A Cool tévé volti műsorvezetője 65 napig vett fel álláskeresési járulékot - írta meg a Pokermania. A modell először tagadott, majd perrel és az ország egyik legdrágább ügyvédjével fenyegetett. A hír kapcsán utánanéztünk, mit csinált például Twitter-oldala szerint a munkanélküli Zimány május elején, miután már utalták neki a megítélt összeget. A mérleg: egy Playboy-címlap, részvétel több műsor forgatásán és céges rendezvényeken, és egy wellness-hétvége, amikor kikapcsolta a „munka telóját”.

A pokermania.hu értesülései szerint a modell április 28-a óta napi 1355 forint álláskeresési járadékot kap. A 250027/2010-2003 ügyiratszámú határozat szerint ez az összeg 65 napon keresztül jár neki. Zimány részben azért volt jogosult erre az összegre, mert a munkanélkülivé válását megelőző négy évben több mint 365 napot munkaviszonyban töltött, vagy valamilyen vállalkozói tevékenységet folytatott, illetve azért is, mert regisztrált munkanélküli.

Zimány Linda a pókeres oldal munkatársának kérdésére először tagadó választ adott, mondván sosem élt ezzel a lehetőséggel.” Nem hallottam még ilyen ellátásról, nem tudom, mi az. Egy biztos, én nem voltam ott, és nem adtam be ilyen kérelmet. Ha valaki pedig helyettem írta alá a papírt, akkor az már okirat-hamisítás” – tagadott hevesen, majd a második telefonhívásra már elismerte, felvette a neki járó összeget, melyre a törvény szerint lehetősége van.

„Beszéltem az ügyvédemmel, nem akarom, hogy erről a témáról bármi megjelenjen. Nagyon drága ügyvédem van, Magyarország legjobbjai között szerepel, úgyhogy mindenki felkötheti a gatyáját, és ezt lehet fenyegetésnek venni!” – köszönt el a pokeronline.hu munkatársától, aki így már nem tudta megkérdezni, miből telik ilyen jól menő ügyvédre.

Zimány a Velvetnek sem a telefonos, sem sms-ben történt megkeresésére nem reagált, de a vasárnapi Blikknek tovább árnyalta a helyzetet. Azzal érvel, hogy ha egyszer a Cool tévé több évig fizette utána a járulékokat munkaviszonya idején, akkor most jogosan veszi igénybe ezt a támogatást: "Alanyi jogon jár a pénz annak, akinek megszűnt a munkaviszonya. Mint minden dolgozó embernek, nekem is vonták a fizetésemből a járulékokat, a tb-t, a nyugdíjjárulékot. Áprilisban megszűnt az állásom. Hogy a munkaviszonyom ne szakadjon meg, ezt hivatalosan is be kellett jelentenem. Igenyeltem a támogatást" - indokolt a Blikknek.

Az teljesen érthető, hogy Zimány szeretné anyagi helyzetét nem a nyilvánosság bevonásával kezelni, önként és lelkesen frissítettTwitter-oldala ugyanakkor sok mindenről árulkodik. A járulék folyósításának napján például a munkanélküli Zimány Linda álláskeresés helyett a Gossip Girls című sorozatot népszerűsítő pólókat nézegetett az Ebayen. Két nappal később jelent meg az a Playboy, melynek ő virított a címlapján, és a járulék utalása kezdetétől számított első hétvégéjén sem az álláshirdetéseket bújta, helyette Sárváron pihent, és kikapcsolta a „munka telóját”.

A Blikk által is emlegetett méregdrága Thomas Sabo óra is akkortájt került hozzá, bár tény, azt ajándékba kapta a szervezőktől, amiért részt vett üzletük megnyitóján. A következő héten a munkanélküli Zimány Linda a NévShowR és a Frizbi felvételén vett részt, valamint egy divatbemutatón is, ahol saját tervezésű ruháit mutatta be. Elképzelhető természetesen, hogy ezekből a rendezvényekből és tévéfelvételekből egy forint bevétele sem származott, ahogy a ruhákat is ingyen találta ki és mutatta be, költségeit pedig kizárólag milliomos párja, a pókerjátékos Kaló Dénes állja. Egy dolog biztos, Zimány Linda - aki nem államilag finanszírozott szakon hallgat jogot, ez ugyanis kizáró ok lenne az álláskeresési járadékra - kedvenc tantárgya a munkajog.

Zimány Linda napjai a Twitter oldala alapján, saját szavaival

2010.04.28. gossip girl-ös pólokat nézegetek az ebayen reggeli közben:)

2010.04.30. Sziasztok:)orulok hogy tetszik nektek a playboy:)

2010.04.30. Sarvaron a Spiritben pihenek ma jottem vasarnapig wellness van:) ram fert mar:)munka telom kikapcsolva;)yeeeeey

2010.05.03. Nevshowr felvetelen voltam jo volt nagyon:)vicces lesz:D

2010.05.05. Voltam Frizbi felvetelen,jovo het vasarnap lesz leadva;)ruhaproban egy penteki bemutatora este pedig car of the year dijatado symbolban:)

2010.05.05. Most ebed a leroyban:)holnap pedig reggel 8tol Mokka:)remember me-rol beszelunk:)

2010.05.07. 9kor kezdodik a bemutato vegre:)smink haj keszen addig is ismetelten indokolatlan:D varakozas:))))

2010.05.08. http://tweetphoto.com/21560989 Nezzetek milyen szep orat kaptunk a Thomas Sabotol!!Regi turkizkek szijasat Zita (cont)http://tl.gd/171dcq

2010.05.10. Enekora volt aztan voltam a sugarbirdben most boszorkanykonyha felvetel a Fem3ban..:)

2010.05.12. jövő hét pénteken kezdődik a vizsgaidőszak,.. meg is ugrok egy munkajog szigorlatot sztem,mert azt szereteeeeem :)

2010.05.12. Aktiv forgatas volt a fehernemukrol:)most el kene indulni edzeni,de lusta vagyok az idotol:))este pedig szinhaz:)