A Szex és New York Samanthája egy alacsony költségvetésű független filmben alakít lecsúszott, középkorú pornóst, amihez a rendező 16 kiló hízást követelt. Cattrall ennyit azért nem vállalt, 54 évesen már nem könnyű visszafogyni, de hét pluszkilóval is meggyőzően pucsít a trailerben.

Kim Cattrall nevét többnyire a tévésorozatból ismert pasifaló, bevállalós szingli karakterével, Samantha Jonessal azonosítják. Épp ez volt a kihívás Keith Beardennek, amikor eljátszatta vele Meet Monica Velour című filmjének címszerepét, a 80-es évek lecsúszott pornósztárját, aki már csak rúdtáncosként dolgozik egy ócska lebujban. „Híznod kell, azt akarom, hogy apró darabokra zúzzuk az emberek fejében rólad élő képet. Végig előnytelenül fogsz kinézni” – idézte vissza a rendező a Zap2it.com mozis hírblognak, miket ígért az 54 éves színésznőnek, aki azonban mindezek ellenére vállalta a dolgot.

Cattrallnek egyetlen kikötése volt csak: hadd legyen az a hízás kicsit kevesebb. A rendező ugyanis 35 fontot, azaz majdnem 16 kiló hájat akart rápakolni, de a színésznő ez alól ügyes szakmai indokkal bújt ki: mint mondta, a forgatásig már nem lett volna rá elég ideje, hogy orvosi felügyelet mellett, az egészségét megőrizve tudjon ilyen sokat hízni. A New York Magazine-nak adott interjújában elárulta: „Végül 15 fontot (majdnem 7 kilót) sikerült, és ezzel még jól éreztem magam. Könnyen is ment, csak el kellett hagynom az edzést”.

A végeredménytől azért ő is megijedt, mint mondja, színésznőként megszokta, hogy mindig a kívánatos, szexi, kifogástalan külsőt kell hoznia, amit a stáb aztán a sminkkel, ruhákkal és világítással még inkább tökélyre visz. Itt viszont pontosan az ellenkezője történt: „Volt, hogy semmi smink nem volt rajtam, és direkt még úgy is világítottak be, hogy még közönségesebbnek, kövérebbnek, szóval hogy még elhasználtabbnak látsszak. Azokon a napokon nem is voltam hajlandó visszanézni a napi forgatási anyagot, mert kicsit féltem, hogy miután bevállaltam hogy ezt ilyen nagyon őszintére és valóságközelire forgassuk, megijesztene a végeredmény”.

Cattrall megítélésének mindenesetre jót tett a bevállalós szerepválasztás, a Tribeca Filmfesztiválon debütált alkotás szép kritikákat kapott, külön kiemelve a színésznő teljesítményét.