Az ünnepek alatt szinte mindenki lelépett Budapestről, a szórakozóhelyeken például alig lézengtek emberek, így merész húzásnak tűnt, hogy éppen vasárnap estére szerveztek születésnapi bulit a Való Világból kiesett Zsófikának, aki egyelőre a celebek tökéletes prototípusa. Azzal lett híres, hogy nem csinált semmit, megműtette a melleit, és összehozott egy csapnivaló számot, amin mégcsak jóízűen nevetni se lehet. Egy születésnapi bulin voltunk, amiről nehéz elhinni, hogy bárki élvezte.

A buli hivatalosan kilenckor kezdődött és bágyadtan ücsörgő újságírókon kívül szinte senki nem volt az egyik bevásárlóközpont oldalában található szórakozóhelyen. Aztán körülbelül húsz perces késéssel egy limuzinból kipattant az ünnepelt, VV Zsófika a barátnőivel, és felmentek a második szintre, ahol a család várta a lányt. Az igazság az, hogy remegve vártuk ezt az estét, mert simán lehetett volna az év legkínosabb, legbizarrabb, leghátborzongatóbb eseménye is a születésnapi parti, de ehelyett csak őrült unalmas volt.

Színfolt és királyság

"Sok minden nem derült ki róla a műsorban" – nyilatkozta a Velvetnek Kunovics Katinka, aki az első fellépője a volt nyúlós és fárasztó estének. "Fantasztikus volt fellépni, mint minden partin" – nevetett a kiváló playback előadás után a teraszon ácsorogva. Kunovics elmondta, hogy leginkább Anikónak drukkol a Való Világban, de szerinte Alekosz fog nyerni, aki viszont neki túl mesterkélt, és túl modoros. Kiderült, hogy Győzikével ritkán beszélnek, de az öngyilkossági-kísérletek után felhívta. "Tudjuk, hogy nagyon sok hír megjelenik róla, ami nem igaz, és kíváncsi voltam mi van vele. Éreztem a hangjából, hogy kicsit jobban van" – mondta.

A Romantic egykori énekesnője után egy táncos következett – Kurucz Benjamin, akinek itt-ott világított a szerelése. Leültette Zsófikát egy székre, aztán mozgott. "Olyan színfoltot hoztam" – nyomta tovább a szöveget a bemondó az előadás után. "Tudod ki volt a popzene királya?" – tette fel a kérdést a keverőpult előtt állva, erre VV Zsófika halkan belemotyogta a mikrofonba, hogy Michael Jackson. "Rosszul tettem fel a kérdést" – zavarodott meg a műsorvezető egy pillanatra, és a magyar zene koronázatlan királyára módosította a titulust. Így lépett a diszkógömb alá, a parkett közepére a király fia, Zámbó Krisztián, és elénekelte a Gyere, gyere gyorsant.

Fúdd el Zsófi, fúdd el!

"Imádom a fiatalos bulikat" – mondta Zámbó a kimerítő fellépés után. Ahogy említette, éppen Balatonról érkezett, hogy Zsófikának énekelhessen, akit nagyon aranyos, kedves, tündéri kislánynak tart. Csinos is, de nagyon fiatal. Aztán elmondta, hogy nemrég volt Gyulán egy pálinkafesztiválon, ahol nyolcezer ember előtt lépett fel. "Amikor egyszerre kántálják a számodat, az világbajnok" – nyilatkozta, és egyre szívszaggatóbb fájdalmat éreztünk. A haknizás nem piskóta. Gyula, nyolcezer ember, Balaton, most VV Zsófika születésnapi bulija. A Való Világ sajnos kikerülhetetlen volt ezen az estén, úgyhogy megtudtuk, Bécinek szurkolt, Alekosz pedig egy díszpénisz.

Várunk és bevégzünk

A műsorvezető egyébként Zámbó Krisztián kirobbanó dala után bejelentette, hogy a buli állni fog, amíg nem érkeznek meg a Belevalóból a kiesett játékosok. Nem tudjuk mennyi idő telt el. A pulthoz támolyogtunk, és ittunk, mert nem történt az égvilágon semmi. Azért annyit még megtudtunk, hogy Zsófika csak négy órája jött ki a villából, és még fel sem fogta, hogy mi történt. "Nem tudom azt mondani, hogy minden álmom valóra vált, mert én ilyeneket soha nem álmodtam" – nyilatkozta a Velvetnek, amikor a partiról kérdeztük. Végül kiderült, hogy a Rágógumi című száma, amit Puskás Petivel írtak, egyáltalán nem viccnek készült. "Azért született, hogyha járok haknizni, bulizgatni, akkor vigyek valamit, és ne csak odamenjek és ott legyek, és ne csak fényképezgessenek, meg aláírásokat osztogassak, hanem adjak is valamit az embereknek" – magyarázta Zsófi. Szűköltünk.

Tizenegy óra lehetett, amikor végre folytatódott a műsor. A feltörekvő Bródy Bianka énekelt valamit, Alekosz-, és Laci-himnuszok következtek, utóbbit Rami adta elő. VV Zsófika egész este a fellépők mellett ácsorgott a tánctér közepén. Kicsit esetlenül ingatta magát a zenére, és csak a végefelé szaladt oda hozzá az egyik barátnője, hogy ne tűnjön annyira elveszettnek. Mire az egyetlen exvillalakó, Gigi megérkezett, lementek a fellépések. Megint Kurucz Benjamin táncolt a két lánynak, aztán felbukkant a torta, és mindenki megkönnyebbülten sóhajtott fel. "Ne szívjad csak fújjad" – kiáltotta valaki, amikor a gyertyák elfújásához értünk. Az ünnepelt majdnem begyújtotta a haját.