A 76 éves színész szerint a műsorvezető biztosan nem volt akkora marha, hogy engedély nélkül vadásszon. Ráadásul Bodrogi Gyula szerint a vadászat nem a lövöldözésről szól, hanem a szabadság érzéséről. A rendőrség nem nyomoz Stohl András ügyében, egyelőre vizsgálódnak, történt-e bűncselekmény.

Bodrogi Gyula szerint rosszindulatból gyanúsítják Stohl Andrást azzal, hogy a színész annak ellenére vadászott, hogy bevonták a fegyvertartási engedélyét, derült ki a TV2 Mokka című műsorában. Stohl a Blikk értesülései szerint Zirc környékén lőtt ki egy kapitális szarvasbikát a hétvégén, ám a lap állítása szerint a vadat egy másik vadász nevén jegyezték be a vadászkönyvbe.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Velvetnek elmondta, az ügyben nem érkezett feljelentés, ám a rendőrség vizsgálatot rendelt el a lap értesülései miatt, és megvizsgálják, tényleg történt-e bűncselekmény.

Az ügy kapcsán a TV2 Bodrogi Gyulát szólaltatta meg. A 76 éves színész elmondta, a Nemzeti Színházban nem téma Stohl balesete, mivel a társulat tagjait a színház foglalkoztatja. A vadászattal kapcsolatos hírről kifejtette, szerinte biztos, hogy nem történt meg az eset. „Ez még csak nem is rosszindulat, mert nem éri el a rosszindulat szintjét, pedig látszik, hogy azért írják. Ez lehetetlen, ez butaság. Az ilyenfajta cikkekbe az az egyetlen odafigyelendő dolog, hogy ezért valaki pénzt vesz föl” – mondta Bodrogi Gyula. „Biztos, hogy nem. Ki az a marha? Andrissal nagyon sokat vadásztam, nagyon fair vadász” – fejtette ki a véleményét.

Azt nem tartja kizártnak, hogy Stohl elment Zircre, ám szerinte „attól, hogy valakinek elveszik a jogosítványát, egy taxiba beülhet”. Vujity Tvrtko kissé értetlen volt, ezért elmagyarázta, szerinte mi is a vadászat lényege .”Ez a naivitás, azt hiszik, hogy a vadászat arról szól, hogy megyünk, és aztán bumm. A vadászatnak ez vadgazdálkodási része. A vadászathoz az erdő tartozik, a mező, a levegő, a szabadság érzése.”

Stohl András fegyvertartási engedélyét a rendőrség visszavonta, vadászfegyvereit és lőszereit a büntetőeljárás végéig le kellett adnia. A színészt balesete miatt a hatóságok súlyos testi sértést okozó ittas járművezetéssel gyanúsítják, ez pedig olyan bűncselekmény, ami fegyvertartást kizáró oknak számít. Stohl András május 8-án Budapest felől Fót irányába közlekedett, amikor áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két szabályosan közlekedő gépjárműnek. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.