Megosztja az embereket Stohl súlyos ítélete

tt
2011.04.01. 14:40
Sokan sokallják a 2 év 4 hónap letöltendő börtönt, sokan viszont elégedettek az ítélettel, többek szerint viszont közmunka lenne a megfelelő büntetés Stohl Andrásnak - derült ki a Velvet utcai közvélemény-kutatásából. Abban egyetértenek az utca emberei, hogy a színész fellebbezése ellenére legalább egy évet börtönben fog tölteni.

Stohl Andrást március 31-én két év négy hónap letöltendőre ítélte a bíróság. Mivel az ügyet befolyásolja a társadalmi nyomás, a Velvet az utca emberét kérdezte az ítéletről.

Felfüggesztett szabadságvesztés elég lenne

01-stohl uh-IMG 7703

“Túl súlyosnak tartom az ítéletet, két év négy hónap az szerintem sok, ha felfüggesztett szabadságvesztést kapott volna, akkor jobb lett volna" – nyilatkozta a Velvetnek Judit.

 

A börtönben csak tönkremegy, és nem tud kártérítést fizetni

04-stohl uh-IMG 7718

“Az egész karrierje, az egész élete tönkremegy, és ezzel már nem használ annak, akinek ártott. Én úgy gondolom, hogy hagyni kellene őt dolgozni, hogy meg tudja fizetni a kártérítést. Szerintem ő többé már ezt nem fogja csinálni. Ez neki nagy tanulság. Szerintem számára soha többé már nem lesz ugyanaz, mert tudni fogja, hogy életfogytiglanra ítélik, ha legközelebb bármi ilyesmit tapasztalnak nála. Értékes, értelmes embernek tartom. Felelősség számomra is, hogy így mondjak véleményt, mert mi lesz, ha haláleset lesz a következőnél? Hogy mégsem bírja majd megállni. Nehéz elgondolni. De fizetnie kell annak az embernek, aki kórházba került miatta, nem beszélve arról, hogy serdülő gyerekei vannak. Ha börtönbe kerül, ki tudja, hogyan jön ki onnan, a börtönben is van kábítószer, verés, homoszexualiltás, és minden. Szóval nem javítani fog, csak tönkremegy az ő élete, és közben eleget sem tud tenni a kötelezettségeinek" – mondta a Velvetnek a padon ülő Gyöngyi.

Megérdemli, amit kap

02-stohl uh-IMG 7706

“Megérdemli a büntetést, attól még, hogy híres ember, nem csinálhat bármit” – mondta Nóra.

 

Komoly a büntetés, Stohlon könnyű példát statuálni

05-stohl uh-IMG 7721

“Első reakcióm az volt, hogy úgyis megússza felfüggesztettel. Igazából a két év az oké. Az ismerőseim azt kifogásolták, hogy miért nem fogház, és miért börtön. Elég komoly büntetés ez, így könnyű példát statuálni. Közben belegondolok a Stohl helyébe.. bár tudta előre, hogy rajta könnyű lesz ezt végrehajtani. Tulajdonképp azt mondom, hogy megérdemelte, de semmiképp nem lennék a helyében. Úgy érzem, hogy jogos az ítélet, de Stohl helyében nem tartanám jogosnak. A jogász ismerőseim egyfolytában erről írnak a facebookon, ez nekik elég zsíros falat" – mondta Sebestyén.

Nincs szüksége a börtönre, közmunkára kellene ítélni

03-stohl uh-IMG 7716

“A Stohl hibás nagyon. Minden emberrel egyformán kellene bánni. Másodfokon nem lesz ilyen ítélet, én ebben biztos vagyok. Magas az ítélet, kevesebbet is kapni, többet is kapni, bírója válogatja. A közvélemény nyomása nagyon erős, ha ez Borsodban történik, másmilyen ítélet születik, mert minden megyében másképp ítélkeznek. Talán súlyosnak mondanám az ítéletet. Ha haláleset van, a halottnak már mindegy, hogy mi történik, a bácsinak azonban nem mindegy. Stohl nagyot hibázott, többször és többször. Én magam is többször voltam elítélve, tudom, hogy a börtön mit csinál vele, hogy ő mit fog csinálni körülbelül, ha lesz helye. Szerintem egy évet fog ülni, bár minden attól függ, hogy melyik bíróságon és hol lesz a tárgyalás, hogy ki kinek a kije, ez így fog eldőlni sajnos. Itt az ügyvédek viszik a nagy táska pénzt azoknak akivel együtt tanultak, annak a bírónak, akivel együtt jártak egyetemre, együtt kosárlabdáztak, együtt csajoztak. Talán az, hogy erős a nyomás, változtathat ezen, de ez túl magas ítélet. Rossz gyerek ez a Stohl, hogy jó műsorvezető-e vagy sem, jó színész-e vagy sem, ettől független, az ítélet magas. Én is azt mondanám akkor, amikor az én családtagom megsérül, hogy bűnhődjön. Feltétlenül közmunkára kellene ítélni, olyan helyen kellene dolgoznia, ahol egy kis alázatot tanúsít az emberekkel szemben. A börtön az nem megfelelő. Magam is voltam egy balesetben, ahol vétlenül majdnem meghaltam, és annyit nem mondott a bácsi, hogy mukk. Amikor a tárgyalás volt , odajött, és megkért, hogy ‘hát nem mondaná azt, hogy izé, a munkahelyem miatt”. Záróvonalon úgy fordult meg a teherautóval, hogy mire fölébredtem, addigra már kint volt a mentő" – mondta Döme a Velvetnek.

Ön szerint mit érdemel Stohl András?

A március 31-ei elsőfokú ítéletet sokan példastatuálásnak tartják. Ha ez így van, és a közvélyemény nyomása is szerepet játszhat Stohl András jövőjét illetően, szavazzon!

Ön szerint súlyos büntetést kapott Stohl András? Vagy megérdemelte, amit kapott? Börtönben a helye vagy kapjon közmunkát a színész-műsorvezető?