A Magyar Színház új igazgatója szerint a celebek nem vonzzák a nézőket, és így az a kérdés, hogy Gregor Bernadett harmadjára is levetkőzik-e, nem lendít a színház látogatottságán. Őze Áron szerint a közalkalmazotti státuszt elveszítő színészek nyolchónapos végkielégítést kaptak.

Őze Áron, a Pesti Magyar Színház új igazgatója az átszervezésekről mesélt a Tények péntek esti kiadásában. „Azt a döntést hoztam, a nyugdíjasok egy más formában tartoznak a színházhoz. Ezt a döntést úgy hoztam meg, hogy vagy mindenkivel van módom megcsinálni, vagy senkivel sem. Ez alól egy kivétel van, Kállai Ferenc. esetében sajnos egészségügyi állapotok miatt nem tudtam mit mondani a jövő évadra nézve vagy az eddigi repertoáron lévő darabokkal kapcsolatban” – indokolta az átszervezést.

„Kaptam egy anyagi fedezetet arra, hogy az összes nyugdíjast más formában kötöm a színházhoz. Egy nyolchónapos felmondási időt egyben kapnak meg ezek a művészek, mint végkielégítést. Nyugdíjasnak nem adhatnék, de nyolchónapos felmentési időszak van. Ezt az összeget egyben kapják meg, mivel a felmentési időszak nincs, mert ők már vállalkozóként azonnal folytatják a munkát, mivel nincsenek elbocsátva” – magyarázta az anyagi oldalt.

Őze Áron kitért Gregor Bernadett esetére is, aki nem a nyugdíjasok kategóriájába tartozik. Az igazgató véleménye szerint hiába szerepel annyit Gregor a címlapokon, szerinte nincs szükség celebekre, mivel a személyük nem feltétlenül számít pozitív reklámnak. „Igazság szerint abban nem hiszek, illetve nem hiszünk, mivel itt egy hármas vezetésről van szó, hogy a celebek behozzák a nézőt, azért mert bizonyos médiumokban jelen vannak, és ettől megtelik a nézőtér. Sőt, sajnos nagyon sok olyan élményünk is volt már, hogy pont ez visszafelé hat” – mondta Őze, aki egyúttal elmondta, döntést kellett hoznia arról, hogy azonos hírértékű-e az, hogy Gregor Bernadett státusza megváltozik a színházban azzal, hogy vajon harmadjára levetkőzik-e a Playboyban.