A Való Világ 4 lakóinak kajaellátása az őket vendégül látó csatornán múlik, így attól függően esznek vagy koplalnak, hogy éppen mi az RTL Klub szándéka: a Vacsoracsata hetén például senki nem maradt éhen, ellenben a dzsungelhét alatt minden falatért meg kellett küzdeniük. Akárhogy is, egyre többet tudunk a lakók főzőtudományáról, ezért sorra vesszük legjellegzetesebb főzéseiket, Ön pedig szavazhat: az egész napos menü melyik fogását enné meg legszívesebben?

1. Reggeli: rántotta az ágyban

Átlagos reggeli a rántotta, Szandika is imádja, természetes, hogy Béci, amikor ágybareggelivel akarta meglepni lakótársát, sonkás (vagy kolbászos) rántottát szolgált fel neki: az omlett mellé paradicsomot vágott, kenyeret pirított és üdítőt is vitt a papás-mamás játék alatt lányát játszó Szandikának. Tojásos reggelit egyébként többször is láthattunk a villa gyümölcsökkel dekorált étkezőasztalán: a legegyszerűbb verzióhoz kizárólag tojásra van szükség, de ha valaki kicsit variálna, süssön bele almát, recept itt.

2. Tízórai: nitrites pácsó

Jerzy a januári uralkodók-alattvalók héten alattvalóként sóletet és löncshúst kényszerült enni (furcsamód ekkoriban még nem merült fel, hogy zavaróan fingik). A kukoricakeményítős, ízetlen májkrémtől a pornós szépfiú nagyot böfögött és teljesen kikészült, "ez kutyakajának se megy el, bazmeg”, véleményezte, miután elcsodálkozott a pácsó mibenlétén. Pedig a májkrémes kenyeret az általános iskolában még mindenki jóízűen megette tízóraira, igaz, nem tudtuk, hogy a nagy része disznófül és fejhús.

3. Ebéd: semmi ígéretes

A menü: nőnapi pörkölt

B menü: Alekosz sárgaborsó főzeléke

Akárcsak a menzán, a villaebédek közül is válogathatunk, a lakóknak ugyanis két emlékezetes ételt is sikerült lefőzniük. Az egyik nélkülözős héten nőnap alkalmából innovatív csirkepörköltet készítettek a hímnemű versenyzők, egy másik viszontagságos játék alatt pedig Laci tanította főzni Alekoszt. A pörkölthöz néhány hozzávaló hiányzott, de volt hagyma, paradicsom, hús és ananász, köretnek pedig tarhonya és rizs. Az elkészítés specialitása volt, hogy kanál helyett ollóval keverték a pörköltet, állítólag ezt a kész étel ízén is lehetett érezni.

A nőnapi ebédnél egy fokkal rusnyább volt a sárgaborsó főzelék: eleinte Alekosznak még arról sem volt fogalma, melyik a fokhagyma, de hősiesen összeütötte a fehéren habzó, agyon-pirospaprikázott főzeléket. Alekosz hiába járt el (ahogy ő fogalmazott) szisztematikusan, igyekezete csak arra volt elég, hogy ne haljanak éhen. A videót egyébként érdemes végignézni, Alekosz simán kenterbe veri a legmenőbb főzős műsorokat is – hibáiból pedig minden kezdő szakács tanulhat.

4. Uzsonna: 42 darab palacsinta

A VV-s palacsintasütő versenyen a lakók két csapatra osztva versenghettek egymással. Annyi hozzávalót kaptak, hogy egy hétig ehettek volna palacsintát, 3 liter olaj, 3 doboz tej, 3-4 kiló liszt és 15 tojás jutott egy-egy csapatnak. A recept szerint 100-100 palacsintát kellett volna készíteniük, így 7 tojáshoz 2 deci ásványvizet, körülbelül 1,5  kiló lisztet és 2 liter tejet kevertek. A rettenetes mennyiségű palacsinta lesütése Alekosznak nem ment valami jól pálinka nélkül – talán ezért, de a verseny döntetlen lett. Összesen 42 palacsinta készült, Ráczék csapatánál ráadásul mind a 21 diós és túrós lett, ennyi mindenesetre bőséges uzsonna kilenc embernek.

5. Vacsora: nemzetközi ízek újragondolva

A menü: Minestrone la bella Éva és Mangara

B menü: Bronxi burger meleg kutyával és steak Bécitől

A Vacsoracsata jegyében szervezett héten dúskálhattunk az extrém ételekben: Anikó „tréfi törplevesét” meg sem említjük, elég sokkoló volt Kócos Éva olasz estje is: a minestronéba héjastul került bele pár összetevő, olajból és borból pedig az előírt mennyiség többszöröse fogyott. A főételen az instant bolognai szósz sokat dobott, anélkül valószínűleg semmi olaszos nem lett volna a hagymás darált húsban.

Rácz Béla egy fokkal jobb szakács volt, mint lakótársnője, de valamiért ő is viccesnek gondolt neveket adott a fogásoknak. VV Gigi bátyja egyébként az amerikai kaják mellett döntött, és hamburgert készített, mert ez még neki is ment: a darált húst húspogácsaként átsütötte, feldarabolta a többi összetevőt, majd ezeket összepakolta egy buciba, és végül koccintott egyet Alekosszal. Béci emellett egy kis mirelit sültkrumplival bolondította meg az amúgy sem kalóriaszegény előételt, ami után steaket szolgált fel hízékony villatársainak.

6. Éjszakai repeta: szusi Alekosz testéről és sült lekvár

Ön melyik fogást enné meg?

Repetaként Alekosz testét és az általa majdnem megfőzött pálinkát tudjuk ajánlani. Az elcseszett szexkiborg lekvárból akart pálinkát készíteni, persze nem járt sikerrel. Lábosba öntötte a lekvárt, desztillált víz helyett keresett ásványvizet, de eszköz, ötlet és alapanyag híján végül csődöt mondott. Szandika tudta is, miért: „Lekvárból nem lehet pálinkát főzni, mert ez a gyümölcsnek egy formája (…) Le fog égni, büdös lesz, mint a görény, de pálinka nem lesz soha” – tudtuk meg a táncoslánytól. Mivel azonban sem Alekosz, sem Jerzy nem tudta bekapcsolni a gáztűzhelyt, a majdnem pálinkásított lekvárt még meg lehetett enni - videó itt.

A lekvár mellett az Alekosz testén tálalt szusit sem tudjuk hová tenni: a villalakók szavazták meg, hogy rákerüljön az étel, majd vidáman le is ették róla. Bizarr.