Kiderült, ki az a 30 fiatal, aki szerepelhet Katy Perry klipjében: a kínálat mondhatni vegyes, sok a fiú, ám a lányok többsége barna hajú és az énekesnőre hasonlít. Katy Perry jövő héten forgat klipet ’Firework’ című számához, melyben 8 ország 260 tehetséges vagy szimplán furcsa tinije kap valamilyen szerepet, de még nem tudni, milyet. Ellátogattunk a kiválasztottak szerdai reklámfilmforgatására, ahol kikérdeztünk a zsűri jelenlévő tagjait a szikra mibenlétéről, illetve néhány örömittas klip- és reklámarcot, mit tudnak Perry-ről.

"Az volt az ukáz, hogy azt a szikrát kell keresni, ami bennük lehet. Ez nemes feladat és rohadt nehéz” – mondta Harsányi Levente, a zsűri egyik tagja, aki abba is beavatott minket, mi a szikra: „Az a foszformennyiség, amire rá tudunk fókuszálni”. A jelentkezők castingon vettek részt, vagy saját videóval neveztek, és néha meglepően rossz minőségű felvétel is elég volt a négytagú zsűri figyelmének felkeltéséhez. „Hétszázból kellett választani, mire odaérsz ahhoz a szűk 29-es keresztmetszethez, addigra már amit nem nagyon láttál, azt is láttad, sosem lehet tudni. Az biztos, hogy különböző karaktereket próbáltunk választani, ahogy így nézem ez majdnem sikerült. Nekem volt egy olyan észrevételem, hogy nagyon sok kis Kárpátok Katy Perry-je rohangál itt és nem biztos, hogy jó ha egy videoklipben mindenhol Katy Perry-t látod.” – vélekedett Harsányi.

Legyen furcsa, vagy csak nézzen ki hülyén

Lakatos Márk stylist nem bonyolította ennyire túl a szikrakérdést: „Igazából azt kerestük, kinek van valami furcsa sztroija, amitől érdekes, amitől furcsa, amivel magára vonja a figyelmet. Lehet, hogy csak azért, mert hülyén néz ki, vagy mert vagányul néz ki, vagy csak van valami furcsa hobbija” – mondta Lakatos, akinek kedvenc Katy Perry jelmeze a lila paróka. Lakatos szerint az egész csapat színes egyéniségekből áll, olyannyira, hogy maximum csak tanácsod ad nekik öltözködésben, mindenki a saját stylingját hozta a reklámfilmforgatásra.

Nagy Péter, a wannabe divattervező

Nagy Péter a castingra ment el, nem saját videóval jelentkezett, ám eddig az ő szereplése a legnézettebb a Youtube-on. A túlsúlyos 15 éves merész hip-hop táncot mutat be, hobbija pedig a divattervezés, ezzel lett Lakatos Márk kedvence. „Azért jelentkeztem, mert láttam a tévében a reklámot és nagyon szeretem Katy Perryt, elsősorban a zenéjét és a belsőjét, mármint olyan értelemben, hogy a klipjei mindig nagyon ötletesek” – mondta a Velvetnek Nagy, aki nem követi az énekesnő bulvár-pályafutását, de az öltözködéséről szívesen beszélt. „Régebben, az első albuma megjelenésekor sokkal egyszerűbben öltözködött, mint most, mostanság sokkal extrémebbre vette a figurát és én ennek nagyon örülök” – jelentette ki Nagy.

Gombos Cintia Mercédesz - Gáspár Evelin fotósa

Gombos Cintia Mercédesz egy furcsa X-Faktor reklámból lehet ismerős, és igen, ő készítette a kínosnak számító képeket Gáspár Evelinről. „Az X-Faktor a művészetemben az éneket képviselte, én pedig, mint magam, mint én, a képzőművészetet akarom képviselni. Egyébként fotózok és azért jelentkeztem, h így terjesszem a fotóimat és a fiatalok körében újra értelmet nyerjen a képzőművészet, mert nagyon el vannak szigetelődve tőle” – hadarta Gombos, aki szerint Perry azért vagány, mert csókolózott lánnyal.

