A szakértők szerint a tüdőgyulladásban és vashiányos vérszegénységben szenvedő színésznő állapota kezelhető lett volna, ha valaki időben kórházba viszi. Brittany Murphy nagy mennyiségű receptre kapható gyógyszert szedett be, mellyel házilag próbálta kikúrálni magát. Férje, Simon Monjack váratlanul lefújta a színésznőről elnevezett alapítvány adománygyűjtő estjét.

Csütörtökön hozta nyilvánosságra a Los Angeles-i Halottkémi Hivatal a december 20-án elhunyt Brittany Murphy halálának ügyében végzett vizsgálat végeredményeit. Eszerint a színésznő túladagolta a gyógyszereket, ami a tüdőgyulladással és súlyos vashiányos vérszegénységével együtt okozta a halálát - foglalta össze a TMZ. A szakértők szerint a színésznő állapota kezelhető lett volna, ha valaki időben kórházba viszi.

Murphy szervezetében nem találtak tiltott szereket, a többféle gyógyszert, amit kimutattak nála, mind receptre lehet kapni. A színésznő többek között görcsoldót szedett, és a kiadhatónál nagyobb mennyiségű gyógyszert találtak nála, többek között köhögés elleni szirupból.

A TMZ forrásai szerint a túl sokféle gyógyszer okozta a rosszullétét és a halálát, de a mögöttes okok valójában a tüdőgyulladás és a vashiányos vérszegénység volt. Vagyis Brittany Murphy komoly betegségekben szenvedett, de nem kapta meg a megfelelő kezelést, helyette saját maga próbálta meg kikúrálni magát. Mint a halottkém rámutatott: a halála így még tragikusabb, hiszen elkerülhető lett volna.

A hírre egyelőre nem reagált a színésznő férje, Simon Monjack, aki egyébként szerdán váratlanul lefújta a Brittany Murphy Alapítvány adománygyűjtő estjét. A TMZ birtokába jutott levélben, melyet az alapítvány küldött a meghívottaknak, az áll, hogy azért fújták le a rendezvényt - melyre egyébként ezer dolláros belépőt szedtek -, mert valaki rosszul lett a családban. Az estet állítólag a kártyacsalásért is körözött Monjack, aki nemrég azt fontolgatta, hogy beperli a Warner Brost a színésznő haláláért, elhalasztotta, de új időpontot még nem tűztek ki.