Újabb csúnya szakításon van túl Monique Covet, és a mostani esküvő elmaradásának az oka is a kisajátítás és a féltékenykedés. A pornós a Velvetnek bevallotta, az anyaságra ugyan még nem áll készen, de már minden területen úgy kiélte magát, hogy normális kapcsolatra vágyik. Ha viszont érzelmileg is kezd kötődni valakihez, azonnal lelép. Fél, hogy úgy jár, mint korábban, amikor 38 kilósan, anorexiásan, hepatitissel fertőzve kényszerült új életet kezdeni. Amúgy filmet rendez: olyat, amiben nem alázzák meg a nőket.

Tavaly még arról szóltak a hírek, hogy Monique Covet megtalálta az igazit, aki még az addigiaknál is igazibb volt (és akinek a kedvéért a nászéjszakára még egy szűzhártya-plasztikát is bevállalt volna), ám mára ismét szingli a pornódíva. Covet a Velvetnek elmondta, ismét egy csúnya szakítást tudhat a háta mögött, így természetesen az esküvő is elmaradt.

„Mintha minden egyes kapcsolatom előre megírt forgatókönyv szerint folyna: ha egy kicsit komolyabbra fordul a dolog, mindig megpróbálnak kisajátítani” – magyarázta Covet, aki korábban az internetes társkeresőn is próbálkozott megfelelő partnert találni magának. „Én viszont annyira szabad ember vagyok, hogy ezt nem tudom elviselni. Nekem levegőre van szükségem.” Kiderült, nem csak a kisajátítás, hanem a féltékenység is válóok volt: „Tudni akart mindent, hogy hol vagyok, mit csinálok. Éjszaka, amikor kimentem pisilni, azt számolta, hogy hányszor járok el vécére, stb. Ez azért nagyon szörnyű tud lenni. Az ezt megelőző kapcsolatomnak szintén ezért lett vége, mert az a férfi is be akart zárni. Sokat gondolkodtam azon, mi lehet az oka annak, hogy így reagálnak a férfiak. Vajon bennük van a hiba vagy bennem? Egyszerűen nem tudok rájönni. A legszebb az egészben az, hogy semmi okuk nincs féltékenynek lenni, mert ha valaki élt, akkor én nagyon sokat éltem, és kiéltem magam. Nyugalomra lenne szükségem.”

A pornóst korábban már emlegettük expornósként is: Covet ugyanis már nem is egyszer bejelentette, hogy kész, vége, nem dolgozik tovább az iparban, de minduntalan kikötött egy újabb felnőtteknek szánt filmben. „Annak idején én nem önszántamból hagytam abba, hanem volt egy autóbalesetem, aztán még egy, utána pedig ledobott a ló. Mindez három éven belül. Később Olaszországban szerződést kötöttem egy céggel, aminek a főnöke belém szeretett. Utána nem a munka lett az első, hanem a magánéletünk. Ez utóbbi viszont nem működött. Ez egy őrült szerelem volt, egy se veled, se nélküled kapcsolat. Imádtam, mégis lázadtam az ellen, hogy engem bárki is anyává tegyen. Igazából a gyerek téma még mindig elég távol áll tőlem. Vagy még éretlen, vagy alkalmatlan vagyok erre az egészre. Még egy kapcsolatot is nehezen ápolok: minden héten másik országban, másik városban vagyok.”

Covet elmondása szerint nem is olyan rég, hosszú idő óta először fordult vele elő, hogy valaki iránt megint kezdett érezni valamit. „Olyan ideges lettem ettől a dologtól, hogy otthagytam minden munkát és leléptem. Hogy még csak az esélye se legyen meg annak, hogy ebből bármi is kialakuljon: annyira félek, hogy megint megszívom. Nagyon érzelgős vagyok, és ha ezt valaki észreveszi, akkor az rögtön elkezd az érzéseimen keresztül hatni rám. Az olasz kapcsolatomból bulémiásan, anorexiásan kerültem ki, és fertőző májgyulladásom is volt. Az a férfi pedig végignézte, hogy hogyan megyek tönkre mellette. Neki jobban számított a birtoklási vágy, mint az, hogy felfordulok-e mellette vagy sem. Nagyon nehezen tudtam szakítani: először a kötődés miatt nem, utána a betegség miatt nem. Nagyon félek, mert nem akarok hasonló helyzetet. Sokat csalódtam az emberekben, barátokban is, egyedül a munkám az, ami mindig biztos volt. Ezért mentem vissza pornózni.”

„Sajnos az egész pornószakma nagyon megváltozott” – folytatta Covet. „Régebben nagyon szép, igényes filmeket csináltunk, tartalmas sztorival. Ezeknek már vége. És nem is az van, hogy nem lenne rá kereslet, ezért Kovival a közeljövőben fogunk csinálni egy igazán igényes produkciót. Ha megnézi az ember, az internet tele van a leggusztustalanabb filmekkel: arról szól az egész, hogy adott egy nő, akit teljesen lealáznak a férfiak. Ilyeneket forgatni például nekem nincs kedvem, és nem is szoktam bevállalni. Annak idején, amikor visszamentem dolgozni, ez kikötésem is volt, hogy én soha nem akarok ilyen jellegű dolgokba szerepelni. Ha valamit csinálok, akkor az szép legyen és minőségi.”