Kovács István Boxutca nevű éttermét argentin steakházzá változtatta. Bár a spanyol nyelvvel még csak most barátkozik, valószínűleg gyorsan megtanul, ahogy 27 évesen megtanult németül és 32 évesen angolul is.

Kovács Kokó István a Frizbi Hajdú Péterrel című TV2-produkció felvételén elmondta, hogy amikor abbahagyta a profi ökölvívást, sok ajánlatot kapott, így nem aggódott a jövője miatt. Persze azóta is "a boksz a szíve csücske." Sokat jár külföldre, mint a WBO európai alelnöke és felügyelője. Arról is volt szó, hogy Kovács István jelölteti magát a MOB elnöki posztért, de végül is ő maga lépett vissza az ellenfele, Borkai Zsolt javára.

Félix Savón otthonában

Az utánpótlás válogatottal Kubában járt, és egy hónapot töltött a kommunista országban. Elmesélte, hogy ott mindenki stoppol, mert más módja nem nagyon van a közlekedésnek. Épp a repülőtérre tartott bérelt kocsijával, amikor egy hihetetlen történetbe keveredett. Kokó felvett egy stoppost, aki beszélt angolul. Ez azért volt nagy szerencse, mert később Félix Savón stoppolt az útszélén. „A kubai háromszor nyert olimpiát ugyanúgy mint [Papp] Laci bácsi, hatszor vagy hétszer világbajnoki címet, megszámlálhatatlanul sok pánamerikai és kubai bajnoki címet” – mondta Kokó. A kubai bokszlegenda nem beszél angolul, így mikor már hárman ültek a kocsiban, az első stoppos volt a tolmács. Kokó megkérdezte Savóntól, emlékszik-e rá a világversenyekről, ugyanis együtt nyertek világbajnoki címet Sydneyben, és olimpiát Atlantában. Megmutatta a telefonjában található közös képeiket Savónnak, aki ezek után meghívta meglepően szegényes otthonába, és jól elbeszélgettek.

Argentín steakház

Kovács István azon kívül, hogy sportdiplomáciai tevékenységet folytat, és sokat dolgozott a médiában, a vendéglátásba is belekóstolt. Étterme, a Boxutca sokáig a celebvilág éjszakai találkozóhelye volt, de a jelek szerint itt is szükség volt arculatváltásra, mert a híres hely ezentúl argentin steakház lesz, La Pampa néven. "Nagyon hasonló lesz, de nem teljesen ugyanolyan, mint a Pampas steakház a Vámház körúton. Kicsit még elegánsabb lesz, mint a másik étterem, mert a Boxutca talán jobb helyen van, viszont ugyanazzal az étlappal fogunk dolgozni.”

Nehéz kenyér a vendéglátás

Kokó szerint kétféleképpen lehet megélni a vendéglátásból: ha az ember olcsón adja az ételt, és akkor majdnem teljesen mindegy mi van tányérunkon, és ha drágán, de akkor viszont nagyon jónak kell lennie. A középkategóriára nincs igény. Ezért ő inkább a felsőkategória felé mozdult el üzlettársával. Az argentin steaket árusító éttermek amúgy nincsenek összekötve franchise rendszerben, de Kokó szerint „ha valaki meghallja a La Pampa vagy Pampas nevet, eszébe jut a minőség, és már név hallatára elindul a nyálelválasztása.”

Kokó magánélete

Kokó felesége 1996-ban „húzta meg a vonalat” és döntött úgy, hogy nem enged be több fotóst, újságírót az otthonukba, és a társadalmi eseményekre sem kíséri el a férjét, ezzel a döntésével a bokszoló is egyetért. Így családjáról csak nagyon keveset árult el, de a bulvár hírekre éheseknek odadobta a csontot: bejelentette, hogy új kutyájuk van.