Olyan nagy igazsággal lettünk gazdagabbak a Miss Gogo Hungary első, 2010-es versenyén, mint amilyen a „ma már mindenki sztár akar lenni”, de előkelő helyen szerepelt a nagy közhelyadagban a kisugárzás is, mert az, ugye, nemcsak a szépségversenyen fontos, de a gogóversenyen is. A végül bundagyanúval zárult eseményből időközben egy kisebb Megasztár lett, ugyanis mialatt a színpadon mutatták meg gogótudásukat az önkritikát otthonfelejtő versenyzők, a DJ biztatására egy talpig fehérbe öltözött középkorú roma asszony is bemutatta az emelvényen folklorisztikus mozdulatait. Az első gogóverseny győztese 29 éves, informatikát tanul, és nincs szilikonmelle, pedig Szorcsik Viktória szerint az szinte kötelező ebben a szakmában.

Abban a szerencsében részesültünk, hogy részt vehettünk az első Miss Gogo Hungary versenyen, amit a B7-ben rendeztek meg csütörtökön este. Miután Hajdú Péter egykori biodíszletétől, Végvári Tibortól megtudtuk, még csak most jön majd a középdöntő, sejtettük, hogy sose lesz vége ennek az estének. A Miss Gogo Hungary 2010-es címért ötszázezer forint készpénz járt, így sok önjelöltre számítottunk, és nem is tévedtünk. A középdöntőre készülő lányok a vécé előtt sorakozva igazgatták a szakmai követelményeknek megfelelő holdjárójukat, alkalomadtán pedig egy-egy csípőmozgással, meg a „baszd meg, csak Justin Timberlake-től adjon valami zenét”-felkiáltásokkal várták a középdöntő kezdetét.

Dopeman egy üveg vodkáért vállalta

A versenyzőkről szakavatott zsűri döntött: ott volt például Alexandra Diamond, Beke Yvette, VV Marcsi és Béres Anett, de helyet kapott Budai Zsuzsa, Bencsik Tamara és a mostanában mindenhol megjelenő Szorcsik Viktória is. Később Dopeman is beesett, igaz, bevallása szerint ő kéredzkedett be a zsűribe, és ezért cserébe csak egy üveg vodkát kért. A fizetség, meg a helyszínen fogyasztott alkoholmennyiség végül annyira feloldotta, hogy kötelességéről elfelejtkezve inkább magát szórakoztatta.

„Táncolok igen, négy éve, bárokban műsorozok, meg minden” – mondta lapunknak a Sarah névre hallgató versenyző, aki a „meg mindent” nem kívánta bővebben kifejteni, azt viszont elmondta, a félmilliós főnyeremény miatt jelentkezett. „Nem drogozok, nem vagyok kurva, csak táncolok” – mondta egy másik induló, Naomi Cole, majd hozzátette, úgy tervezi, hamarosan leszbishow-ba kezd Mya Diamonddal, egyébként pedig a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mert sztriptíz show-ja végén kihúzott a hüvelyéből egy hatvan méter hosszú selyemszálat.

Az amatőrök kategóriáját gazdagította Gödöny Mária, aki csak azután volt hajlandó fellépni az emelvényre, hogy az eseményt konferáló Király Péter helyesen is kimondta a nevét. Nemcsak Gödöny öntudatossága lepte meg a zsűrit, de az is, hogy később Király biztatására édesanyja, és testvére is csatlakozott produkciójához. „Szívesebben táncoltam volna egyedül” – húzta föl az orrát a versenyző, aki azt is megosztotta velünk, a pasikat könnyen leveszi a lábáról tánctudásával, ami ahhoz azért kevés volt, hogy bejusson a döntőbe.

Bencsik Tamara sörösüveggel állt bosszút

Miközben a 21 éves, nem hivatásszerűen táncoló Emíliától megtudtuk, hogy nem a fődíj, hanem a tánc szeretete motiválta, a Viva műsorvezetője, Zola ült le a versenyző mellé, kifejtve neki, a középdöntőben ő volt a legjobb, remekül hozta az iskoláslány imidzset, és azt is elmondta, hogy a pasiknak úgysem az számít, hogy hogyan táncol a nő, hanem hogy szemmágnes, vagy sem. „Nem tudom, miért kértek föl erre, különben én is gogóztam két és fél évig, 16-17 éves koromban” – számolt be múltjáról az exmegasztáros Bencsik Tamara, aki azért vállalta be a műfajt, mert szeretett táncolni, és édesapja gyógyszereire kellett a pénz. A karrierje akkor ért véget, amikor egy pasi másodjára is meg akarta taperolni. „Amikor másodjára is hozzám ért, széttörtem egy sörösüveget a fején” – mutatkozott be eddig nem ismert oldaláról Bencsik Tamara, aki gogós múlttal a háta mögött nem értette, miért kellett a lányoknak holdjáróban fellépniük.

