Az egykori reality-szereplő kétszer próbált öngyilkos lenni az elmúlt hetekben, sikertelenül. Állítása szerint ezeket most tényleg, igazán elkövette, és nem azért, mert szereplésre vágyik, hanem azért, mert tönkrement a kapcsolata Bea asszonnyal. Gáspár Győzőt elhagyták a barátai, nem érdekli, ki, mit gondol róla, a pánikbetegség viszont nem gyerekjáték.

Mi a francot talált ki

Gáspár Győző kétszer kísérelt meg öngyilkosságot, egyiket sem akarta letagadni, ezért számolt be róluk a médiának. Az egyik két héttel ezelőtt vasárnap volt, a másik azt megelőző szerdán. "Amikor az ember elér egy olyan szintre, hogy nem tudja uralni önmagát, akkor ez következik" – jegyezte meg a Belevaló Világ műsorvezetője, aki pánikbetegséggel küszködik, és elmondása szerint a hívásunk pillanatában éppen a salgótarjáni kórház lépcsőházában volt, hogy gyógyszereket írasson fel a betegségére.

"Aki nem volt pánikbeteg, az nem tudja, miről van szó. Nem úgy van, hogy eltörik a kezem, begipszelik és meggyógyul" – magyarázta a koporsóárus műsorvezető. Elmondása szerint az első tünetek egy évvel ezelőtt jelentkeztek nála; először csak félelmet érzett, de senkivel sem akart beszélni erről, pláne nem a sajtóval, mert akkor azt mondják, hogy már megint mi a francot talált ki. "Ebben az országban még azt sem hiszik el, ha valaki beteg. De nem baj, mert nem az ő bajuk, hanem Evelyné, Virágé, és Bea asszonyé, a családomé" - mondta Gáspár, aki korábban többször is hazudott, és ezt be is ismerte.

A pánikbetegség

A pánikbetegség tünetei: Váratlan, hirtelen fellépő rosszullét, ami leggyakrabban légszomjjal, erős szívdobogással, szédüléssel kezdődik, halálfélelem társul hozzá. Vannak akik megváltozottság-érzésről számolnak be, és jelentkezhet a megőrüléstől való rettegés is. Pánikbetegségről akkor beszélgetünk, ha ezek a tünetek egy hónapon keresztül rendszeresen, hetente legalább három-négy alkalommal előfordulnak.

A betegség kialakulása: Sokszor nem lehet közvetlen összefüggésbe hozni a kiváltó okkal. Leggyakrabban több tényező rakódik egymásra, a háttér rendkívül változatos: kiválthatja a kimerültség, szerepet játszhat a kialakulásában az érzelmi kettősség vagy az elhúzódó, megoldatlan problémák.

A betegség kezelése: Dr. Sipos Beáta úgy véli, sokan csak akkor fordulnak pszichiáterhez, amikor a tünetek elérik a kritikus pontot, és erős szorongással, halálfélelemmel küzdenek. Ez az állapot gyakran gyógyszeres kezelést igényel, ami mellett pszichoterápiás kezelésre is szükség van.

Az összeállításban dr. Sipos Beáta pszichiáter segítette a Velvetet.

Az öngyilkossági-kísérlet körülményei

A Cool tévé műsorvezetője a Velvetnek elmondta, hogy első öngyilkossági kísérletekor kevesebb tablettát vett be, második alkalommal viszont már körülbelül tizennyolc-húsz darabot. "Akkor már sokkal erősebb volt az érzés, hogy gyerünk, minél előbb el. Nem gondoltam a gyerekekre, önző, egoista voltam." Gáspár Győzőt a felesége, Bea asszony találta meg, aki azonnal intézkedett, és végül kimosták a gyomrát. "Nem örültem, hogy életben maradtam" – tette hozzá keserűen.

Győzike állítása szerint 2008 óta boldogtalan, a pánikbetegség a családjában jelentkező problémák miatt alakult ki, és nem azért, mert már nem szerepel főműsoridőben. "Válságban vagyok a feleségemmel" – mondta. Bár tavaly novemberben, a ValóVilág 4 sajtótájékoztatóján úgy tűnt, a kapcsolatuk változatlan, Gáspár Győző elmondta, akkor már három hónapja nem éltek házaspárként. A showman és neje azóta is ugyanabban a házban lakik a gyerekekkel, akik a két héttel ezelőtti események miatt állítólag rosszabbul teljesítenek az iskolában.

A barátai is elhagyták, de mint megjegyezte, ők már csak ilyenek. Amikor adott, akkor természetesen voltak, amikor meg neki kellett volna adni, akkor meg eltűntek. "A barátok tényleg elhagytak, azt a szót, hogy barátság, nem ismerem" – reagált, aztán hozzátette, nagyon sok embert elvesztett maga mellől, de nagyon sok dologra rádöbbent az utóbbi időben. Sokat beszélt közben arról, hogy már nem érdekli, ki, mit gondol róla.

A showbiznisz nem állhat

"Leszerződtem, azt a fél órát végigmosolygom, utána, ha látnátok, el se hinnétek, hogy az is én vagyok" – nyilatkozta a Belevaló című műsorról, ahol most műsorvezetőként dolgozik. A Velvet megkereste Dobsi Adriennt, a ValóVilág és társműsorainak sajtósát, aki elmondta, hogy utólag értesültek Győzike öngyilkossági-kísérletéről. "Megkérdeztük, hogy miben segíthetünk, de nem kérte, hogy változtassunk a beosztásán és szabadságot sem kért" – felelte Dobsi, így Gáspár Győző marad a műsornál.