Nincs helye többé Damu Rolandnak a TV2-nél, a csatorna megvált a színésztől annak újabb botránya miatt. A Jóban Rosszban sorozat botrányhősét volt menyasszonya, Palácsik Tímea a XIII. kerületi rendőrségen jelentette fel nemi erőszak és testi sértés miatt. Damut csütörtökön kora este őrizetbe vették.

Őrizetbe vette a rendőrség Damu Rolandot erőszakos közösülés miatt – jelentette a t-zones. A TV2 Jóban Rosszban című sorozatának szereplőjét a rendőrség csütörtökön hallgatta ki.

A Blikk információi szerint szerdán este nyolc óra körül Damu és Palácsik együtt mentek fel Damu angyalföldi lakására, ahol a férfi többször is bántalmazta a nőt. Az eset után a 2008-as Miss World Hungary döntőse egy barátját hívta segítségül, végül mentővel szállították kórházba, ahonnan értesítette a rendőrséget. Damu ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt folyik az eljárás. A  rendőrség Damu lakásában csütörtökön tartott helyszínelést.

“Tudomásom szerint nemi erőszakkal gyanúsítják,[...] elvitték vérvételre, és ki fogják hallgatni. A volt barátnőjét bántalmazta Damu” – erősítette meg Damu Roland ügyvédje, Szigeti György a TV2 Aktív című műsorában. A legfrissebb hírek szerint a lánynál nem találtak nemi erőszakra utaló jeleket, könnyebb sérüléseket azonban igen.

A TV2 nem akar többé együttműködni Damu Rolanddal, a Jóban Rosszban színészével, miután a rendőrség nyomozást indított a színész újabb nőverési ügye miatt. A TV2 csütörtök koraeste kiadott közleménye szerint Damunak a sorozatból és a csatornától is távoznia kell.

A TV2 közleményben határolódott el a színésztől. Egyelőre ellentmondásosak az értesülések, "de figyelembe kell vennünk, hogy sajnos nem ez az első eset, hogy Roland hasonló esetbe keveredik."

"Nagyon sok esélyt kapott már a csatornától, most azonban eljött a pillanat, hogy kimondjuk, nincs helye a TV2-nél" – írja közleményében Nagy Tamás, a sorozat producere.

Nem ez az első eset, hogy Damu nőt bántalmazott. 2007-ben a tv2-s kolléganőjét vágta pofont, a csatorna azonban hamar visszavette a sorozatba.

2005-ben Damu egy másik, évekkel korábbi nőverési ügyéről beszélt a Velvetnek. "Nem vagyok 'Kamu Roland', ezt a régi ügyet sem titkoltam, sőt már a [Jóban Rosszban] castingon jeleztem annak idején. Négy éve történt, felfüggesztettet kaptam érte, ami már lejárt, tehát az újság által állítottakkal ellentétben például priuszom sincs" – mondta a színész, akinek súlyos testi sértés miatt kellett bíróság elé állnia.

Damu és volt barátnője augusztusra tervezték az esküvőt, a Mr. és Mrs. sztárpár show-ban azt mondták, nem fognak sokáig várni az esküvőre. Akkor arról is beszéltek, hogy mindenhol szexelnek, ahol csak lehet. Kapcsolatuk nem volt mindig felhőtlen, többször is mosolyszünetet tartottak.