Poénnak indult az egész, végül a TV2 tehetségkutatójának középdöntőjébe is bejutott a 32 éves Barócsi Tamás, aki a verseny előtt targoncásként kereste a kenyerét. A törökszentmiklósi punk ha szakmailag nem is nyűgözte le a zsűrit, karaktere miatt megkapta az esélyt, hogy Megasztár legyen. A Genya művésznevű versenyző eleinte rengeteg kritikát kapott, ám egy ideje úgy érzi, belopta magát az emberek szívébe.

Szíj Melinda mellett egy másik olyan versenyző is bekerült a Megasztár középdöntőjébe, aki így vagy úgy kilóg a sorból: a 32 éves Genya, alias Barócsi Tamás előadása alaposan megosztotta a közvéleményt, ám a legelső produkciója után a targoncás bebizonyította, hogy van helye a legjobbak között.

Legjobb barátja nevezte be

A törökszentmiklósi punkot a legjobb barátja nevezte be a tehetségkutató versenybe, voltaképp egy poénnak indult az egész: „Állandóan panaszkodtam, hogy nem jön nekem össze ez a zenekarosdi, mert mindig kihullanak mellőlem az emberek” – mesélte a Velvetnek Genya, akinek háromfős csapata korábban 56-os névvel futott. „Egy kertiparti alkalmával haverom ezt megunta, és benevezett a Megasztárba. Meglepődtem, de úgy gondoltam, ha más nem, akkor legalább lesz egy videós anyagom, ami felkerül az internetre, és talán, ha meglátja ezt egy dobos vagy egy basszusgitáros, akkor csatlakozik hozzám, és lehet belőle egy zenekar. Úgy voltam vele, hogy nincs semmi vesztenivalóm.”

A megasztáros persze valamilyen szinten gyakorolt is a megmérettetésre, de azt nem gondolta volna, hogy ebből lesz is valami. Azon annyira nem is csodálkozott, hogy a castingon beválogatták, de hogy az előadása a zsűrinek is tetszeni fog, arra már nem volt felkészülve. „Igazából semmilyen előképzettségem nincs” – magyarázta. „Egy kicsit foglalkoztak velem gitározás területén, de azt is csak három éve csinálom, és csak azért, hogy a zenekarban ne legyünk többen háromnál: ne kelljen még több emberrel kínlódni. Énekelni viszont egyáltalán nem tanultam.”

Szakmailag kifogásolható

Ennek ellenére az ítészeket lenyűgözte az idáig még nem túl ismert műfaj, a népzene és punk keveréke - bár Eszenyi Enikő megjegyezte, hogy szakmailag nem juttatta volna tovább, őt leginkább a versenyző karaktere, egyedisége győzte meg. „Az elején, amikor még csak a castingos videó volt fent az interneten, elég sok kritikát kaptam, sok volt a szurkálódás” – mesélte Genya. „De amióta a Hajmási Pétert elénekeltük Keskeny Márkkal, azóta csak pozitív visszajelzést kapok. Az nagyon jól sikerült.

A felkészülés alatt Márkkal kerültük egymás társaságát. Egész nap gyakoroltunk, és mire arra került volna sor, hogy az énektanár meghallgat minket, annyira besokalltunk egymástól, hogy se a szöveget, se a dallamot nem tudtuk. Innentől kezdve megbeszéltük, hogy jó messzire elkerüljük egymást, nem beszéltünk, külön asztalnál vacsoráztunk. Jóból is megárt a sok."

Nem egy elveszett gyerek

A megasztáros azóta felköltözött Budapestre a verseny miatt. Mint mondta, igyekszik feldolgozni a hirtelen jött népszerűséget és a médiafelhajtást, egyelőre sikeresen. „Nem olyan nehéz, ez nem egy borzalmas dolog. Fel vagyok készülve, nekem már az elején elmondták, mire számíthatok. Tudomásul vettem, tudatosítottam magamban. Más is meg tudta csinálni, nekem is sikerülni fog, nem vagyok elveszett gyerek.”

Genya jelenleg párkapcsolatban él, barátnője mindenben támogatja, mindeközben a korábbi tapasztalatok alapján tart attól, hogy a siker a kapcsolatuk rovására mehet. „Fél tőle, de valahogy megoldjuk. Most nekem a Megasztár az első, és ezt ő nagyon jól tudja. De például most is elkísért ide táncórára, amikor csak lehet, együtt vagyunk.”