A 70 éves Monthy Python-tag újra szerelmes, sőt, elmondása szerint egyenesen lángol a szenvedély közte és a 39 éves ékszertervező, Jennifer Wade között. A színész a Graham Norton Showban poénkodott egy sort a 31 éves korkülönbségükön, ami szerinte egyszerűen gyalázatos. Viszont, mint rámutatott, mivel ő a válása óta csóró, legalább abban biztos lehet, hogy a nő nem a pénzét akarja.

A 70 éves brit komikus, John Cleese három hónapja jár lánya egyik barátnőjével, a 39 éves Jennifer Wade ékszertervezővel. Új kapcsolatáról a BBC1 keddi Graham Norton show-jában kérdezték, ahol elpoénkodott rajta, hogy a kettejük közt lévő korkülönbség valóban mennyire megengedhetetlen: “Olyan nőt találtam, aki korban egyáltalán nem illik hozzám. Jenny 39 éves, azaz 31 évnyi különbség van kettőnk között, ami szégyen. Csak 3–4 hónapja vagyunk együtt … de ő a legjátékosabb ember, akivel valaha találkoztam”. Martin Clunes-nak, a show másik vendégének erről a hetvenes évek glamrock sztárja, Gary Glitter jutott eszébe, ami akár sértésnek is elmegy, hiszen Glitter a kétezres évek óta főként pedofil ügyeiről ismert .

Többek szerint az új barátnő Cleese előző csajának kiköpött mása, de a színész lelkesedése arra enged következtetni, hogy csak külső hasonlóságról lehet szó. 2008-as válása után ugyanis Cleese-t alaposan elkerülte a szerencse: ha nem lett volna elég, hogy milliókat kell fizessen harmadik feleségének , akkori barátnője, Barbie Orr szakításuk után több lapnak is eladta kettejük sztoriját, és mint kiderült, őt magát is alaposan megvezette. Az eredetileg Kristine Reinhald névre keresztelt színésznő ugyanis 27 évesnek adta ki magát, és előszeretettel viccelődött az angol komikus hajlott korán, míg ki nem derült róla, hogy szerény 18 évet tagadott le: valójában 45 éves.

A Monthy Python színész-írója már háromszor volt házas a röpke 70 év alatt. Első feleségétől, Connie Booth-tól 1978-ban, 10 év házasság és egy gyerek után vált el, állítása szerint barátságban. Második felesége az amerikai színésznő, Barbara Trentham volt: tőle született második lánya, Camilla 1984-ben, majd 1990-ben ez a házasság is válással végződött, akkor Cleese 2,5 millió fontot (775 millió forint) fizetett.

1992-ben vette el harmadik feleségét, Alyce Faye Eichelbergert, de 16 év után ennek a házasságnak is befellegzett. Másfél éves kőkemény csatározást követően elváltak útjaik, de a bíróság döntése értelmében a 64 éves exnejnek 12,5 millió font (körülbelül 3,9 milliárd forint) jár majd asszonytartásként. Cleese-t ekkorra már nem tudta érdekelni a pénz, mint később mondta, még ez is megérte azért, hogy végre megszabadulhatott "attól a szörnyetegtől". Szabadságáért cserébe 8 millió fontot (2,5 milliárd forint) egyben kell letennie, a következő 7 évben pedig évi 612.000 fontot (190 millió forint) vár tőle Eichelberger. Ez ráadásul már a csökkentett összeg, a hitelválságnak köszönhetően ugyanis megfelezték az asszony havi penzumát.

Utolsó, rosszul sikerült válásáról beszélve azért Cleese képes volt meglátni a történet pozitív oldalát: mivel a kapzsi exnej csődközelbe sodorta az amúgy nagyon jól kereső színészt, attól már nem kell tartania, hogy Wade a pénzéért szereti.

Egy előnye a közönség számára is van a drága válásnak: Cleese-nek az évi 612.000 font kitermelése érdekében most újra munkába kellett állnia. jelenleg épp Európában turnézik egyszemélyes műsorával, melynek címe a teljes őszinteség jegyében fogant: “Groteszk est John Cleese-zel, avagy hogyan finanszírozd a válásod”. A Daily Mail-nek azért bevallotta, annyira azért nem élvezi a turnézást: “Nagyon bosszant, hogy az én koromban újra kell terveznem a jövőmet, hogy ki tudjam fizetni a pénzt a következő 7 évben. Jobb szeretnék kávézni, olvasgatni és írni. Ezt most nem tehetem meg.”

A Hülye Járások Minisztériumának oszlopos tagja egyébként tolószékben érkezett a Graham Norton show felvételére, de ehhez semmi köze a fentieknek: “Tegnap Michaellel {Michael Palin, szintén a Monty Python  tagja - a szerk.) vacsoráztam, és nem tudom miért, de mikor elindultam a wc-re, alig tudtam megmozdulni. Kapaszkodtam mindenbe, hogy el tudjak menni odáig. Nagyon-nagyon fájdalmas volt. Ma többen is találgatták, vajon mit csináltam tegnap, de a nagy hír csak annyi, hogy térdműtétem lesz.”