A 2009-es Miss Universe Hungary regisztrált egy pornószínésznőket közvetítő modellügynökségnél, ami Pierre Woodman pornóproducer castingjára küldte. De ez csak akkor lenne botrány, ha mindenki láthatná, hogyan dugtak kamera előtt. Ha valóban dugtak volna.

Pierre Análpápa Woodmannél is járt castingon Budai Zsuzsa, akit 2009-ben Miss Universe Hungaryvé választottak. Az ott készült felvételből kiderül, hogy Budai 2006. június 24-én ismerkedett össze a producerrel, ám, hogy a megismerkedés milyen mélységű volt, még kérdéses, mert a casting-videókat közzétevő (Vigyázat, 18+!) honlapon elhelyezett felvétel csupán egy kiragadott perc a találkából.

Párizsba vitte, de minek

Woodman, a francia análpápa

Pierre Woodman arról híres, hogy pornófilm-produkciós cégébe Kelet-Európából verbuvál friss arcokat, jobban mondva testeket. A művésznő-jelölteket Ricardo Soli szállítja - vagy szállította - a válogatásokra, amelyek egy-egy hotelszobában zajlanak, és egy röpke kérdezz-felelek után kamera előtti dugásban csúcsosodnak ki, általában anális örömökkel. Az így rögzített minifilmeket aztán Woodman dvd-n adja ki, ez a Casting X sorozat, amelyből köszöni, remekül megél.

A Szüzánként bemutatkozó Budai a videón elárulja magáról, hogy 18 éves, most fejezte be az iskolát, és nem tudja, mit kezdjen magával, de a milánói divatvilágba vágyik. Woodman kérdésére – amelyet csak sokadszorra ért meg –, hogy kivel szeretne ott megismerkedni, már nem kapjuk meg a választ, ott véget ér az előzetes, a teljes felvétel, persze, megvásárolható.

A vásárolni nem tudók, vagy nem kívánók örömére egy másik oldal (újabb 18+ link!) néhány screenshotot közöl a videóból, az előbbiben nem látható jelenetekből. A képek alapján nem nehéz azt gyanítani, hogy Budai ledobta a ruháját, ám ennél több nem derül ki. Saját oldalának fórumán Woodman úgy nyilatkozik a 2009-es Miss Universe-ről: a casting után elvitte magával Párizsba, hogy segítsen neki elhelyezkedni a divatszakmában, de egyik ügynökség sem tartott rá igényt.

Rajongói természetesen főleg az iránt érdeklődtek, hogy megvolt-e neki Budai, ám ezt nem kívánta kommentálni. Megjegyezte, a későbbi szépségkirálynő egy normális castingon vett részt, levette a ruháit, aztán elment vele a francia fővárosba, és ezen a sztorin nem fog módosítani az iránta érzett tisztelete miatt, és különben is, tekintettel kell lennie a lány épülő karrierjére. Aki saját bevallása szerint már látta a videót, azt írta a fórumon, hogy nincs benne semmi különös (vagyis semmi pornográf), többen viszont arról érdeklődtek, lehet-e majd látni valamikor kicsit többet az eddig publikált felvételnél. Woodman válasza tömör: nem, ez lehetetlen.

A már említett Ricardo Solitól a fórumozók azt szerették volna megtudni, hogy hol talált rá Budaira, aki azt mondta: a lány maga regisztrált modellügynökségénél, még korábban.

Budai majdnem kifejti, de aztán mégsem

A Velvet megkereste Budai Zsuzsát is, hogy rákérdezzen, miért ment el a castingra, hiszen tudható, hogy ezek nem egyszerű modellválogatások. Az egykori Miss Hungary visszahívást kért, ám sem az általa megadott időpontban, sem később, sem másnap nem vette fel a telefont, és írásos megkeresésünkre sem reagált.

Így azt sem tudni, hogy az esemény a szokásos woodmani mederben zajlott-e, legfeljebb a fentebb linkelt fórum-hozzászólásokból lehet következtetéseket levonni. Az pedig végképp homályban marad, hogy miért jelentkezett Soli ügynökségéhez, amely főleg a pornóipart szolgálja ki.

Hogy lehet így Miss Universe?

"A jelentkezést kizáró ok, ha férjezett, illetve elvált, gyermekes, akt- illetve hasonló jellegű felvétel készült korábban Önről, illetőleg ilyen jellegű jogokat adott el bármilyen médiának. A plasztikai műtét nem kizáró ok" – írja a Miss Universe verseny honlapja.

Mint azt a Velvetnek a versenyt szervező cég neve elhallgatását kérő munkatársa elmondta, őket alapvetően a Miss Universe nemzetközi szabályai kötik, és ha felmerül egy-egy ilyen ügy, akkor arról minden esetben egyénenként döntenek. A vezérelv az, hogy minden olyan felvétel kizáró oknak számít, amely a verseny nívójának nem felel meg.

"Az ilyen jellegű felvételekkel csak akkor tudunk foglalkozni, ha nyilvánosságra kerülnek. Ha egy versenyző és partnere a kettejük örömére készít intim felvételeket, arról senki sem fog tudni" – mondta forrásunk, hozzátéve, hogy híresztelésekre nem jó adni. Ezek után arra kért minket, hogy tisztázzuk a helyzetet magával Budaival, ám erre továbbra sem volt mód.

Egy versenyzőt, aki annak idején Budai mezőnyében indult, már diszkvalifikáltak félaktok miatt: a most 26 éves Papp Zsófia hiába konzultált a nevezés előtt szakértővel, a CKM-ben megjelent képei miatt kizárták a versenyből. Mindezt Budai annak idején úgy kommentálta: szerinte Papp kicsit bohókás volt, és nem találta a helyét a táborban, az aktról pedig amúgy az a véleménye, hogy mivel ez a világversenyen is kizáró ok, érthető, hogy itthon sem volt értelme indulnia. “Szerintem is jobb ez így. Egy szépségkirálynő-jelölt ne mutogassa a melleit” – mondta, hozzátéve, ha már befutott, az egy más ügy.

A befutott szépségkirálynők az aktfotózáson kívül, egy korábban nyilvánosságra került videó tanúsága szerint más egyebet is megengedhetnek maguknak: például káromkodni, tiszteletlenül beszélni a kollégákkal, és egy jótékonysági eseményen kelletlenkedni, mert történetesen nem fizetnek érte hárommilliót. De ezzel nincs semmi baj, Budaiék maguk is sokat nevettek a felvételeken.

Körbe-körbe

Minthogy Budai nem válaszol – noha korábban pont azért kért visszahívást, mert hosszan akarta kifejteni a történetet –, Woodman pedig diszkrécióra hivatkozik, ezért hivatalosan nem lehet tudni, hogy a 2009-es Miss Hungary három évvel a verseny megnyerése előtt, éppen csak 18 évesen valóban szexelt-e kamerák előtt az egyik legismertebb pornóproducerrel. Csupán arra van bizonyíték, hogy találkoztak, és hogy mélyen hallgatnak az ügyről.