A tinédzser énekesnő jól érezte magát egy filmbemutatója utáni bulin, ahol producerével hülyéskedett, öltáncolva a köztudottan meleg férfinek. A buliról készült videó kiakasztotta az amerikai közvéleményt, akik szerint 16 éves lányok csak ne csináljanak ilyet. Ahogy ne rúdtáncoljanak, és apjukkal se pózoljanak félreérthető fotókon - ezek Cyrus korábbi felnövési próbálkozásai voltak, úgyhogy nincs min meglepődni.

A Hannah Montana-alteregójával ismertté vált tinédzserkorú amerikai énekesnő igyekszik mindent elkövetni, hogy szakítson kislány-imidzsével, és elkezdjék végre dögös szexbombának tekinteni. Amikor azonban ennek jegyében olyan dolgokat tesz, amiket szerinte a dögös szexbombák is tesznek, váltig csak azt kapja vissza, hogy enyje, ilyeneket 16 éves kislányoknak nem illik. Múlt héten új videóklipje nem váltott ki osztatlan lelkesedést, most pedig egy tavaly nyári bulizása miatt van mélységesen megbotránkozva a mélységes megbotránkozásra mindig boldogan kész amerikai közvélemény.

A TMZ álta közzétett felvétel tavaly készült, és az látható rajta, ahogy a The Last Song című film forgatásának végét ünneplő partin az akkor még csak 16 éves Cyrus öltáncot imitált a film köztudottan meleg producerének, Adam Shankmannek.

A 44 éves férfi neve lehet ismerős már abból a szintén tavaly nyári botrányból, amikor ugyanezen a forgatáson egy fotósorozaton örökítette meg magukat a tinédzser énekesnővel. A képeken a sminkszobában pózolnak a gépnek, és mi ha megfeszülünk sem tudunk bennük semmi undorítóan erkölcstelent felfedezni, de hát mi nem is vagyunk az amerikai közvélemény. A viccesnek szánt fotókat maga Shankman tette közzé Twitter-oldalán, de amikor rájött, hogy nem értik a humorát, ezzel védte magukat: "Miley egy édes kicsi angyal, aki megállás nélkül, folyamatosan dolgozik, úgyhogy a sminkszobában igazán joga van egy kis viccelődéshez! Tényleg! Lazuljatok, vagy nincs több kép a színfalak mögül! Ő az én angyali kishúgom" - írta.

Az azóta már 17 éves Cyrus tehát ezzel a nála több mint kétszer olyan idős férfival marháskodik a most előkerült videón, amelyet készítője mintha két részletből vágott volna össze. Egy, a TMZ által idézett jelenlevő szerint Cyrus és Shankman "olyan felháborítóan erkölcstelen mozdulatokat végzett", hogy a jelenlévő szülők pánikszerűen menekítették gyermekeiket a látvány elől; Cyrus szülei eleve nem is voltak ott. Apja, Billy Ray Cyrus azóta megvédte lányát, a TMZ-nek csak annyit mondott: "Csak szórakoztak, egy korabeli lány csinál ilyeneket". A Hannah Montana-rajongó tinédzserlányok szülei ugyanakkor nem ennyire megértőek, szerintük lányaik példaképe csak ne bulizgasson ily módon.

Az egykori Hannah Montana az utóbbi években mindent bevet, hogy ne a tinilányt lássák benne, ilyen - szintén nagy felhördülést keltő - felnőttesítési próbálkozása volt az is, amikor 2008 áprilisában egy szál lepedőben pózolt a Vanity Fairnek, némely képen apjával együtt, sokak szerint túlságosan is meghitten. Tavaly augusztusban pedig a Teen Choice Awards díjátadón keltett feltűnést azzal, micsoda rúdtáncipari szakmunkáshoz is méltó előadást nyújtott egy póznán, ami iránt egyébként már 9 éves húga is erősen érdeklődik.