Az orvosok jelenleg azt vizsgálják Simon Monjack, Brittany Murphy özvegyének hétvégi halála kapcsán, hogy a férfi halálát okozhatta-e valamilyen véletlen túladagolás vagy természetes körülmények között hunyt el. Monjack szíve gyenge volt, korábban volt már szívrohama is, szóvivője szerint bypass-műtétre várt. Brittany Murphy féltestvére szerint viszont valami szörnyű titok lehet abban a házban, ahol Monjack lakott és fél év alatt a három lakóból kettő meghalt.

Elkezdtek gyülekezni a bizonytalan információk Simon Monjack, Brittany Murphy forgatókönyvíró özvegyének hétvégi váratlan haláláról, ami Murphy féltestvére szerint nem is volt olyan váratlan.

Monjack feltehetően szívleállásban hunyt el, bár az orvosok jelenleg azt vizsgálják, hogy a halálát okozhatta-e valamilyen túladagolás. A toxikológiai vizsgálatok eredményére nagyjából két hónapot kell várni. A természetes halált alátámasztja az, hogy Monjacknak szívproblémái voltak, az elhunyt forgatókönyvíró sajtósa szerint bypass-műtétre várt. "Steve-nek bypassre volt szüksége. Azt mondták nekem, hogy bypassre van szüksége, én meg azt mondtam neki: 'Simon, annyi dolgod van, tartsunk meg téged egészségesnek! Egészséges akarsz lenni, nem?'. Ő azt mondta, igen, de a műtét várhat" - nyilatkozta a People-nek Roger Neal, Monjack sajtósa.

Hozzátette, azt nem tudták, mennyire súlyos Monjack állapota, de ha sürgős lett volna a műtét, az orvosok biztos nem hagyták volna halogatni a dolgot. A műtétről szóló információkat megerősítette Brittany Murphy anyja, Sharon is, aki egy háztartásban élt Monjackkal lánya egykori otthonában.

Brittany Murphy féltestvére, Tony Bertolotti viszont azt mondja, Monjack halálában semmi meglepő sincs, és leginkább a dolog hátterét kellene sürgősen elkezdeni vizsgálni, mert nem normális, hogy van egy ház, amiben három ember lakott, és néhány hónapon belül ketten is meghalnak a lakói közül.

Bertolotti nem kedvelte Monjackot, részben őt tette felelőssé Murphy haláláért is, ami a Radar Online-nak adott nem túl kedves nyilatkozatából is kiderült. "Nem leptek meg a hírek. Monjack behúzódott a védekező lőállásokba, és eddig bírta. Nem volt semmiféle reakcióm a hírekre. Az a fickó egy őrült volt, le akarta hagyni apám családnevét Brittany halotti bizonyítványáról. Amikor elmondtam apámnak, Angelónak a dolgokat, ő is ugyanazt érezte, mint én. A testvéremet sajnáljuk, nem őt. Hat hónapon belül két ember meghalt abból a háromból, akik abban a házban laktak. Vajon mikor veszik észre az emberek, hogy mi folyik ott? A családban az a vélemény, hogy ez a dolog valamikor robbanni fog, és kiderül az igazság a testvérünkről. Most még az anyjával sem szimpatizálunk, mert ő is összejátszott Simon Monjackkal. Csak Brittany Murphyért imádkozunk" – fogalmazott keményen Bertolotti.

Arról még találgatások sincsenek, hogy mi lehet az a dolog, amire Bertolotti utalt, és aminek szerinte egyszerre lehet köze Brittany Murphy és Simon Monjack halálához.

Monjack mindenesetre elutasította azokat a vádakat, amelyek szerint bármilyen formában, akár viselkedésével köze lehetett volna Brittany Murphy halálához. Ezt még abban a vele készített utolsó interjúban is fontosnak tartotta hangsúlyozni. "Valami különlegeset akarok létrehozni Brittany emlékének, hogy így tisztelegjünk előtte. Remélem, hamarosan működni kezd az alapítvány. Elegem van belőle, hogy folyton megkérdőjelezik a motivációimat, és félreértik a lépéseimet" – nyilatkozta május 13-án a Radar Online-nak arról az alapítványról, amelynek Brittany Murphy nevét adta, és a tehetséges fiatal művészek megsegítésére hozta létre.