Az állat feltehetően azért vitte magával a műsorvezető bátyját, mert elpusztult a saját kölyke. Joshi szerint Indiában mindennapos a majmok látványa, sőt, azt is tudja mindenki, melyik majomnak mi a kedvenc étele. A műsorvezető testvérét így nem volt nehéz visszaszerezni.

1953-ban rabolta el a bátyámat egy majom – mondta a Velvetnek Joshi Bharat, a TV2 sorselemezője, aki a történetet az Aktívnak csak egy mondat erejéig említette meg. Mint kiderült, az állat az egyéves csecsemőt valószínűleg azért vitte magával, mert elpusztult a kölyke. Joshi úgy véli, nem kell nagyon felfújni ezt az ügyet, évente csak egyszer-kétszer fordul elő ilyen Indiában. „Vagy elrabolnak egy csecsemőt, vagy összetörnek egy riksát, ami hasonlít arra a járműre, ami esetleg elgázolja a kölyküket.”

Indiában a majmok pont annyira hozzátartoznak az utcaképhez, mint idehaza a kutyák, és szinte mindennapos, hogy beszöknek a lakásokba lopni, vagy az erkélyeken pihennek. A gyermekrablás napján a műsorvezető édesanyja Joshi bátyját az erkélyen altatta, amíg főzött, és egyszer csak hallotta, a gyerek sírni kezd. Kirohant, de akkor már egy nősténymajom felkapta a gyereket és rohanni kezdett vele. Mivel lehetetlennek látta utolérni az állatot, a kedvenc ételéből kitett az erkélyre, és a nőstény vissza is tért falatozni. Ekkor lerakta a gyereket, akit Joshi édesanyja óvatosan visszaszerzett.

„Indiában ismerik a környéken ólálkodó majomcsapatokat, tudják mi a kedvenc ételük, süteményük, így egyértelmű volt, mivel lehet visszaszerezni a bátyámat” – mondta Joshi Bharat, aki azt ígérte, elgondolkodik van–e még ehhez hasonló, Európában ritkaságszámba menő története.