Ha Dopeman privát realityje átmegy tévére, és az X-Faktor zsűrijében ifjabb Malek Miklós érdekes figura lesz, akkor van még remény, egyébként semmi: pont azokkal az arcokkal találkozhatunk majd az ősszel induló műsorokban, mint eddig: Liptai, Sebestyén, Geszti, Friderikusz és a többiek. A nagy csatornák nem kockáztathatnak, de azért ennyire nyuszinak sem kéne lenni.

Hosszú titkolózás után nemrég kiderült, hogy Liptai Claudia lesz a TV2-n hamarosan induló Megasztár5 női műsorvezetője, és ezzel minden reménye megszűnt azoknak, akik esetleg néhány friss arcra vágytak volna ősszel.

Azt már január óta tudni lehetett, hogy a férfi műsorvezető szintén csodák csodájára Till Atilla lesz majd, ahogy az is kiderült viszonylag hamar, hogy a zsűriben lesznek ugyan változások, de az eredmény ugyanaz: azok lesznek, akik eddig voltak.

Az ötödik szériában annyi lesz az újdonság, hogy az Eszenyi-Friderikusz-Mester trió mellé beültették Presser Gábort, aki a sorozat első éveiben volt zsűritag. Ez a leosztás egy fokkal emészthetőbb, mint az előző széria, ahol a józan szakmaiságot Fenyő Miklós képviselte, de nem segít azon, hogy már bőven eleget láttuk a szereplőket.

A konkurens RTL Klub sem volt sokkal bátrabb, amikor az X-Faktor alapembereit kereste. Nem is lehetett nagyon bátor: régi igazság, hogy a nagy csatornák kénytelenek biztosra játszani, mert ha valamelyik emberük bukik a nézőknél, akkor őrült nagy pénzektől esnek el.

Az X-Faktorban tehát meglepő módon Ördög Nóra lesz a női műsorvezető, és hogy mennyire érzékenyek a kockázatokra a csatornák, jól mutatja, hogy Stohl András helyett, aki kicsit megosztó figurává vált drogos balesete miatt, a csatorna saját nevelésű pótműsorvezetőjét, Sebestyén Balázst vetik be.

A műsorban a mentorok Geszti Péter, Nagy Feró, Keresztes Ildikó és Ifj. Malek Miklós lesznek. Geszti és Nagy Feró azért nem akkora újdonság a tévében, inkább az a furcsa, hogy csak mostanra sikerült őket bedarálni valamilyen műsorba. A másik két mentor közül Keresztes Ildikó nem szerepelt még hasonló produkcióban, de őt is rendszeresen látni. Az egyetlen érdekes, valóban új figura tehát az Amerikában producerként és dalszerzőként dolgozó Ifj. Malek Miklós, Malek Andrea testvére lesz.

Az RTL Klubnál meg kell még említenünk Delhusa Gjont is, aki a Celeb vagyok, ments ki innen! óta szépen tartja magát a köztudatban, már egyre kevesebb embernek jut az eszébe a buzuki hangjáról, Benkő Dániel után ő keres majd magának nőt a csatorna párkeresős valóságshow-jában.

Ősszel a hírek szerint Dopemant is visszakapjuk, aki korábban már szerepelt a Viva tévén egy realityvel, de most egy nagyobb költségvetésű, de legalábbis nézettségű műsorral szeretne visszatérni. Egyes források szerint ez a műsor a TV2-n fut majd, más források szerint meg a Viasat 3-on és a cég új férficsatornáján, a Viasat 6-on.

A lényeg mindenesetre, hogy Dopeman is jön ősszel, talán érdekeset alakíthat a Győzikével és Delhusa Gjonnal megtűzdelt magyar realitymezőnyben.

A Viasat a tervek szerint három sajátgyártású műsorral is jelentkezik majd, és ha ezekhez a műsorokhoz legalább annyira friss arcokat sikerült találniuk műsorvezetőnek, mint idén tavasszal a Cég hangjához, akkor talán van még remény.