Dopemannek nem voltak ilyen gondjai, az egész esemény alatt leginkább önmaga szórakoztatásával volt elfoglalva – ezt a cél szolgálta a pódiumon előadott rögtönzött versenyző-emelgető showműsora is. A produkciók egyáltalán nem kötötték le, és amikor az előadásokról kérdeztük, annyit mondott, fogalma sincs, mi az a gogó, de az a legnagyobb baj ma Magyarországon, hogy mindenki sztár akar lenni. „Ha nem leszek sztár a Megasztárban, elindulok a gogóversenyen, ha ott sem, akkor lefényképeztetem magam valamelyik magazinban, ha az sem, akkor leszopok valakit a pornómagazinban. Ez a baj, én nem innen jövök” – húzta elő a „nyolckerből jöttem, gengszter vagyok” kártyát Dopeman, aki a döntő alatt sem tisztelte meg azzal a versenyzőket, hogy leült a helyére.

A gogósoknak kell a szilikonmell

A szavazatok számlálása közben a táncoslányok kinézetére vonatkozó abszolút követelményeket Szorcsik Viktória osztotta meg a Velvettel. „Ha az ember benevez egy ilyen versenyre, akkor legyen makulátlan – azért mondom ezt, mert maximalista vagyok. Nem elég, ha valaki tök jól táncol, legyen ápolt, legyen szép a körme, a haja, legyen kisugárzása, idevaló legyen a ruhája, és ne legyen narancsbőrös” – mondta Szorcsik, kiemelve, tudja, hogy ez „korunk nagy problémája, de van rá megoldás, és ha valaki a testéből él, akkor igenis foglalkozzon vele.” A színésznő szerint ennél a műfajnál elfogadhatatlan a löttyedt fenék, viszont hozzátartozik a szilikonmell. „Az esztétikumhoz, a színpadi kinézethez nagyon fontos, hogy a cicik tényleg úgy álljanak, hogy kívánatos legyen a lány” – mondta a kritikus szemléletű Szorcsik.

Míg Alexandra Diamond expornós és Beke Yvette volt playmate a versenyzőket meghazudtoló módon betáncolta a parkettet, Király Péter a színpadra lépett eredményt hirdetni. A különdíjat egy Szolnok megyei versenyző, Mursa Andrienn kapta, ő nemcsak elégedett lett, de százezer forinttal gazdagabb is. A harmadik helyen a vérig sértett Szirom Noémi, vagyis Naomi Cole végzett, akit az érem mellett taxicsekkel jutalmazott a zsűri. Kiakadt helyezésén a másodikként dobogóra lépő egykori playmate, Márki Zsuzsi is, akinek láthatóan fizikai fájdalmai voltak a köszönöm közben. Az első hely, és az ötszázezer forint birtokosa mindenkit meglepett, a 29 éves Hegedűs Krisztinára sem a közönség, sem a zsűri nem számított, Zola - Tornóczky Anita után szabadon - csak egy „ezt így hogy” felkiáltással fejezte ki nemtetszését, Alexandra Diamond óvodást játszva a „balerinámat akarom” szöveggel követelte pártfogoltjának az első helyet.

A dühöngő táncoslányok önjelölt hadvezére Naomi Cole lett, aki az este végén nem győzte hangsúlyozni, hogy ő kilenc éve táncol, és nem lenne felháborodva, ha egy nála szebb lány győzött volna. De nem. „Ez meg volt bundázva. Most beszéltem a zsűritagokkal, én vagyok a kedvencük. Ha szebb lány lenne, azt mondanám, oké, de így?” – háborgott Cole, akinek véleménye egy kicsit sem borzolta fel a 29 éves győztes idegeit. „Nem számítottam rá, hogy nyerni fogok, mert nagyon szép és profi lányok voltak itt. Hat-hét éve táncolok, most már a korom miatt csak nagyon ritkán lépek fel” – tudtuk meg az eredeti kebellel rendelkező győztestől, aki magának akart bizonyítani teljesítményével. Hozzátette, miután költségtérítéses képzés keretében tanul informatikát, az ötszázezer forintból feltehetően tanulmányait fogja finanszírozni.