Tiger Woods volt felesége állítása szerint először és utoljára nyilatkozott, és ezt azért tette, mert mielőtt teljesen visszavonul a nyilvánosságtól néhány mondatban be szerette volna mutatni magát, hogy ne csak Tiger Woods exeként emlékezzenek majd rá. Elin Nordegren jelenleg pszichológiát tanul egyetemen, ezzel is akar foglalkozni, egyébként meg korábban részmunkaidős modell volt, és egyáltalán nem akar híres lenni.

"Az első számú célom, hogy a gyerekekkel alkalmazkodjunk az új helyzetünkhöz. Továbbra is iskolába járok majd, de a legfontosabb szempont, hogy hagyjak magamnak időt a gyógyulásra" - mesélte Elin Nordegren, Tiger Woods exe a People magazinnak adott első és utolsó interjújában. Woods válópere a héten ért véget, volt felesége, aki százmillió dollárt kapott a váláskor korábban nem is nyilatkozhatott volna, a per miatt.

De Nordegren elmondása szerint nem is akar nagyon nyilatkozgatni, szeretne teljesen visszavonulni a közélettől, és a People magazinnak is csak azért adott interjút, hogy elmondjon magáról néhány dolgot, hogy az emberek ne csak úgy emlékezzenek rá, mint Tiger Woods exére.

A svéd származású, de ma már magát amerikainak valló Nordegren jelenleg gyerekpszichológiát tanul a floridai Rollins College-ben, és ezzel is akar majd foglalkozni. Woodsot egy golfozón keresztül ismerte meg, akinek a gyerekeire vigyázott. A jelenleg harmincéves Nordegren akkoriban részmunkaidős modell volt, de nem túl ismert, és nem is igazán akart ezzel a munkával foglalkozni.

Woodscal hat évvel ezelőtt házasodtak össze, akkor még úgy tűnt, hogy igazi álomkapcsolat lesz az övék, de végül máshogy alakultak a dolgok, felesége háta mögött Woods azzal feküdt le, akivel csak tudott, amit szexfüggőségével magyarázott. Több lapban feltették a költői kérdést, hogy miért akart Woods fiatalon megállapodni, ha tudta magáról, hogy a természetével nehezen egyeztethető össze a monogámia.

A többszörösen megcsalt és megalázott Nordegren méltósággal viselte széthulló kapcsolatát férjével, átalakuló életét. A hónapokon keresztül húzódó botrányban egyszer lehetett csak róla hallani, amikor az egész balhé legelején összeverte férjét és kocsiját egy golfütővel .

Ezen kívül végig csöndben volt, amiért szinten több újságban azt írják róla, hogy ő lehet minden elváló híresség példaképe. Annak ellenére végezte el anyai feladatait, vitte iskolába, különórákra a gyerekeket, hogy a botrány hónapjai alatt gyakorlatilag állandóan lesifotósok vették körbe a házukat, pedig nem volt egyszerű dolga.

"Először nem hittem el, sokkot kaptam, miután ezeken a fázisokon átmentem, dühöt éreztem és hihetetlen szomorúságot családom elvesztése miatt. De most erősebbnek érzem magam, mint valaha. Bízom a hitemben, a döntéseimben és magamban" – mondta a People-nek Nordegren, aki azt állítja, nem is sejtette, hogy férje megcsalta.

Miután a dolog kiderült, úgy érezte, átverték, ezért döntött úgy, hogy elválik férjétől, pedig egy darabig még menteni próbálta a házasságukat.

Az interjú alapján úgy tűnik, Nordegren nagyjából túl van már az egész zűrös időszakon, és híres emberek gazdaggá vált exeitől szokatlan módon nem próbálja meg meglovagolni az ismertségi hullámot, hanem tényleg szeretne visszahúzódni.

A válás után a volt férj, Tiger Woods is nyilatkozott, aki azt mondta, sokkal nehezebben ment neki a válás érzelmileg, mint ahogy arra számított. "Azt hiszem csak szomorúságot szül, mert az ember nem úgy megy bele egy házasságba, hogy el fog válni. Ezért szomorú. A tetteim vezettek ahhoz, hogy meghozzuk ezt a döntést. Rengeteg hibát követtem el az életemben, ez egy olyan dolog, amivel meg kell tanulnom együtt élni" - nyilatkozta Woods a New York Daily Newsnak.