Budai Zsuzsa még bizonytalan a jövővel kapcsolatban, de feltehetően az állatokért vagy a betegségek ellen akar harcolni a világversenyen, és ebben még a reflux sem hátráltatja. Igaz, a világegyetem szépe szerint Miss Universe Hungary-nak lenni annyit tesz, hogy fogadásokra kell járni.

“Rengetegen telóztak, gratuláltak, de igazából nemrég keltem – kezdi a telefonbeszélgetést Budai Zsuzsa, az RTL Klub Királynőjének második helyezettje, aki tegnaptól egy évre a Miss Universe Hungary cím boldog tulajdonosa. – A patkóbélgyulladásom miatt nem ihatok alkoholt, így esélyem se volt különsebben elengedni magam, de a verseny után amúgy is nagyon lefáradtam.”

A versenyző tavaly már indult a megmérettetésen, ám akkor pont a betegsége miatt nem tudott részt venni a döntőn. Elmondása szerint a reflux már két és fél éve tart nála, nem nagyon látja a javulást, ráadásul semmit nem sportolhat és nem is nagyon izgathatja fel magát, mert akkor túlszaporodik a gyomorsava. Szerencsére idén ez nem hátráltatta, egyedül a tábor első két napján érezte magát kicsit rosszabbul. Amúgy ha elkezd fájni a gyomra, általában sétál.

Bár elégé be van lassulva, úgy véli, nem esik majd nehezére pótolni a Dammak Jázmin által betöltött űrt, azaz szerinte ő is hasonlóan temperamentumos, határozott nő. “Nem félek, nagyon jó érzés őt váltani, én is hasonló típus vagyok – mondja. – Ha valamit el akarok érni, azt elérem.”

Állatokért, betegségekért

Ennek ellenére Miss Universe Hungary-ként egyelőre szeretne a szépségiparban elhelyezkedni, modell lenni, és persze nagyon örülne neki, ha sok munkája lenne, mert nemrég megszűnt a munkahelye, és nem szívesen menne el újra nyolc órát gürizni. Mindazonáltal szerinte Miss Hungary-ként az a dolga, hogy meghívásokra, állófogadásokra kell járjon. “Ezt vállalja az ember, amikor elindul” – mondja, és látszólag hiába próbáljuk rávezetni, hogy igazából arra volnánk kiváncsiak, mit szeretne mint Miss Universe elérni ezalatt az egy év alatt, valamint hogy mitől kell majd a világnak rá szavaznia az adott versenyen. – “Nem tudom, nem kérdeztek még ilyet. Hát foglamam sincs, de tudom, hogy ki kell vinni a kisfilmet, ami arról készül, hogy mit támogat az ember.”


Aztán mikor leesik neki, hogy miről is szól ez az egész, már sokkal gördülékenyebben folytatja: “Én az állatokat akarom képviselni, hiszen kiskorom óta közöm van hozzájuk, rengeteg állatom van, sőt körülöttem a szomszédoknak is sok volt, úgyhogy erről biztos hitelesebben tudok beszélni. Szeretném őket védelmezni, de a gyomrom miatt nyugodtan kiállhatok a betegségek ellen is.”


A versenyből aktfotók miatt kizárt Papp Zsófiát nem ismeri, de szerinte kicsit bohókás volt, és nem találta a helyét a táborban. Az aktról amúgy az a véleménye, hogy mivel ez a világversenyen is kizáró ok, érthető, hogy itthon sem volt értelme indulnia. “Szerintem is jobb ez így. Egy szépségkirálynő-jelölt ne mutogassa a melleit” – mondja, majd gyorsan hozzáteszi, hogy természetesen ha már befutott, az egy más ügy.


Mivel ő a Miss Universe, azaz az egész világegyetem magyar legszebbike, az ő szerepe nem is kérdéses, de mi arra volnánk kiváncsiak, miben más a Miss World és a Miss Earth, és ő tudja is rá a választ: “Egyszerre tartották a három versenyt, rangjuk szerint. Az Earth a természetvédelemmel is behatóbban foglalkozik, ebben más. A World pedig ugye a legrangosabb.”


Budai – aki már évek óta boldog párkapcsolatban él - nem bánta, hogy be kellett érnie a második helyezéssel, mivel szerinte tulajdonképpen mindkét cím ugyanolyan rangos, ráadásul ugyanazokat az ajándékokat is kapják. “Nekem az első két hely valamelyike volt a cél, innentől kezdve meg hogy ki, hogyan tudja ezt használni, az már nem azon múlik, hogy hányadik lett.”