A Story gálán megtudtuk a lap főszerkesztőjétől, hogy minden hazugság, mert ez a showbiznisz. A celebek tolongtak, de nem voltak a topon. Körkép.

Tíz éves a Story magazin. Döbbenet, amit persze meg kell ünnepelni. Meg is tették a sztárok igazi, hű barátai, akik nagy meglepetésünkre minket is meghívtak, hogy velük örüljünk a jeles eseménynek. Örültünk is, hiszen felvehettünk szép, igazi handmade ruhát, amit Nati (100% Pure Idea) kölcsönzött számunkra, kaptunk báli sminket Kollár Juli barátnőnknek köszönhetően, ráadásul még elegáns kísérőnk is akadt a fotósunk személyében. Nem is hiányzott más, csak egy jó hely, ahol kiélvezhetjük, hogy a sztárok magánélete még mindig jobban érdekli a népet, mint az, hogy csinálnak-e valamit. Hurrá.

Első kopp

Namármost kezdem rögtön ott, hogy Hajdú Péter nem jött el. Tudják, mindenórás a Sarka Kata és úgy látszik, nem sikerült kibulizni, hogy a Story gálán folyjon el a magzatvíz. Mondjuk, ez igazi amatőrség.

Ötre volt kiírva a parti és naívan azt hittük, hogy csak mi vagyunk olyan őrültek, hogy nagyjából tartjuk magunkat ehhez a meglehetősen korai időponthoz. Pedig nem. A Hotel Royal Corinthia előtt minimális számú feltehetően statiszta rajongó sipítozott, ha valaki kiszállt a taxiból, bájos jelenet volt, minihollywood. Hat körül már a legkülönbözőbb színű ruhakölteményekben hömpölyögtek az elegáns szállóba a sztárok és egyben celebek, hogy megmutassák magukat, a kölcsön/örökbe kapott ruháikat és tapsikoljanak a Story zsűrije és olvasói által legtöbbre becsült ennek-annak. Az rögtön látszott, hogy néhány sztárnál igencsak mellélőttek a ruhával, ezt ők is tudták és ezért szomorkodtak, ám akadt egy-két totálisan ismeretlen arc, aki viszont boldogan játszotta Audrey Hepburnt.

Nézegessen díjazottakat és ruhákat

Igen, ebből a riportból is látszik, hogy semmi nem változik. Talán annyi, hogy idén különösen unalmas volt a Story gála. A tizedik, a jubileumi. Gesztesi Károly és Liptai Claudia egymáshoz öltözve, kézen fogva szaladgáltak, később, mit ad isten, Claudiának is futotta valami díjra, aki igazán kínosan azt bírta mondani Ördög Nórának, hogy most boldog lehet, mert már az ő magánéletükön csámcsog a sajtó. És röhögött. Ja, aki ezek után akár egy mondatot is elhisz nekik az egész válásos hisztiből, az megérdemli. Nyilatkozni erről természetesen nem volt hajlandó, egész érdekes a helyzet, kizárólagossága van a bulvármagazinnal. Nesze neked gazdasági válság. Még rohangált, nevetgélt egy kicsit, aztán lelépett.

Akárcsak sokan mások is. A díjkiosztó utáni vacsorát persze mindenki megvárta - Fiala például evett egy jót, majd félmosollyal a száján elhagyta az egységet -, de a hangulat valahogy csak nem akart beindulni. Talán mégis korai volt az ötórás kezdet, elfáradtak a celebek. A díjkiosztó maga nem volt elviselhetetlenül hosszú, egymásnak adogatták a díjakat a fehér kesztyűben, amit Vitray Tamás vonakodott felhúzni, nem is értettem, miért, még összekoszolja a kezét.

Medveczky Ilona aranyba öltözött

Kétségtelen, hogy nagyjából (szegény Hajdú Péter, nem tudja mit hagyott ki) minden celebritás ott volt, de például Kiszel Tünde elég későn érkezett és meglehetősen fáradtnak tűnt. Szinte minden sarokban lehetett hallani egy "Jó a dekoltázsod! - Ha tudnád mennyibe került" típusú beszélgetést, de hiába hömpölygött a pia, ráadásul kilenckor ideiglenesen elfogyott a jég.

Tóth Gabi helyes volt, ahogy korra és nemre való tekintet nélkül, minden celebritás láttán sikoltófrászt kapott, de Keleti Andrea iránti lelkesedését kicsit túljátszotta. Bár mindenfelé lehetett cigarettázni, néhányan mégis a szálloda elé mehettek a hidegre, mert sokan tértek szipogva vissza. Az aranyba öntött Medveczky Ilona néni mellett legjobban magával a főszerkesztővel, a Story magazin apukájával, Ómolnár Miklóssal szerettünk volna interjút készíteni, amit ő valamiért hadüzenetnek értelmezett, ennek megfelelően azonnal támadó pozícióba helyezkedett, és megpróbált átnézni fölöttünk. Ha hajlandó lett volna minket meghallgatni egész érdekes lehetett volna a beszélgetés, azonban ő inkább elküldött a 168 órához, csak mert megkérdeztük, nem lenne-e kifizetődőbb néha az igazságot írni. "Itt mindenki szeret minket, nézze hányan eljöttek - mutatott körbe a vacsorateremben koktélozgató embereken. - A showbiznisz csupa látszat, semmi nem igaz belőle. Ez a szórakoztatóipar. Tessék dokucsatornákhoz menni, ha a valóságot keresi."

Shrek és Fiona szakítása

"A boldogság is csupa látszat" - mondta még valamiért, de nem lehetett sarokba szorítani, mert sajnos megbuktunk a beugrató kérdésen, amit nagy elánnal tart elénk: "Például honnan van a Patyomkin-falu kifejezés!" - kiáltotta, mire mi valóban ledöbbenve bámultunk az arcába, én például éppen azon gondolkoztam, milyen komoly lehet az uborkaszezon, ha Liptai "Csak a Storynak nyilatkozom" Claudia könnyek közt válik, mégis szerelmesen. "Olyat írok magukról, még azt sem tudják, mi az a Patyomkin-falu" - fejezte be őrült monológját a politikai újságíróból és kisgazda politikusból lett celebfőszerkesztő, majd sarkon fordult és faképnél hagyott bennünket. Kicsit meg vagyunk ijedve és sajnáljuk, hogy nem tanulhattunk többet a mestertől. Mondjuk, ezek után, ha nem egy kézzel varrt, gyönyörű ruhában vagyok, akkor szívesen beleültem volna a Story magazin tízéves szülinapi tortájába. 15 perc hírnév nekem is jár!

Az alkoholszint emelkedésével a hangulat is fokozódott

A bulin később lecserélődtek az emberek, az alkoholszint emelkedésével a hangulat is fokozódott. Míg Gönczi Gábor zenekara táncra ösztönözte a népet, addig Lakatos Krisztián a zongoristával fakadt dalra. Eddigre Kiszel is pont felébredt, mert gyorsan kierőszakolt egy közös fotót a Megasztárossal. Groovehouse Judy annyit ivott, hogy a földön végezte táncolás közben, ami nyilván mindenkivel előfordult már, de az különösen mókás látvány volt, ahogy mindeközben a pultnál Puskás Péter taperolja a nőiesedő, gyerektestű Lolát. Később már Tóth Gabit ölelgette, hiszen ők megahaverok, a személyzet mégis nagy elégedettséggel konstatálta a helyzetet. Olyan igazán komolyan mégse itta magát senki őszintére a legnagyobb sajnálatunkra. Azt meg nem tudjuk, hogy az Ómolnár ilyen-e alapból.