Túlöltözte a gálát, de csak mert egyszerre vette fel a ruháját azzal, amit az Operabálra szánt. Varga Izabella nem azért szereti feltűzni a haját, amiért Helena Bohnam Carter, Geszti nem veszi fel Liptai cipőjét, a celebek viszont még mindig Gönczi Gáborékra ugrálnak, nem vadulnak, és a kesztyűik is inkább a ruhatárban hagyják.

Nem tetszhetett magának tavaly Ómolnár Miklós a konkurens sajtótermékek fényképein, mivel úgy döntött, szokásos, éves, fehérkesztyűs, csillagelnevezős ünnepségét a külsős fotósok leghátsó sorba száműzésével kezdi, így most mi is csak nagyvonalakban számolunk be arról, ki, hogyan vette át a kizárólag kesztyűben megérinthető szobrocskát, annál is inkább, merthogy az est fénypontja soha nem ez, hanem Kiszel Tünde ruhája.

Csillagok, csillagok

A szokás nagy úr, mondják, és tényleg, a Sanoma nem képes elvonatkoztatni a csillagoktól, pláne nem a vöröstől, így idén is a Corinthia Grand Hotel Royal díszes kicsi báltermében adták át a Story Ötcsillag Díjakat, ami egy dologért mindenképp jó választás: mindenki elmondhatja, mi volt az utolsó mozi, amit a Vörös Csillagban látott.

Csillagok, csillagok, ne ragyogjatok!

Hát az biztos, hogy nem az év műsorvezetőnője, Liptai Claudia játszotta a női főszerepet benne, és Sebestyén Balázs sem igen ugorhatott be Vadon Janival cameózni, de a Story magazint nem lehet nem komolyan venni, hiszen Rudolf Pétert akár meg is ehette volna a Vörös Csillagban Eszenyi Enikő reggelire. Előbbi lett az év színésze, színésznője pedig külön a lapnak nem lett, biztos arra gondoltak, Liptai belefér mindkettőbe.

Aki értékel,

Kaptak, hogyne kaptak volna a mentorok is díjat, amiért szépen eldanolászták a Macskafogó négy gengszterét, meg hogy igazságos legyen, kapott egyet-egyet a TV2 Ezek megőrültek című celebhülyítő műsora a Leg, leg, leg kategóriában és az RTL Klub X-Faktora is, mint a legjobb műsor. De a Sanománál adnak az igazi értékekre, a négyfős kuratórium első tagja, Vitray volt tanítványainak, Cseke Eszternek és S. Takács Andrásnak adta érték-díját, a Sprektumon látható On the spot-ért, Huszti István és Szinetár Miklós storykuratóriumi tagok Horváth Lajos Ottót és Kecskés Karinát díjazták honi színészeink közül, Presser Gábor pedig Molnár Ferenc Caramel munkásságát értékelte legtöbbre. A szobrocskákat persze Ómolnár Miklós adta át, akinek tudta, fehér kesztyűcskéjében.

Aztán ettek. Néhány celeb, és méginkább néhány celeb neje igencsak nehézkesen szuszakolhatta bele magát a hőn áhított ruhába, de nekem szerencsém volt. Nanushka kényelmes fekete ruhát adott, Novák Alexandra sminkje is jól bírta reggel óta, ráadásul Papp Lajosné és Suller Attila a Gellért Fürdő szépségszalonjában még körmünket és hajunkat is idő- és celebseregállóra formázta, ám arra senki nem volt felkészülve, hogy annak ellenére (vagy épp azért), hogy idén elmarad az Operabál, mégis mindenki feketébe jön. Ennek legjobban Kiszel Tünde örült, aki Barbie baba egész ruhatárát egyetlen lecsatolható, abroncsos habos tortába csempészte, és mindezt felöltötte.

Nézegessen hírességeket!

Szeretném azt írni, hogy az idei Story gála bármiben különbözött a tavalyitól, de nem. Tóth Gabi ideges volt a díjátadó utáni fellépése miatt, mert keveset próbáltak, de nem emiatt szakadt szét a harisnyája. Amúgy nem idegesnek kellett volna lenni, hanem elég lett volna Szulák Andreával duettet énekelnie, semmi szükség nem volt se a Nyári ikrekre, se az acapella fiúbandára, de a szervezőknek nem szóltak, hogy ez itt továbbra sem a Népstadion. Idén az Első Emelet nem hozta vissza a Vörös Csillagos időket, helyette viszont Gönczi Gábor hangulatot produkáló zenekarához néhány számra itt is csatlakozott Tóth Gabi és a Summer Sisters, és bár pontosan senki nem emlékszik, hogy kitől, de Karda Beáta is kapott egy mikrofont, szerencsére a nagy sokadalomban nem lehetett hallani, hogy énekel-e.

Jóban barátok

A lap idén korlátozta a bejutást, nem szaladgáltak kétesen náthás hordák a szálló egyik végéből a másikba, így a dohányzóban leginkább a délutáni közös italozástól lazán szalonspicces Barátok köztösök bandáztak, mellettük néhányan a Jóban Rosszban gárdáját erősítették, itt mindenki megfért egymással, béke honolt, szeretet és menekülési útvonal.

Az elsőstorygálázó Hajdú Steve másfél egész óráig bírta, és nem volt meglepve, amiért nem találta itt Magyar Attilát. A tavalyi elsőgálázó, fehér kesztyűs díjazott, Tabáni István idén magányosan keresgélt a kaja maradékai között, de amúgy mindenki jól érezte magát. Varga Izabella elmondta, hogy azért, mert szereti a feketét, meg a feltűzött hajat, ő még nem Helena Bohnam Carter, hiába néz ki idén is úgy. Kicsivel éjfél előtt a meghökkentően más alakú Liptai Claudia közölte Geszti Péterrel, hogy ha azonnal nem cserélnek cipőt, ő hazamegy. Nem cseréltek, távozva még furcsán karcsúbbnak tűnt. Még körbenéztünk, táncoltak, cseverésztek. Hagytuk őket, jövőre, veletek. Nyilván ugyanitt.