbe Gregor Bernadett karakterének csúnya halála is beletartozott. Ekkor már jelentek meg cikkek arról, hogy most nehezebb lesz neki az élet, pedig még a közalkalmazotti állása is megvolt.

Arról is ebben az időben kezdtek el cikkezni, hogy visszafogadta a férjét, Somogyi Istvánt, aki megcsalta, és aki ráadásul nem is dolgozik, amin sokan megbotránkoztak. Ezekről a dolgokról nem akart beszélni, de bár úgy véli véleménye mindenkinek lehet, azért szerinte ez csak rájuk tartozik. „Ez a saját ügyünk, hogy egy házasság hogy tud működni, egyelőre annak örülök, hogy mindenünk megvan. Van, ahol a nő van a gyerekkel, nálunk ez így működik. Ha egyedül élnék, akkor is ki kéne fizetnem a számlákat, csak azért meg hagy ne váltsak társat, hogy legyen ki fizesse őket. Mi jól vagyunk.”

Bár utcán csak akkor tudná megvédeni magát egy esetleges támadástól, ha előtte sokáig gyakorolna, azért elkészített egy önvédelmi dvd-t, ami március végén jelenik meg. És annyiban személyes története, hogy őt is támadták már meg az utcán, még főiskolás korában egy szatír, de szerencsére sikerült elmenekülnie előle. „Persze erről csak utólag beszél az ember.”