Az angol focisták a leginkább hajlamosak a félrelépésre, de a házasságszédelgő labdarúgók között találunk portugált, franciát és hollandot is. Jellemzően csatárok, középpályások. Úgy néz ki, a védők a házasságukat is védik, de ez nem feltétlenül mondható már el a kapusokról. Félrelépőkörkép Decótól Donovanig.

Szinte egy teljes csapatot ki lehetne állítani az idei focivébén szereplő félrelépő játékosokból, de a védelem nagyon gyenge lenne. Kapust még csak csak lehetne szerezni, ha visszahívnák az angolok visszavonult kapusát, David Seamant, akinek 2009-ben romlott meg a viszonya feleségével, többek között azért, mert a nő állítása szerint megcsalta az angol Sztárok a jégen egyik szereplőjével. A volt feleség a korcsolyapartneren kívül még legalább két nőről tudott, akivel a 15 éves házasságuk alatt az egykori kapus félrelépett.

Seamanen kívül viszont nagyjából azt találjuk, hogy a védőjátékosokra nem igazán jellemző, hogy félrelépnének, nem úgy a csatárokra és néhány középpályásra. Azért egy gyenge védekezőpárost össze lehet állítani köszönhetően az angoloknak.

A védők közül a mostani vébén is elindult játékosok közül az angol John Terrynek volt a közelmúltban komoly félrelépős balhéja. Az angol hátvéd nem elég, hogy megcsalta feleségét, de úgy tette, hogy egyben el is csábította egyik csapattársa, Wayne Bridge barátnőjét .

Nem szabad megfeledkezni a szintén angol Ashley Cole-ról sem, aki 2010-ben vált el feleségétől, a Girls Aloud énekesnőjétől, Cheryl Cole-tól, többek között azért, mert a feleség megunta, hogy férje rendszeresen megcsalta.

Ha már az angoloknál tartunk, akkor említsük meg Frank Lampardot is, akit 2009-ben dobott ki a menyasszonya miután megtudta, hogy a középpályás focista kétszer is megcsalta.

Az angolokhoz hasonlóan a francia focistákra sem jellemző a hűségesség. A korán búcsúzó, és teljesen szétesett válogatott tagjai között szintén három olyan játékost találtunk, akik nem a hűség szobrai. Thierry Henry szexbotránya sosem pattant ki igazán, de amikor elvált feleségétől 2007-ben, több újság is arról írt, hogy a válás oka az, hogy a focista felesége, Nicole Merry kicsit turkált férje telefonjában, és olyan üzeneteket, valamint képeket talált benne, amelyek miatt a válás tűnt a legjobb megoldásnak.

Sokkal nagyobb volt a balhé akkor, amikor kiderült, hogy a francia csapat középpályása, Franck Ribéry egy kiskorú prostituálttal feküdt le . A dolog külön érdekessége, hogy Ribéry mellett két másik francia focista, a keretből kihagyott Karim Benzema és a mostani vébén is szereplő Sidney Govou is igénybe vették a kiskorú prosti szolgáltatásait. Végül mindannyian szerencsésen megúszták a dolgot, és Ribéry házassága sem ment tönkre.

2008-ban egyértelműen angol hatásnak tudták be azt, hogy az egyik francia csatár, Nicolas Anelka is félrelépett. A focista hónapokon keresztül csalta a feleségét egy eladóval, aki állítása szerint nem tudta, hogy egy félrelépő focistával van dolga. Amint kiderült, hogy Anelkának felesége van, az eladó állítása szerint azonnal beszüntette az addig igen gyakori találkozókat.

A félrelépő futballisták felsorolásánál nem szabad megfeledkeznünk a portugál válogatottról sem, ahol alapból ott van Cristiano Ronaldo, akinek a nőügyeit képtelenség számba venni. Mondjuk nála még senki sem panaszkodott arra, hogy Ronaldo megcsalta volna. Nem úgy a csapat egy másik, inkább egykori oszlopánál, Decónál, aki 2007-ben keveredett botrányba.

Akkori pletykák szerint Deco azért került nagyon kellemetlen helyzetbe, mert biztonsági kamerák rögzítették, hogy egy Brazília elleni meccs után két nővel is lefeküdt, akik közül viszont egyik sem a felesége volt. Szemtanúk szerint Deco úgy üzekedett a két nővel egy londoni szórakozóhelyen, mintha állatok lennének. Az esetet súlyosbítja, hogy a focista korábban azért kritizálta csapattársait, mert azok hűtlenek voltak.

Az idei vébé-keretből két sportoló maradt hátra, akiket semmiképpen sem szabad kihagyni. Landon Donovant, az amerikai focicsapat középpályását azért nem, mert az ő sztorija meglehetősen friss. Donovan egy brit nővel csalta meg amerikai feleségét. Június végén derült ki, hogy a nő, akivel Donovan félrelépett, terhes. Amikor kiderült, hogy a focista megcsalta színésznő feleségét, Bianca Kajlichot, eleinte úgy volt, hogy elválnak, de a legfrissebb hírek szerint válásról szó sincs, sőt úgy néz ki, már ki is békültek.

Végül Robin Van Persie-t is meg kell említenünk, többek között azért, mert így a vébé hajrájában ő képviseli egyedül a félrelépőket, a többiek már mind kiestek. A támadó a holland válogatottban játszik, amelyik Uruguay ellen próbálja majd meg kiharcolni a döntőbe jutást. A holland csatár még 2005-ben került kellemetlen helyzetbe, amikor 2005-ben nemi erőszak miatt letartóztatták. Az akkor 21 éves csatárt egy rúdtáncos nő vádolta meg nemi erőszakkal, mint később kiderült, alaptalanul. A focista felesége, Bouchra Elbali tavaly azt mondta egy interjúban, az eset majdnem véget vetett az akkor még elég friss házasságuknak. Van Persie-t két héten keresztül tartották előzetesben Hollandiában, végül megállapították az ártatlanságát, és kiengedték.