Bár tart attól, hogy arca akár le is eshet, a Dead or Alive 51 éves énekese nem mond le a szépészeti beavatkozásokról. Legutóbb például egy hónappal ezelőtt feküdt kés alá, sőt, unalmában egy rakás testékszert is rakatott az arcába, de az utóbbiak nagy részétől már megszabadult. Elmondása szerint már nem arról van szó, hogy szép legyen, orvosa csupán karbantartást végez rajta.

Ugyan egy félresikerült ajakfeltöltés miatt teljesen eltorzult az arca, és még az is megfordult a fejében, hogy végez magával, Pete Burns továbbra is rendszeresen műtteti magát – írja a Daily Mail. Az 51 éves énekes a Reveal magazinnak elmondta, hogy legutóbb egy hónapja járt orvosnál, hogy kicsit felvarrassa az arcát, és a szemén is alakíttasson egy keveset. Hozzátette, rendszeresen jár hámlasztásra, és botoxkúrára. „Az emberek néhány évente átrendezik a lakásukat, én pedig a külsőmmel vagyok ugyanígy. Az arcom átváltoztatása számomra olyan, mintha egy új díványt vennék” – nyilatkozta az Burns, aki a szeptemberi londoni divathéten meglehetősen duzzadt arccal jelent meg, és most már mindenki tudja, hogy ennek mi is az oka.

Piercingdömping unalomból

Az ijesztő hatást akkor fokozta a sok testékszer, ami az arcát díszítette. „Szinte mindenhol voltak testékszerek az arcomon, és valóban borzasztóan néztem ki. Akkor tetettem be őket, amikor a partnerem, Michael éppen tetoválást csináltatott magának, én pedig nagyon untam magam várakozás közben” – mesélte Burns, aki először a 1980-as években operáltatta meg magát. Miután zenekara, a Dead or Alive egyre sikeresebb lett, és így lett elég pénze, már megengedhette magának, hogy kés alá feküdjön. Sajnos a műtétet kissé elszúrták az illetékesek, és az énekes félresikerült orra miatt napszemüveget sem tudott viselni.

Két bögrényi váladék?

Ez a kudarc azonban nem vette el Pete Burns kedvét, akinek később implantátumot ültettek a felső ajkába, majd más módszerrel töltette fel a száját. 2004-ben azonban elfertőződött a terület, és ajkai óriásira duzzadtak. „Az orvosom egy injekciós tűvel két bögrényi váladékot szívott le. Antibiotikumokat kellett szednem, de az egész arcom kezdett felduzzadni. Ki sem tudtam mozdulni a házból kilenc hónapon keresztül, nem tudtam megmozdítani a fejem” – emlékezett vissza az énekes, aki korábban arról is beszélt, hogy szinte enni sem tudott, és inni is csak szívószállal volt képes.

Az énekes 450 ezer fontnyi kártérítést kapott attól az orvostól, aki elrontotta az ajakműtétet. „Amikor a tükörbe néztem, úgy éreztem, hogy minden, amiért dolgoztam, romokban hever, és mindez Maurizio Vielnek köszönhető. Örülök, hogy vége az ügynek” – nyilatkozta a bíróság tavalyi döntése után Burns, aki számára állítólag borzalmas volt, hogy a per során fel kellett idéznie mindazt a szenvedést, amit Maurizio Viel elrontott műtétje okozott.

Leeshet az arcom...

Elmondása szerint akkor tört derékba a karrierje Viel miatt , amikor éppen ki akarta adni a legnagyobb slágereit tartalmazó lemezt, és a Pet Shop Boys tagjaival is együtt kellett volna működni egy lemezen. Mivel állapota miatt nem tudott dolgozni, Notting Hill-i otthonát is el kellett adnia.  Mint elmondta, miközben kereste a megfelelő szakembert, az egyik orvos alaposan ráijesztett, ugyanis azt mondta, hogy az ajkait amputálni kell. Mint egy korábbi interjúból kiderült, Burns egy olasz szakember, Giovanni Ferrando személyében találta meg azt az orvost, akiben a történtek után hajlandó megbízni.

Ferrando tulajdonképpen „karbantartja” az arcát, és már rég nem az a cél, hogy egy hagyományos értelemben vett szép arcot varázsoljanak neki – derült ki egy korábbi interjúból. Annak ellenére, hogy továbbra sem akar lemondani a szépészeti beavatkozásokról, Burns nem érzi, hogy függő lenne. „Ha akarnám, akkor hosszú időre le tudnék állni. A következő "nagygenerálig" várok pár évet...leeshet az arcom” – nyilatkozta Burns a Revealnek.