Lopott volna inkább csirkefarhátat - reagált kollégája, Vágvölgyi B. András a hírre, hogy szalámit próbált lopni a Budakeszi Tescóban Bakács Tibor, a Megasztár egykori zsűritagja, de lebukott. A Klubrádió közleményében elítéli az újságíró tettét, és legalább egy hónapra szünetelteti keddenkénti műsorát. Az indoklás szerint megsértette a rádiót, lelkes híveit, és hűséges hallgatóit.

A Klubrádió vezetői úgy döntöttek, hogy legalább egy hónapig szüneteltetik Bakács Tibor keddenkénti műsorát, mert tekintetettel vannak a hallgatóik érzéseire is – írják egy közelményben honlapjukon. A lopásról megdöbbenve értesültek mindnyájan.

Nem él valami fényesen

"Tegnap hallottam az esetet. Őszintén elcsodálkoztam. Nem él valami fényesen Bakács, de nem tartom jó ötletnek, hogy így próbálja megoldani a dolgot. Azt mondtam neki, hogy sokkal szimpatikusabb lett volna, ha csirkefarhátat lop" – nyilatkozta Vágvölgyi B. András, akit rendszeresen felhívnak Bakács műsorából, egyébként pedig egy közös színházi próbálkozásuk is van.

Bakács a Blikk információi szerint péntek este próbált ellopni egy kétezer forint értékű szalámit, de elkapták a biztonsági őrök, és megtették ellene a feljelentést. Ahogy rendőrség közleményéből kiderült, az újságíró ezért hatvan napos elzárásra, vagy pénzbüntetésre számíthat, amit ezek alapján kétséges, hogy ki tud-e majd fizetni. Bakács a történetről a Blikknek úgy nyilatkozott: már rég nem az a jól fizetett újságíró, nem volt pénze, ezért próbálkozott lopással.

“Tudtam, hogy ennek súlyos következményei lehetnek. Pitiáner az egész, sajnos velem történt ez. Régi mondás, hogy az ember a szégyenével nem dicsekszik, és hát valóban megtörtént, nem volt rá pénzem, megkívántam, és elloptam a szalámit. Annyi eszem sem volt, hogy vonalkód van rajta. Kifejezetten anyagi okai vannak, olyan mérhetetlenül keveset keresek, semmire sem elég, kajára sem” – nyilatkozta Bakács Tibor a Tv2 Aktívjának.

“Mindig nagyon büszke voltam, hogy nem vettem részt politikai lopásokban meg minden, most ezek után, elbukni egy ilyen ügyön... Remélem, hogy a  jó isten valahogy így akarja megtanítani, hogy empatikusabb legyek. Most rossz történik velem, de a rossznak is van értelme” – mondta az Aktívnak.

Nem beszéltek sokat

A lopással kapcsolatban korábbi Megasztáros zsűritársa, Soma elmondta, hogy nem tartják már a kapcsolatot, de nagyon sajnálja, ami történt. "Nagyon ritkán találkozunk, nem tartjuk igazán a kapcsolatot, de a szívemben őrzöm. Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került" – nyilatkozta Soma.

Bakács Tibor az utóbbi időben valóban kikerült a kereskedelmi tévék hatósugarából. Utolsó hírértékű megnyilvánulása az volt, amikor Hülye vagy? klubot alapított Para-Kovács Imrével és Wahorn Andrással. Előtte Klub rádiós munkássága révén összebalhézott a gój motorosokkal, és 150 ezer forintos kártérítésre ítélték. Az elmúlt egy évben a celebmédiában leginkább Megasztár-fikázásaival tűnt fel, nem is egyszer.

2007-ben válása lett hírértékű, azelőtt, 2006 februárjábana Velvetnek úgy nyilatkozott, éppen "Megasztáros és egyéb, sok pénzzel és ismertséggel járó szereplésének lett az a következménye az, hogy a komoly média már nem tart igényt írásaimra"