A színésznő időről-időre vállal szexis fotózásokat, idén ősszel a német GQ-ra esett a választása. A címlapon buján hunyorog a kamerába, fekete fehérneműben és dominacsizmában izgatja a novemberi magazin olvasóit, beljebb kicsit többet is mutat. Dawson szemmel láthatóan jó formában van, és bár dereka egy fokkal vékonyabbnak tűnik, mint filmjeiben, melléből semmit nem fogyott.

A novemberi GQ magazinban szexi fekete fehérneműben és magassarkú combcsizmában pózol Rosario Dawson, akinek nőies alkata általában inkább probléma, mint előny, mivel sokszor kifejezetten kövérnek nézik az ügynökök: "Ilyenkor megmondom nekik, hogy csak nagyok a melleim! A menedzserem erre meg azt mondja: "Rosario, pulóverben mentél ma el egy meghallgatásra. Ha pulóvert akarsz hordani, rendben, de ügyelj, hogy feszüljön! Mert a válogatások után felhívnak, és azt mondják "remek, remek, de a szereposztó szeretné tudni, hogy sovány-e"" – mondta a színésznő egy korábbi interjújában a Female Firstnek.

Dawson annak ellenére, hogy gyerekkorában rettegett a szextől - illetve főleg a teherbeeséstől -, rendszeresen szexis oldalát mutatja filmjeiben, és többször vetkőzött már dominának különböző magazinokban. Bőrfűzőben-korbáccsal pózolt a Complex magazinban, és gyakran kap hasonlóan keménycsajos szerepeket: a Sin City-ben harcias szajhát alakít, a 2004-es Nagy Sándorban megmutatja melleit, Tarantino Halálbiztos című filmjében pedig ő az, aki élvezettel adja meg a halálos kegyelemrúgást a negatív főhősnek. A Chemical Brothers 2003-as Out of Control című klipjében is a veszélyes csábító szerepét osztották Dawsonra, és legújabb filmjében, az „Unstoppable”-ben sem ő a visszafogott szende szűz, bár nem vetkőzik.

Dawson New Yorkban született, anyja Puerto Ricó-i és kubai származású, apja indián-ír gyökerekkel rendelkezik. 1995-ben kezdte karrierjét, Larry Clark Kölykök című, sokakat megbotránkoztató, megosztó filmjében: az akkor 16 éves Dawson szűzen játszotta el a problémás tinédzser szerepét. Az amatőrökkel forgatott film után fedezte fel Spike Lee, ő indította el a színészi pályán.