Két évig szerette Damu Rolandot Palácsik Tímea, akinek másfél évbe telt, hogy feljelentést tegyen a színész ellen. A volt barátnő a Frizbiben beszélt a sorozatos bántalmazásról, a fenyegetésről, és a csúcspontról, a nemi erőszakról, ami után úgy döntött, véget vet a kapcsolatuknak. Palácsik azt mondta, szerelmes volt Damuba, ezért elhitte a bocsánatkéréseit és az ígéreteit.

„Tulajdonképpen abból a két évből, amit együtt töltöttünk, csak az első hat hónap volt erőszaktól mentes. Fél év elteltével Roland kimutatta a foga fehérjét, nagyon sokszor kezet emelet rám. Előfordult, hogy a lábamat verte szét, vagy beleöklözött az arcomba. Valójában folyamatosan kék-zöld foltok voltak rajtam, amikor már a mellkasomba rúgott bele, akkor a szomszédok hívták ki a mentőket” – így nyilatkozott Palácsik Tímea, Damu Roland volt menyasszonya Hajdú Péternek a Frizbi szerdai forgatásán, ahol részletesen beszélt párkapcsolatukról, ami tavaly novemberben ért véget, amikor Palácsik nemi erőszak és testi sértés vádjával feljelentette Damut a XIII. kerületi rendőrségen.

Mindig megbocsátott, de közben rettegett

A színész exmenyasszonya többször is elsírta magát a forgatáson, ahol azt is elmondta: tudta, hogy el kellene hagynia Damut, de annyira szerelmes volt belé, hogy inkább hitt az ígéreteknek. Feleslegesen. „Mindig elhittem, hogy ez volt az utolsó alkalom, ezért mindig meg is bocsátottam. De közben rettegtem” – mondta. Kapcsolatuk a Mr és Mrs forgatásán is idillinek tűnt, holott sokszor Damu az öltözőben is balhézott barátnőjével. „Ha valamire nem tudtam a választ, otthon mindig kaptam érte” – tette hozzá Palácsik, aki állítólag azóta már új pasit talált magának Andy Vajna személyében.

Az embercsempészet és közokirat-hamisítás bűntettében bűnösnek talált volt szépségkirálynő-jelölt Hajdúnak elmondta, kapcsolatuk alatt többször is mentőt kellett hívni hozzá, a kórházba pedig olyan gyakran járt, mint más a közértbe, Damu ugyanis sokszor apróságokon is annyira felkapta a vizet, hogy a tettlegességtől sem riadt vissza. „Megműtötték az orrom. Roland otthon virslit főzött. Mondtam, hogy nem kérek, nem vagyok éhes. Erre úgy orrba vágott egy kemény díszpárnával, hogy azonnal eleredt a vérem. Amikor felhívtam a kórházat, kikapta a telefont a kezemből, közölve, most ért haza, nem tudja, mi történhetett velem."

"Előfordult, hogy nem volt otthon meleg víz, mire hazaért. Ekkor is nekem jött, és ordított: biztos hajat mostál, te undorító geci kurva. Majd összerugdosott, megütött és a hasamnak dobott egy másfél literes vizes palackot. Egyszer úgy összerugdosta a lábam, hogy járni sem tudtam. Bekísért a kórházba, közben kérte, mondjuk azt, hogy biciklivel estem el” – mondta a volt barátnő, aki pszichológus segítségével próbálja feldolgozni az elmúlt két évet. Mint azt Hajdúnak elmondta, nem akar bosszút állni, már arra sem vágyik, hogy Damu börtönbe kerüljön. „Talán csak akkor érezném azt, hogy megkapta, amit érdemel, ha valaki ugyanazt tenné vele, mint ő velem. Ha egy nála kétszer nagyobb férfi többször úgy megverné, mint ő engem.”

"Soha nem vertem meg"

A rendőrség öt hónapos nyomozást követően, a napokban állt elő a vádemelési javaslattal, miután megalapozottnak látták az erőszakos közösülés és más bűncselekmények gyanúját. A szakértői vélemény szerint Damu nem erőszakolta meg volt menyasszonyát, ám ellene szól egy jogásznő vádja is. A színész a történtek óta következetesen tagadja, hogy nemi erőszakot követett el Palácsikon, azt viszont elismerte, hogy megütötte volt menyasszonyát, igaz, állítása szerint nem ő kezdeményezte a verekedést. Damu Roland most a Blikknek csak ennyit mondott: „Soha nem vertem meg! Kérdem én, ha ilyen erőszakos lettem voltam, ahogy beállít, akkor miért volt eljegyzésünk? Az pedig, hogy megerőszakoltam, nevetséges. Egy agyonvert, megerőszakolt nő, ugyanis nem megy három napra a történtek után castingra, mint ahogy Palácsik tette.”