Állítólag az énekesnő szerepel azon a fotón, amely pár órája került fel a netre, és nagyjából akárki lehetne rajta, mivel épp csak az arca nem látszik. A sztorinak azért ad egy kis valóságalapot az, hogy Cyrus táskáját múlt héten ellopták, benne a mobiljával, amiben akár ilyen fotók is lehettek, valamint hogy a fiatal énekesnő újabban mindent elkövet, hogy tinisztárból botránycelebbé képezze át magát

Az egotastic.com az elsők közt tette közzé azt a felvételt, amelyen egy fiatal lány egy szál végig kigombolt kockás ingben pózol egy tükör előtt, és amelyről azt állítják, a képen a tinédzser énekesnő, Miley Cyrus látható. A lány mobiltelefonjával fotózza magát, de arcából csak az álla csúcsa látszik, így nem egyértelmű, mi alapján állítják a fotó közlői, hogy Cyrus lenne az, a szőke póthaj nem túl egyértelmű bizonyíték. Ugyanakkor nem is teljesen kizárható.

Igaz, vagy nem igaz?

A fotó lehet akár eredeti is, mivel az énekesnő táskáját és benne a mobiltelefonját egy hete lopták el, így származhat Cyrus mobiljából. A másik, eredetiséget sugalló mozzanat, hogy az énekesnő egyébként gyorsreagálású jogi személyzete egyelőre nem reagált a fotó feltűnésére, és ezúttal perrel sem fenyegeti a közlőket.

Amikor pár hónappal korábban Perez Hilton kipostolt egy lesifotót, amelyen az énekesnő állítólag bugyi nélkül terpesztett a kamerába, Cyrus menedzsmentje azonnali teljes pályás letámadásba lendült, és alig pár óra alatt tüntette el a fotót a netről. A jogi szakemberek akkor perrel és feljelentéssel fenyegettek minden utánközlőt, azzal érvelve, hogy ügyfelük életkora miatt – Cyrus akkor még nem töltötte be a 18-at – egy ilyen fotó gyerekpornó terjesztésének számít. A fiatal énekesnő azonban épp egy hete ünnepelte meg – kiadósan – 18. születésnapját, ami elméletileg akár arra is feljogosítja, hogy gyerekpornó terjesztésének vádja nélkül tehessen közzé magáról pucér fotókat.

A rajongókat is megosztja a fotó eredetisége, sokan Cyrus“Just Breathe” tetoválását hiányolják, mire mások azzal érvelnek, hogy a fotó tükörből készült, tehát tükörkép, így a lány egyik mellét félig takaró ingszárny épp eltakarja a tetkót (már ha egyáltalán ott van).

Tekintve, hogy Cyrus az elmúlt egy évben mindent elkövet, hogy a Disney gyerekcsatorna egykori gyereksztárjából, Hannah Montanából minimum az új Britney "Hetente Villantok" Spearsszé képezze át magát, az sem kizárt, hogy a fotó nemcsak hogy valódi, de véletlenül épp maga Cyrus (avagy propaganda-szakemberei) tették közzé.