A fitneszedzőt tiltott doppingszerek beadásával vádolta meg két hazai újság. A bíróság Béres Alexandrának adott igazat a 2008-as Nagy Fogyás című műsorral kapcsolatos perben, az újságokat nem jogerősen 4 millió forintos kártérítés megfizetésére ítélte.

A bíróság első fokon Béres Alexandrának adott igazat, és tabutv.hu értesülései szerint összesen 4 millió forint kártérítés kifizetésére kötelezte azt a két hazai újságot, amelyek emberkísérlettel vádolták meg az edzőt a TV2 2008-as műsora, a Nagy Fogyás kapcsán. Béres ügyvédje elmondta, szerinte a lapok hamis vád bűntényét követték el, amikor azt állították, hogy a versenyzői lefogyasztásához tiltott szereket használt, és ráadásként azt írták, mindez emberkísérletnek minősül.

Béres Alexandra még a TV2 2008-as Nagy Fogyás című műsorát, és a személyét ért támadások kapcsán perelt be két hazai újságot. Olyan dolgokat állítottak róla, miszerint a tévéműsorban emberkísérleteket folytatott. "Ez a per arról szólt, hogy amikor a Nagy Fogyás c. műsor a TV2 csatornán lement, akkor az alperesek, - például a Blikk című újság - olyan vádakat fogalmaztak meg Béres Alexandrával szemben, hogy olyan tiltott, doppingszernek minősülő szereket használt a produkció során a versenyzői lefogyasztásához, amelyek tiltottnak minősülnek, és ráadásul az alperesek szerint mindez emberkísérletnek minősül!" - magyarázta Dr. Mester Csaba, Alexandra ügyvédje.

"Nagyon kemény büntetőjogilag szankcionált bűncselekményről beszélünk, amivel Béres Alexandrát megvádolták. Ennek azonban semmilyen jogi alapja nincs, viszont inkább van annak alapja, hogy aki ezt állította, az a hamis vád bűncselekményét követte el!" - osztotta meg Béres Alexandra ügyvédje, aki szerint az összességében négymilliós kártérítés összege teljes mértékben indokolt.

A bíróság első fokú döntése szerint a napilapnak három, míg a hetilapnak egy millió forintot kell fizetnie a fitnesz edzőnek, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyről. "A per során bebizonyosodott, hogy semmilyen olyan készítményt vagy szert nem használtak Szandráék, amely bármilyen módon tiltott, vagy nem engedélyezett lenne Magyarországon. A versenyzői a sportteljesítményükkel, valamint a számukra adott életvezetési stílussal érték el azt az eredményt, amit elértek!" - tette Dr. Mester Csaba.

A Blikk 2008 januárjában egy közjegyzői okiratra hivatkozva azt írta az Emberkísérlet című cikkében, hogy az egyik játékos, Zsófi büntetőjogi felelőssége tudatában vádolta meg az edzőt. A versenyző azt állította, Béres Alexandra az egyik csapattársának egy doboz étvágycsökkentő kapszulát adott át, és azt állította, a szernek nincsen mellékhatása. A versenyző egyúttal azt is határozottan állította, a kapszula akkor még nem volt bejegyezve. Béres Alexandra elismerte, hogy a játékosok kaptak étrend kiegészítőt, ám azok elmondása szerint engedélyeztetett termékek voltak, és ártalmatlan anyagokat tartalmaztak.