A kissé szürreális körülmények között megnyitott Nobu étteremben tartották a Megasztár záróbuliját. Az énekesek és hírességek egy óra körül érkeztek, addig mindenesetre zöldbabbal és italokkal vigasztalták az újságírókat. A tehetségkutató döntőseivel, Kökény Attilával, és a győztes Tolvai Renátával, valamint Szíj Melindával nem lehetett sajnos beszélgetni, mert gonosz multik kialkudták a kiváltságaikat, de mindenki mással igen.

Az egyik legfeltűnőbb az Andy Vajna éttermében rendezett szombat hajnali afterpatyn az volt, hogy Kökény Attila milyen szélsebesen próbál beilleszkedni a celebvilágba, udvarolt egy kicsit Hajdú-Sarka Katának, udvarolt egy kicsit minden nőnek, cigivel kínálgatott mindenkit, hangosan nevetgélt, és látszólag az élet császárának érezte magát. Annak ellenére is, hogy a nemrég véget ért Megasztár döntőt baromira nem ő nyerte.

Tolvai Renáta, a Megasztár győztese ezzel szemben nyugodtan ücsörgött Kállay-Saunders András mellett, sőt, amikor újságírók érkeztek Kállay-Saundershez még el is sétált, hogy a pasija nyugodtan tudjon nyilatkozni. Határozott igennel válaszolt ő is, amikor rákérdeztünk, hogy tényleg együtt vannak-e, és elmondta, hogy természetesen szurkolt neki a döntőben.

"Nagyon jó érzés volt, hogy nyert. Szívből énekelt, sok érzéssel, így kell ezt. Megérdemelte" – mondta. "Az elején barátok voltunk, egy szobában laktunk három hónapig. Amikor kiestem, akkor vettem észre, hogy mennyire fontos nekem. Otthon ültem és hiányzott" – avatta be a Velvetet a kezdetekbe, Az első csókról viszont nem nyilatkozott, nevetgetélt, kislányosan zavarba jött, azt hajtogatta, hogy régen volt már.

Kállay-Saunders Andrást természetesen megkeresték már szerződéssel, de konkrétum nem hangzott el. Kedvenc énekese, példaképe Justin Nozuka, egyébként szereti Michael Jacksont. "Ha nem szereted Michael Jacksont, akkor nincs füled" – magyarázta. A magyar előadók közül meg Caramelt és Mester Tamást említette, aztán oldalra pillanatott, ahol Rúzsa Magdi beszélgetett, és gyorsan bedobta az ő nevét is.

A pultnál közben Hajdú Péter megfutatta a pincért, mert jég nélkül akarta inni a kóláját, és az este folydogált tovább. "Nagyjából tudtam, hogy mire kell számítani, úgy működtek a dolgok, ahogy gondoltam" – mondta Presser Gábor, amikor arról kérdeztük, hogy milyen volt végigcsinálni egy újabb Megasztárt. "Ha valaki zsűrizik, annak ne legyenek kedvencei" – magyarázta, amikor viszont arról érdeklődtünk, hogy kinek szurkolt a döntőben.

"Nem vagyok celeb, de azt nem tudom, hogy hol van az az elmosódott határ, ami elválasztja a művészt a celebtől. Azt hiszem, hogy ezt a határt bárki önkényesen meghúzhatja" – felelte, amikor celebségről kérdeztük. Egyébként két verslemezen dolgozik,az egyiken kortárs magyar költők, a másikon kizárólag Parti Nagy Lajos költeményei szerepelnek és a tervek szerint a 2011-es költészet napján jelennek meg.

Mester Tamás körül kisebb kör alakult ki, Kökény Attila ezúttal is hangosan nevetgélt. Mester kijelentette, hogy ma este nem nyilatkozik, mert szórakozni érkezett, aztán visszafordult egy hölgyhöz, akivel csodálatos angolsággal folytatta a beszélgetést. Eközben Hajdú-Sarka Katával találkoztunk a pultnál, aki éppen férjét kereste, és elmondta, hogy aggódik a gyerekek miatt.

"Drága szerelmeim, kikötöttem, hogy rövid interjút utálok adni, de ha három konzumkérdést akartok feltenni, akkor én három konzumválaszt adok" – kezdte Till Attila. "Mindig mindenből az első a legjobb. Mindig akkor van az a mindenkire ható meglepetés, hogy úristen, most mi történik, mi ez, és ez vonatkozik rám, a jelentkezőkre, és a nézőkre is. Ez az ötödik széria, bejött egy ritmus, olyanok vagyunk, mint az öregedő Rolling Stones, mindig jó, de másképpen" – fejtegette a Megasztárról.

"Én a fazonokat szeretem, ha valaki nagyon eredeti. Nekem Giorgio és Szíj Melinda volt olyan ember, aki igazán megmozgatott. A fináléban úgy éreztem, hogy Kökény Attilának kell nyernie. Tolvai Renáta megérdemli, jó volt, amit csinált, és így jó minden, de mégis, azt éreztem, mintha sokan várták volna, hogy Kökény Atilla legyen a győztes" – mondta. "Nagyon támogattam volna, hogy Szíj Melinda nyerjen, mert  beláthatlan kimenetele lett volna a győzelmének. Izgalmas lett volna" – tette hozzá.

"Szíj Melinda egyébként akkor nyerhetett volna, ha egy mindenfajta értéken túlmutató, különleges őstehetség lett volna, ami elsöpör minden rendszert, de ekkora erővel nem rendelkezett. Vannak csodálatos pillanatai, imádom, hogy konkrét, amikor jól jön ki neki a lépés, akkor tényleg mindent visz, de nem volt azért akkora istenkirály, mint például James Brown" – magyarázta Till Attila.

Michael Jackson, akit Kállay-Saunders emlegetett, szerinte kisfiú volt, ő a vaskos előadókat szereti, mint Tom Jones is, aztán elénekelt egy részletet a Sunnyből. "Én ha iszom, ezt nagyon sokszor meg szoktam hallgatni. Amikor gyorsan akarok a tökéleteséggel találkozni, akkor beteszek Janis Joplint, Lou Reedet, meg James Brownt" – emlegette. "Az egy törés volt, ahogy Szíj Melinda elénekelte a Sunnyt."

Aztán megérkezett Hajdú Péter is, Liptai Claudia is. Hajdú elmondta, hogy Szíjnak nincs ritmusérzéke, majd rövid vita alakult ki, hogy a Sunny vajon jó száma-e, végül sokat méltatták Mester Tamást, aki szerintük kiváló zsűri volt, és nagyon jókat tudott mondani. "Szíj Melinda nem a tehetsége miatt kapott ennyi szavazatot, hanem mert jelenség. Lehetett hamis, léphetett be rosszkor, más ezt nem tehette volna meg. Hosszútávon nem tud érvényesülni" – zárta Hajdú Péter a beszélgetést.