Kanyik Nikolett - Lakatos Márk követője

Gombos unokatestvérébe is belefutottunk, bár ha nem mondja, nem jövünk rá, hogy egy családba tartoznak: „Neki ez ilyen lelki dolgokból adódik, pedig normális családi hátterünk van, ezt én el tudom mondani, egyszerűen ő csak így fejezi ki önmagát a fotóival. Én 22 évesen úgy érzem, már kinőttem ebből a színes hajból” – mentegette családját Kanyik, aki jelenleg sminkesnek tanul, jövőre azonban elkezdi a stylist képzést is (Lakatos Márk keze alatt). Katy Perry magánéletét egyáltalán nem követi, de kedvenc Perry-ruhája van: „Az MTV díjátadón viselte egyszer, ilyen epres, nagyon gyümölcsös”. Kanyik egyébként 4 éves kora óta énekel és az X-Faktorba is jelentkezett, de nem jutott be.

Dr. Tóth Attila - aki félbevágná Katy Perry-t

Dr. Tóth a mezőny egyetlen 30 év körüli eleme, nem is értettük, mit keres a sok tizenéves közt. „Igazság szerint az ötlet, amin elindultunk, az volt, hogy vágjuk félbe Katy Perryt, ha ez bejön, akkor hatalmasat fogok koccintani a cimboráimmal, akikkel ezt kitaláltuk” – mondta Tóth, aki 10 éve bűvészkedik és 5 éve időnként fel is lép trükkjeivel. „Titokban azt várom, hogy szólnak, hogy gurítsam a ládát és Katy már mászik is bele” – tette hozzá a szájsebészeti szakvizsgájára készülő férfi.

Szász Kitti - Freestyle focista

„Én egy freestyle-focis videóval jelentkeztem, ami annyit jelent, hogy trükközni kell egy focilabdával, akármit belevihetünk, karunkat, lábunkat, mindent. Három éve csinálom, nem hittem volna, hogy beválogatnak, teljesen meglepett” – mondta Szász, aki elmondása szerint nem olvas híreket Perry-ről, hanem a tévében hallgatja számait. „Nekem az a ruhája tetszik legjobban, amikor ilyen édességfelhős valamiben vannak, az tetszik, megfogott” – a California Gurls-re és a muffinmellekre gondolhatott a klipszerep-várományos, amikor kedvenc Perry jelmezéről kérdeztük.

Horváth Richárd - így dobja fel magát

„Persze, szeretem Katy Perry-t… De tényleg szeretem a zenéjét… Na jó, leginkább azért jelentkeztünk a barátnőmmel, Chripkó Annával, hogy kiugorjunk kicsit a hétköznapokból” – mondta Horváth, aki tényleg nem tudott meggyőzni minket, hogy szereti Katy Perry-t. „A muffinmelle tetszett legjobban, mert az finomnak tűnt” – tette még hozzá, mi pedig készséggel elhittük neki, hogy legalább tudja, kiről van szó.

Nagy Katica - a reklámarc

A magabiztosan nyilatkozó Nagy Katica lett a T-Mobile és a T-Home reklámarca a 30 jelentkező közül (talán pont önbizalma miatt). „Engem ugyanúgy választottak ki, mint a többi 29 embert, csak én lettem a reklámarc is. Nem tudom, miért pont én, de az egésznek a szikra volt a lényege, ez a „spark”, ez volt a lányege és én úgy gondolom, ez megvan bennem” – mondta a Velvetnek Nagy, aki szerint Perry "remek nő", és van kedvenc sztorija is az énekesnőről. „Az a kedvencem, hogy Katy Perry macskája Katy Purry. És, hogy imádja a macskákat és a kiscica megnőtt ekkoráról ekkorára (mutatja) és van a pasijának egy macskája és elvileg van már nekik közös is…” – hadarta Nagy, aki egyelőre nagyon élvezi a hirtelen jött felhajtást. Természetesen a szülei is örülnek a 15 éves lány sikereinek, aki egy hónapja dolgozik a T-vel és alig várja a jövő heti klipforgatást.