Richard Lugner hetvennyolc éves osztrák üzletembernek, aki minden évben más hírességnek fizet, hogy kísérje őt el, végre sikerült olyat húznia, amitől ökölbe szorult a kiváló vendégek keze. Silvio Berlusconi egyik fiatalkorú kedvencét vitte magával, aki többször is részt vett az úgynevezett bunga-bunga bulikon.

Az osztrák iparmágnás, Richard Lugner minden évben alaposan megfizet egy külföldi hírességet, hogy kísérje el az Operabálba. Eddig olyan celebekkel és színésznőkkel jelent meg, mint Lindsay Lohan, Katie Price, Dita Von Teese, Paris Hilton vagy Sophia Loren. Ezúttal állítólag valóban sikerült megbotránkoztatnia a kényelmes osztrák elitet, ugyanis Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök egyik bunga-bunga bulicsaját hívta meg.

A szívek összetörője

A marokkói születésű hastáncossal, Karima El-Mahrouggal, azaz Rubyval érkezett Lugner, aki az egyik kulcsfigurája az olasz miniszterelnök ellen folyó nyomozásnak. A 74 éves Silvio Berlusconi állítólag három bulijára is elhívta a Ruby néven ismert, akkor még csak 17 éves sztriptíztáncost, akit pénzzel, ékszerekkel és egy Audival lepett meg. Az olasz sajtó szerint a milliárdos miniszterelnök többször rendezett olyan partikat Arcoréban található villájában, amelyeken tinédzserek is részt vettek.

Az azóta nagykorúvá vált Ruby a Daily Mail információi szerint 40 ezer eurót, azaz kábé 11 milliót kapott a bécsi kiruccanásért. "Én csak hastáncolok, nem tudok keringőzni, de megpróbálom és táncolok majd a többiekkel. Rengeteget lehet így tanulni" – mondta a lány. "Remélem az emberek elfogadnak, és nem úgy viselkednek velem, mint egy botrányhőssel" – tette hozzá. A fiatal lány egyébként csak az utolsó pillanatban került a képbe, miután az ötvennégy éves Bo Derek 25 ezer dollárral megemelte az árat.

Vihar a biliben

Desiree Treichl-Stuergkh, a bál szervezője mindenesetre kiborult Lugner ötletétől, és azzal fenyegette, hogy visszavonja a meghívását az idei rendezvényre. "Ez a legszégyenteljesebb dolog, amit Lugner valaha csinált. Ez szomorú, megalázó és tiszteletlen" – panaszolta Treichl-Stuergkh. Egy másik híres látogató, Bob Geldof kijelentette a bál előtt, hogy ő valószínűleg nem fog táncolni a botrányos lánnyal. "Bizonyára be lesz táblázva erre az estére" – mondta.