Daróczi Dávid halála után Liptai Claudia lemondta TV2-s munkáit, és meg nem határozott időre szabadságot kért. Koltay Tamás, a csatorna sajtószóvivője elmondta, kollégájuk annyi időt kap, amennyire szüksége van.

Daróczi Dávid volt kormányszóvivő halála után Liptai Claudia lemondta a TV2-s munkáit.„Claudia szabadságot kért, és annyi időt biztosítunk számára, amennyire szüksége van” - nyilatkozta a Velvetnek Koltay Tamás, a TV2 sajtószóvivője. A műsorvezető így jövő héten biztosan nem lesz látható a a csatorna reggeli műsorában, a Mokkában.

Daróczi Dávid péntek éjszaka követett el öngyilkosságot. A Bors okfejtése szerint a pár szakítása állhatott a háttérben. Liptai és Daróczi péntek délelőtt Barbie-ra és Kenre változtatta nevét, majd kiírták a Facebook üzenőfalára, szeretik egymást. Daróczi azonban utolsó üzenetében 12 óra 20-kor azt írta: „De már nem. Kijózanodtak.” A szakítási elméletet azonban Koltay Tamás az Indexnek cáfolta, egyértelműen kijelentve, a pár nem szakított.

Kattintson a képekért!

A 37 éves Daróczi Dávid emlékére szombaton este megemlékezést tartottak a Parlament előtt. A Velvet munkatársa azt jelentette a helyszínről, hogy Liptai Claudiát rendkívüli megviselte Daróczi öngyilkossága, összetörten, zokogva gyászolta a kommunikációs szakembert. A megemlékezésen részt vettek Daróczi Dávid rokonai, unokatestvérének férje és egyben üzlettársa, Batiz András, a jelenlegi kormányszóvivő, Szollár Domokos, Hajós András. A tömeg miatt le kellett zárni a rakpartot is.

A hír mindenkit megdöbbentett, a családtagok, barátok és Liptai által a megemlékezés előtt kiadott nyilatkozatból szintén az derül ki, mindenki értetlenül áll a volt kormányszóvivő halála előtt. “Hiába is próbálnánk, nem tudjuk szavakba önteni azt, amit érzünk. A fájdalmat, amit Daróczi Dávid hiánya már most jelent nekünk: rokonainak, szerelmének, barátainak, szeretteinek, kollegáinak, ismerőseinek. Emlékezünk, érzéseinkkel küzdünk – és hallgatunk, mert a szavakat most nem találjuk” - idézünk a közösen kiadott közleményből.

Lapértesülések szerint pénteken este egyik barátja talált rá Daróczira üzlettársa, Batiz András Andrássy úti lakásának konyhában. A házban lakók arról számoltak be a Velvet munkatársainak, semmiféle zajt nem hallottak péntek éjjel a lakásból. Az egyik közvetlen szomszéd elmondta, hogy Daróczit még soha nem látta a házban, és ő sem figyelt fel arra, hogy valami rendkívüli, szokatlan zajjal járó esemény történne a lakásban.

A Vasárnapi Blikk viszont szintén tényként kezeli, hogy Liptai és Daróczi szakított az öngyilkosság előtt. A lap állítása szerint Daróczi elköltözött, a lakásban öngyilkossága idején dobozokban álltak a ruhái.

A police.hu közleménye szerint a helyszíni szemle lefolytatása során bűncselekményre utaló adat, információ nem merült fel, a haláleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretén belül - szakértők bevonásával – vizsgálja. Daróczi Dávid temetéséről családja később gondoskodik.