A Nicsak, ki beszél színésznője az elmúlt évtizedekben már csak súlyváltozásaival alkotott maradandót, az utóbbi két évben viszont olyan jelentős súlyfeleslegtől szabadult meg, hogy a róla készült legújabb fotókon ismét csak akkorának tűnik, mint húsz évvel ezelőtt. A színésznő jelenleg a tévében táncol, ami úgy látszik, jót tesz a súlyának, de combból azért így is nehezen fogy.

A Nicsak ki beszél női főszereplője, a hatvan éves Kirstie Alley két év alatt megszabadult súlyfeleslege nagy részétől. A színésznő ezúttal több mint száz kilóról indult, amiből tavaly őszre leadott 22 kilót. A nagy áttörés viszont idén tavasszal történt meg, amikor Alley elkezdett a Dancing with the Stars című táncműsorban szerepelni hétről hétre. A műsor kezdete óta további látványos kilókat dobott le magáról.

A róla készült legújabb fotókon már úgy néz ki, mint 1991-ben, amikor kapott egy Emmy-díjat. “Ami a legjobban tetszik, hogy nagyon-nagyon erősnek és igazán hajlékonynak érzem magam, ráadásul teljesen természetesnek tűnik a dolog. Imádom ezt az érzést. Nem érzem magam gyengének, pedig korábban úgy volt” - mesélt legújabb fogyásáról a színésznő az Access Hollywoodnak.

A jó közérzethez nyilván hozzájárul, hogy Alley ezúttal nem csak koplal, hanem egy egészséges diétát követ, ami mellett mozog is, így pedig az állóképessége is javul. Eddig, ha fogyókúrázott, általában nem edzett,  de a Dancing with the Stars intenzív próbáival ez a módszer nem működött. “Általában, ha fogyókúrázom, annyit csinálok, hogy beállítok egy 1400 kalóriás diétát, de azt hiszem, ha 5-7 órán keresztül gyakorolok, akkor ezen változtatni kell egy kicsit” - mondta Alley két hete a US Weeklynek.

A színésznőnek végül napi kétezer kalóriás diétát írtak elő, ami már elég energiát adott ahhoz, hogy bírja a kemény, napi több órás táncpróbákat, de azért még fogy tőlük. Ez egyébként egy olyan átlagos felnőtt napi kalóriaigényének felel meg, aki nem végez energiaigényes testmozgást.

Az eredmény meg is lett, a legújabb képeken Alley kifejezetten karcsúnak tűnik, már az akár csak néhány hónappal ezelőttiekhez képest is. Az viszont érdekes, hogy a színésznő mintha szinte csak a felsőtestéből fogyott volna: a lábai nagyjából ugyanolyan vastagok - vagy legalábbis nem ugyanolyan arányban karcsúsodtak -, mint a fogyása előtt.

A színésznő családjában saját bevallása szerint nem volt jellemző az erős csontozat, sem az elhízás, ezért is csodálkozott, hogy milyen nehezen tartja meg a súlyát. Korábban már az is kiderült, hogy Alley depressziós is volt az elhízása miatt, illetve mert egy tévéműsorban azt füllentette, 103 kiló, pedig a valóságban legalább tízzel több volt. Így ugyanis hiába fogyott húsz kilót, még mindig elég távol volt a célul kitűzött körülbelül hetventől. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy most hány kilónál jár.

Nem ez az első alkalom viszont, hogy a színésznő lefogy. Már néhány évvel ezelőtt is komoly súlyproblémái voltak, amelyeket a hibás jojó-diétával próbált orvosolni. Ez ideiglenes eredményt persze adhat, olyannyira, hogy Alley 2004-ben egy fogyasztószereket forgalmazó cég, a Jenny Craig arca is lett, hogy így motiválja magát a fogyásban. Akkor sikerrel járt, amit azzal bizonyított, hogy 2006-ban bikiniben jelent meg az Oprah-show-ban. A Jenny Craig viszont két év után megvált tőle, mert Alley addigra visszahízott mindent.

Az intenzív, napi több órás táncpróbák viszont kiváló fogyókúrás módszernek bizonyulnak, Alleyhez hasonlóan Ozzy Osbourne lányának, Kelly Osbourne-nak is a Dancing with the Stars című műsorral sikerült leadnia a kilókat. Ráadásul az is közös még a két hírességben, hogy Kelly Osbourne attól tart, hogy Kirstie Alleyhez fogják hasonlítani, ha ismét visszahízik, ezért nagyon igyekszik megtartani az alakját.