Már régóta érlelődött benne egy gondolat, hogy új kihívások elé néz, a héten pedig megszületett a döntés – magyarázta Dobsi Adrienn, a csatorna szóvivője Erdélyi Mónika távozását. A műsorvezető több mint tíz év után hagyja ott az RTL Klubot, a nézőktől az utolsó napján, pénteken köszön el. Információink szerint a TV2 nem kívánja alkalmazni. Hujber Ferenc távozását a csatorna szorgalmazta, a színész pedig csak annyit reagált, köszöni a lehetőséget, elfogadja az RTL Klub döntését, és mostantól színész lesz.

Hat hónappal azután, hogy megszűnt verekedős-beszélgetős műsora, és a Reggelibe került műsorvezetőként, Erdélyi Mónika úgy döntött, otthagyja a csatornát. A műsorvezető több mint tíz évig dolgozott az RTL Klubnál, ahonnan azért távozik, hogy új kihívásokat kereshessen – tudtuk meg Dobsi Adrienntől, a csatorna szóvivőjéerdtől, aki arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy a döntésben segítették-e Erdélyi Mónikát azok a kritikák, amiket a súlyáért kapott a nézőktől és a médiától. Míg Erdélyi Mónika önként, közös megegyezéssel hagyja ott az RTL Klubot, addig Hujber Ferenc távozását a csatorna szorgalmazta. Döntésüket azzal indokolták, hogy míg Csonka András és Szujó Zoltán az RTL Klub meghatározó arcai, addig ez Hujber Ferencről nem mondható el, így a színészre a továbbiakban nem számítanak műsorvezetőként.

Új területen próbálkozna

„A csatornával a héten, közösen hozták meg a döntést arról, hogy nem folytatják tovább a közös munkát. Nincsen szó kirúgásról, sőt, Mónikában már egy ideje érlelődött, hogy új kihívást keres, hogy új területen próbálja ki magát. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy a jövőben még feltűnjön a képernyőn, ám jelenleg nincs kilátásban olyan műsor, ami testhezálló lenne a számára" - mondta a Velvetnek Dobsi. A csatorna sajtóközleményében Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója így magyarázta a döntést: "Leültünk Mónikával és áttekintettük az elmúlt fél évet, és közös megegyezéssel arra a döntésre jutottunk, hogy nem folytatjuk tovább a Reggeliben a közös munkát."

"Amikor megtudtam, hogy két műsorvezető párosban gondolnak, megerősítette bennem azt a gondolatot, ami már egy ideje foglalkoztatott, hogy más szerepben is kipróbáljam magam. Pihenni szeretnék, és még több időt tölteni a gyermekeimmel" - mondta Erdélyi az RTL Klub Sajtóosztályának. Az Erdélyi Mónika-Hujber Ferenc páros utoljára pénteken lesz képernyőn a Reggeliben, ekkor köszönnek el a nézőktől is. Amint az a csatorna sajtóközleményéből kiderült, Erdélyi Mónika helyére nem érkezik új női műsorvezető, a Reggeli vezetését két műsorvezető párossal oldja meg a stáb.

"Mivel Csonka András és Szujó Zoltán évek óta a csatorna meghatározó arcai és összeszokott párost alkotnak Liluval és Ördög Nórával, úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban ők négyen ébresztik a nézőket. Hujber Ferencnek köszönjük az eddigi munkát és természetesen, ha testhezálló feladatot találunk számára, akkor számítunk rá" - indokolta a sajtóközleményben Hujber kirúgását Kolosi Péter. A színész röviden reagált a csatornának a hírre: "Elfogadom a csatorna döntését, nekem ez egy nagyon érdekes kirándulás volt a televíziózás világába, de én alapvetően színész vagyok. Hálás vagyok a lehetőségért, de mostantól igyekszem a színészi feladataimra koncentrálni."

Méltóképpen búcsúztatják

Erdélyi Mónikát és Hujber Ferencet a cikk megjelenéséig nem tudtuk elérni, a Reggeli két műsorvezetőjét azonban igen, ám bevallásuk szerint eddig ők sem tudtak Erdélyi távozásáról. „Hirtelen nem tudom, mit mondjak erre. Gyakorlatilag tőletek tudom, de biztos vagyok benne, amikor elbúcsúzunk tőle, annak megadjuk majd a módját” – mondta a Velvetnek Ördög Nóra. Kovalcsik Ildikót gyereknevelés közben értük utol telefonon, de mint kiderült, ő is csak röviddel a hívásunk előtt értesült Erdélyi Mónika távozásáról, ezért csak annyit tudott mondani, hogy munkatársai egyelőre még nem szóltak neki a búcsúztatásról.

A távozó Erdélyinek vélhetően nem lesznek anyagi gondjai, ugyanis sikeres üzletasszony hírében áll: tavaly novemberben két meglévő üzlete - szépségszalon és esküvőiruha-szalon - után nyitott egy harmadikat, ezúttal egy lakásdekorációs áruházat. Hujber Ferenc pedig maga biztosított mindenkit, hogy ő köszöni, jól meglesz a televízió nélkül is.