A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a Stohl András balesete kapcsán indított nyomozást. A színész, a súlyos sérült állapotától függően háromtól öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. A kábítószerezése miatt nem nyomoznak, mivel vállalta az elterelést. Arra pedig nem emlékszik, mikor kapott egy ismeretlentől drogot.

Lezárult a Stohl András elleni nyomozás. A Dunakeszi Rendőrkapitányság továbbította a vádemelési javaslatot súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt. A színészt a bíróság a májusban okozott balesete miatt maximum három évet kaphat. Ám, ha a baleset súlyos sérültjének állapotáról készítetett orvosi minősítés megváltozik, Stohl Andrást akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik. Az RTL Klub műsorvezetőjét kábítószerrel való visszaéléssel nem gyanúsítják, mivel vállalta az elterelést. Egyébként pedig nem emlékszik, mikor kapta a drogot.

Vádemelési javaslattal lezárult Stohl András május 8-ai balesetének nyomozása, hangzott el a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján. Mint ismeretes, a színész Budapest felől Fót irányába közlekedett, amikor áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két szabályosan közlekedő gépjárműnek. A balesetben egy ember súlyosan, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

Nem emlékszik, mikor kapta a drogot

A baleset után Stohl Andrást vérvételre előállították, mint kiderült a színész ittas- és drogos befolyásoltság alatt ült volán mögé. Az igazságügyi műszaki szakértő kizárta, hogy Stohl balesetét az autója műszaki meghibásodása okozhatta volna. A nyomozás során beszerzett látlelet szerint a májusi baleset súlyos sérültje, a combnyaktörést szenvedő K. Pál nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett.

Stohl András gyanúsítottkénti kihallgatásán elismerte, ittas és drogos befolyásoltság alatt vezetett. A rendőrség az elterelés vállalása miatt a kábítószerrel való visszaélés és a drogos befolyásoltság kapcsán indított eljárást felfüggesztette. A sajtótájékoztatón egyúttal az is kiderült, Stohl András nem nevezte meg a szállítóit: állítása szerint egy számára ismeretlen személy adta neki a drogot, és nem emlékszik arra, pontosan mikor kapta.

Akár 5 év börtönbüntetés

Kovács László, a dunakeszi rendőrkapitány elmondta, az ittas állapotban súlyos sérülést okozó közlekedési balesetért maximum 3 évet szabhat ki a bíróság, ám, ha a baleset súlyos sérültjének maradandó sérülése keletkezett, akkor akár 5 év börtönt is kaphat. Azt, hogy az érintett sérültnek valóban maradandó-e a sérülése, a szakértő csak legkorábban a baleset után 6 hónappal állapíthatja meg, azaz novemberben.

A sajtótájékoztatón kiderült, Stohl András élettársa ellen nem emelnek vádat járművezetés tiltott átengedése miatt. Mint azt a dunakeszi rendőrkapitány elmondta, a tanúk nyilatkozatai alapján csupán az derült ki egyértelműen, hogy a pár Stohl élettársának kocsija mellett beszélgetett. Stohl élettársa ezután odament a baleset sérültjeihez, és a színész ez idő alatt ült be a gépjárműbe, és hagyta el a helyszínt a mentősök kiérkezése után.